Divarin O2 piinasi Suomen mestareita TEHO Sport Suomen Cupissa

O2-Jyväskylä piti mestari SB-Prota pitkään tiukalla taistelussa TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikasta.

Sytytyslanka paloi syksyn suurimmassa salibandypommissa hieman reilut 50 minuuttia, mutta sitten Suomen mestari SB-Pro sammutti kipinän rutiinillaan ja vei TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikan maalein 9-5.

Kun O2-Jyväskylän naisten ja SB-Pron välistä salibandyn Suomen cupin ottelua oli pelattu vähän yli viimeisen erän puolivälin ja taululla olivat numerot 4–5, emäntien Mari Tuppurainen täräytti kuulan SB-Pron maalivahdin Tiltu Siltasen kypärään. Kotijoukkue jäi silmänräpäykseksi ihmettelemään tapahtunutta, ja noin kolme sekuntia myöhemmin pallo löytyi Kuningatarampparien maalivahdin Tanja Matilaisen selän takaa.

Kun SB-Pro vielä puolisen minuuttia myöhemmin kasvatti johtonsa lukemiin 7–4, ilmassa alkoi olla ratkaisun makua. Lopulta SB-Pro vei voiton ja cupin puolivälieräpaikan 9–5-voitolla.
O2-Jyväskylä antoi kuitenkin vankkaa katetta päävalmentaja Seppo Pulkkisen puheille, joiden mukaan ”Muyat” pystyisi taistelemaan liigassa jopa mitaleista.

O2 pelaa kuitenkin 1-divisioonassa, mikä näkyi erona joukkueiden rutiinitasossa. SB-Pro käytti säälimättä hyväkseen muutaman tilanteen, joissa emännät jäivät sekunnin murto-osaksi ihmettelemään tai harmittelemaan edellistä tilannetta. Useamman kerran pallo löytyi Matilaisen vartioimasta maalista vain muutama sekunti epäonnistuneen maalintekoyrityksen tai keskialueen pallonmenetyksen jälkeen.

Pulkkinen ei kuitenkaan jäänyt noita tilanteita harmittelemaan.
– Pelitilanteissa pitää tehdä rohkeasti valintoja. Joskus se valinta on oikea, joskus väärä. Mutta se pitää tehdä. Se olisi pahinta, jos sitä valintaa ei tehtäisi lainkaan. Ja vastustaja oli pirun hyvä kääntämään peliä nopeasti, Pulkkinen muistutti.
– Minun silmääni peli näytti siltä, että olemme oikealla tiellä, ja että joukkue on ostanut sen ajatuksen, mitä me valmentajat yritämme tuoda joukkueeseen. Haluamme nähdä aktiivista ja rohkeaa pelaamista ja nopeatempoista peliä, Pulkkinen sanoi.
Hän käyttää haluamastaan pelitavasta sanaparia aktiivinen maltti.
– Se tarkoittaa, että olemme aktiivisia, mutta pelissä pysyy silti maltti mukana.
– SB-Pro oli kovin mahdollinen mittari, eikä meidän tarvitse yhtään panna päätä pensaaseen. Olimme alusta asti hyvin mukana, emmekä kunnioittaneet vastustajaa liikaa. Puhuimme jo ennen peliä, että samaa leipää ne liigapelaajat syövät. Nyt emme pääse säännöllisesti pelaamaan näitä pelejä, mutta meidän on nostettava omaa tasoamme treenien kautta, Pulkkinen sanoi.

Myös SB-Pron päävalmentaja-Pulkkinen, Vesa etunimeltään, antoi täyden tunnustuksen Kuningataramppareille.
– O2 antoi hyvän vastuksen, ja joukkue pystyisi varmasti pelaamaan myös Liigassa. Tiesimme, että joukkue on täynnä hyviä pelureita ja heillä on laadukas valmennus, joten ei heidän tasonsa yllättänyt, SB-Pron Pulkkinen kommentoi.
O2:n ykkösketju Jenni Timonen (1+2), Iina Autio (1+0), Aino-Maija Laaksonen (2+0) oli tehokkaalla päällä. Mari Tuppurainen viimeistelin yhden maalin Milja Kiviharjun syötöstä. SB-Pron tehokkaimpia olivat Mirja Hietamäki (3+0) ja Jenni Torkki (2+1).

Esa Jokisen ottelukuviin

Naisten TEHO Sport Suomen Cup tänään:

O2-Jyväskylä–SB-Pro 5-9
SB Vantaa–FBC Loisto 5-8
Pelicans SB–ÅIF 9-3
PSS–NST 10-2
Pirkat–SB-Pro II 9-3
Classic–Blue Fox 7-4
KaPa-65–Steelers 5-4
Koovee–EräViikingit 2-5

31441873658_51b5379207_z.jpg

Teksti O2-Jyväskylän tiedotteesta
Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli