Divarin runkosarjan lauantain päätöskierroksella isot panokset

Divarin runkosarja huipentuu tänä lauantaina täydellä kierroksella päätökseensä, ja viimeiselle kierrokselle jäi ällistyttävän paljon jännitettävää. Vaikka pelattaisiin tyhjille katsomoille, voi ratkaisut seurata Solidsportista.

Runkosarjan voitosta kamppailevat FBC Turku ja siitä vain yhden ainokaisen pisteen päässä vaaniva Karhut. FBC matkustaa päätöskierroksella Josban vieraaksi, kun Karhut saa kotiinsa SaiPan.

Rangers varmisti pudotuspelipaikkansa keskiviikon murskavoitolla EV Akatemiasta, mutta paikka kahdeksan joukossa on vielä mahdollinen yhdelle kolmikosta Josba (35 pistettä), LNM (33) ja Pirkat (33). Josballa paikka on omissa käsissä mutta päätöskierroksen vastus se pahin mahdollinen eli kärki FBC Turku. LNM kohtaa kotonaan M-Teamin ja Pirkat vieraissa SB Vantaan.

Hawks ei enää kykene nousemaan karsijan paikalta, mutta suoran putoajan jumbosijan välttelyssä panosta on jäljellä, kun toiseksi viimeisenä oleva EV Akatemia on vain pisteen edellä SB Vantaata. Akatemian runkosarja päättyy kotiotteluun Hawksia vastaan, ja SB Vantaan kohtalona on saada vieraakseen pudotuspelipaikkaan pisteitä tarvitseva Pirkat.

Lauantai-iltana on ohjelmassa vielä puolivälieräparien valinta, kun sarjan kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin näin:

Runkosarjan voittaja saa valita vastustajansa sarjan 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Runkosarjan 2. sijoittunut saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä sarjan 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Runkosarjan 3. sijoittunut saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä sarjan 5.- 8. sijoittuneista joukkueista. Runkosarjan 4. sijoittunut saa vastaansa valitsematta jääneen joukkueen sijoilta 5.-8.  

Lauantain päätöskierroksen ottelut:

Klo 13.30 EV Akatemia–Hawks Mosahalli
Klo 17.00 LNM–M-Team Kempelehalli
Klo 17.00 Karhut–SaiPa Porin Urheilutalo
Klo 17.00 Josba–FBC Turku Joensuu Areena
Klo 17.00 ÅIF–Koovee Sipoo Areena
Klo 17.00 SB Vantaa–Pirkat Myyrmäen Urheilutalo
Klo 17.00 O2-Jyväskylä–Rangers Palokan koulukeskus

EV Akatemian ja Hawksin ottelu oli määrä pelata Mosahallissa perjantaina, mutta Hawksin karanteenin päättyessä vasta torstaina se siirrettiin lauantai-iltapäivään. Samalla areenalla mitellään illalla F-liigan päätöskierroksen EräViikingit–SPV.

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli