Divarin huima päätöskierros lauantaina – puolivälieräparit selviävät illan puhelinpalaverissa

Divarin runkosarja huipentuu lauantaina klo 17:00 käynnistyvään päätöskierrokseen.

Jännitettävää riittääkin, sillä taistelua käydään niin pudotuspelien kotiedusta, viimeisestä pudotuspelipaikasta kuin paikoista putoamiskarsintaan.

Teoriassa myös runkosarjan voitto on yhä avoin, sillä kärkikaksikko NST ja M-Team kohtaa toisensa. NST on ennen viimeistä peliä kärjessä kahden pisteen turvin maalierolla +57. M-Teamin maaliero on +38. Voittaakseen runkosarjan M-Team tarvitsisi NST:stä kymmenen maalin voiton.

Sijoista 3.-5. kisaavat Loviisan Tor (32 pistettä), Nurmon Jymy (32) ja SB Vaasa (31). Loviisa kohtaa päätöskierroksella putoamiskarsintapaikkaa pakoilevan O2-Jyväskylän, Nurmon Jymy samoin putoamiskarsintaviivan tuntumassa taistelevan Tiikerit ja SB Vaasa viimeistä pudotuspelipaikkaa hamuavan Josban.

Viimeisessä pudotuspelipaikassa ovat ennen päätöskierrosta kiinni Karhut (27 pistettä), LNM (27) ja Josba (27). ÅIF on yhdeksäntenä 25 pisteellään. Mikäli ÅIF voittaa Karhut, ratkotaan viimeistä pudotuspelipaikkaa vähintään kahden joukkueen kesken maalierolla. Blue Foxin putoaminen Divarista on varmistunut jo ennen päätöskierrosta.

Divarin sarjatilanne täällä.

Puolivälieräparit valitaan lauantai-iltana

Puolivälierien otteluparien vastustajat valitaan runkosarjan sijoituksen mukaisessa järjestyksessä. Divarin pudotuspeleihin edenneet joukkueet kokoontuvat puhelinpalaveriin lauantai-iltana klo 21:00. Runkosarjan voittaja saa valita vastustajansa puolivälieriin 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Seuraavaksi runkosarjan kakkonen valitsee vastustajansa ja sitten kolmas jäljelle jääneistä. Runkosarjan nelonen kohtaa valitsematta jääneen joukkueen sijoilta 5.-8.

Runkosarjan päätöskierros lauantaina 3.3. klo 17:00
Blue Fox – FBC Turku
NST – M-Team
Nurmon Jymy – Tiikerit
ÅIF – Karhut
Josba – SB Vaasa
EräViikingit Akatemia – LNM
Loviisan Tor – O2-Jyväskylä

Teksti: Jyrki Paajanen
Kuva: Juhani Järvenpää (7.1.2018 pelatusta ottelusta M-Team – Nurmon Jymy)

Jaa artikkeli