Salibandyn Divari alkaa – tässä tietopakettina joukkueet, lähetykset ja sarjajärjestelmä

Divari 2020-2021 käynnistyy lauantaina 19. syyskuuta täydellä seitsemän ottelun kierroksella, ja heti avausviikonloppuna jokainen sarjan 14 joukkueesta pelaa kotikentällään. Tälläkin kaudella Divarin ottelut nähdään suorana Solidsportissa, ja voit tukea suosikkijoukkuettasi tilaamalla kanavan joukkueen kautta.

Divarin joukkueet:

EräViikingit Akatemia, Helsinki

Viime kaudella: Runkosarjan 13. Kauden katkeaminen säästi karsinnoilta
Päävalmentaja: Tomi Rastas
Viime kauden pistekärki: Lauri Laine 22+10=32

Kotihalli: Mosahalli, Erätie 3 00730 Helsinki
Katsomopaikat: 550

www.eraviikingit.fi

EräViikinkien farmi on ilmoittanut peräti 42 pelaajan rosterin, ja liigavahvistuksia lienee luvassa kauden mittaan vaihteleva määrä.

FBC Turku

Viime kaudella: Runkosarjan 3. Puolivälierissä kaatui O2-Jyväskylä 2-0
Päävalmentaja: Santeri Raatarila
Viime kauden pistekärki: Jaakko Hautamäki 6+29=35

Kotihalli: Kupittaan palloiluhalli, Lemminkäisenkatu 32 20520 Turku
Katsomopaikat: 1400

www.fbcturku.net

Alueella riittää hyviä pelaajia myös Divariin. Turun jo ennestään toinen kova vahvistui vielä Kasperi Kantosella, ja Sveitsin Verbanosta joukkueeseen liittyi Joni Peltola.

Hawks, Helsinki

Viime kaudella: Lohkovoittaja 2. divisioonassa, nousija
Päävalmentaja: Petteri Bergman
Viime kauden pistekärki: Riku Reunamäki 18+18=36 (2. divisioonassa)

Kotihalli: AC Myllypuro, Alakiventie 2 00920 Helsinki
Katsomopaikat: 400

www.hawks.fi

Ensin harrastepuolta rakentanut nuori itähelsinkiläinen on noussut vauhdilla myös kilpasarjoissa, ja yhdistyminen AC HaKin kanssa vahvisti lisää. Liigakokemusta niin pelaajissa kuin penkin takanakin.

Josba, Joensuu

Viime kaudella: 10.
Päävalmentaja: Antti Ruokonen
Viime kauden pistekärki: Tatu Havula 15+22=37

Kotihalli: Joensuu Areena, Mehtimäenaukio 2 80100 Joensuu
Katsomopaikat: 2500

www.josba.fi

Koko maan takavuosien mahtiseura satsaa nimekkäiden valmentajien Antti Ruokosen ja Janne Tähkän johdolla laadukkaisiin omiin kasvatteihin, ja rinki nyt viime kautta leveämpi. Bonuksena artisti Kasper Tähkän päätös jäädä sittenkin Joensuuhun.

Karhut, Pori

Viime kaudella: 11.
Päävalmentaja: Pekka Nylund
Viime kauden pistekärki: Eero Vanhatalo 27+21=48

Kotihalli: Porin Urheilutalo, Kuninkaanaukio 6 28130 Pori
Katsomopaikat: 1200

www.fbtkarhut.fi

Sai lopulta pidettyä joukkueen hyvin koossa, kun jatkosopimuksia napsahteli pitkin kesää. Tomi Jerkun paluu LASBin liigajoukkueesta kelpo lisä.

Koovee, Tampere

Viime kaudella: 6. Puolivälierissä kaatui Pirkat 2-1.
Päävalmentaja: Arto Riihimäki
Viime kauden pistekärki: Peteris Trekse 20+25=45

Kotihalli: AutoCenter Areena, Korpikodinkatu 3 33580 Tampere
Katsomopaikat: 1000

www.kooveesalibandy.fi

Tavoittelee liiganousua tutulla ryhmällä, johon vielä liittyivät Samuli Salomaa Nokialta, Lassi Ylisiurunen välivuodelta ja Eetu Sariola Nurmon Jymystä. Omassa hallissa puitteet ja videoinnit maan eliittiä.

Limingan Niittomiehet

Viime kaudella: 5. Puolivälierissä taipui Rangersille 1-2.
Päävalmentaja: Jari Karjalainen
Viime kauden pistekärki: Vesa Heikkinen 11+25=36

Kotihalli: Kempelehalli, Koulutie 3, 90440 Kempele
Katsomopaikat: 400

www.lnmsalibandy.fi

Kokeneita pelaajia poistui, ja tilalle löytyi lähialueen lahjakkuuksia sekä vuosi sitten lopettanut Marko Latvalehto. Jari Karjalainen otti päävalmentajan vastuun OLS:n peräsimeen F-liigaan siirtyneeltä Harri Naumaselta.

M-Team, Helsinki

Viime kaudella: 8. Puolivälierissä hävisi Nurmon Jymylle 1-2.
Päävalmentaja: Teemu Kalinainen
Viime kauden pistekärki: Sampo Laukkala 26+11=37

Kotihalli: Arena Center Ruskeasuo, Nauvontie 3 00280 Helsinki
Katsomopaikat: 350

www.m-team.fi

Vahvistuksina Saksasta paluumuuttajat Max Syrjälä ja Juho Kivinen, joka viime kaudella voitti Bundesliigan pistepörssin. Joukkueen viime kauden tehokolmikosta Sampo Laukkala ja Eetu Erkkilä ovat edelleen mukana.

O2-Jyväskylä

Viime kaudella: 6. Puolivälierissä putosi FBC Turulle 0-2
Päävalmentaja: Joonas Kaasalainen
Viime kauden pistekärki: Iiro Kinnunen 14+28=42

Kotihalli: Palokan koulukeskus, Koivutie 5 40270 Palokka
Katsomopaikat: 250

www.o2-jkl.fi

Moni luottopelaaja Sveitsiin siirtynyttä pistekärki Iiro Kinnusta myöten lopetti tai lähti, mutta tulopuolella Divarin siirtokesän kovin nimi, Suomen, Ruotsin ja Sveitsin liigoissa tehoillut Johannes Jokinen. ”Kaikkien aikojen Ampparit” hakee tällä kaudella Divarin mestaruutta.

Pirkkalan Pirkat

Viime kaudella: 2. Puolivälierissä taipui Kooveelle 1-2
Päävalmentaja: Petri Järvenpää
Viime kauden pistekärki: Tommi Ahola 28+17=45

Kotihalli: Pirkkalan vapaa-aikakeskus, Urheilutie 10, 33960 Pirkkala
Katsomopaikat: 260

www.pirkkalanpirkat.fi

Lähtee kauteen tutulla ja yhteen hitsautuneella rungolla, jota vielä vahvistavat paluumuuttajat Ristomatti Lummikko Kooveesta ja maalivahti Antti-Jussi Kaukonen Soittorasiasta.

Rangers, Kirkkonummi

Viime kaudella: 7. Puolivälierissä löi LNM:n 2-1
Päävalmentaja: Sebastian Fager-Pintilä
Viime kauden pistekärki: Samuli Alaluusua 19+39=58

Kotihalli: Kirkkonummen väestösuoja, Kirkkotallintie 6 02400 Kirkkonummi
Katsomopaikat: 250

www.kirkkonummirangers.fi

Samuli Alaluulusuan lähtö liigaan ja Indiansiin melkoinen menetys, ja Rangersin uudet pelaajat tulevat enimmäkseen omista junioreista. Siirtymässä kauden aikana legendaarisesta Pommarista Jokirinteen oppimiskeskuksen saliin.

SaiPa, Lappeenranta

Viime kaudella: Edeltäjä NST 9.
Päävalmentaja: Mikael de Anna
Viime kauden pistekärki: Vielä NST:n paidassa Juuso Kekki 45+26=71

Kotihalli: Lappeenrannan Urheilutalo, Pohjolankatu 29 53100 Lappeenranta
Katsomopaikat: 2000

www.saipasb.fi

NST:n ja PoNoVon fuusiosta syntynyt SaiPa esiintyy salibandysarjoissa ensimmäistä kauttaan, ja se pelaa Divarissa NST:ltä siirtyneellä sarjapaikalla. Päävalmentajaksi pestatun Mikael de Annan joukkueen ulkomaalaisvahvistuksia ovat venäläinen Aleksandr Avtushenko ja sveitsiläinen Fabian Steiger. Iso vahvistus ovat myös liigan Westend Indiansista Lappeenrantaan palanneet Onni Möykkynen ja Oskari Möykkynen. NST-ikoneja Arto Vainikaista, Jarkko Monthania ja Iikka Voutilaista ei keltamustissa kuitenkaan nähdä.

SB Vantaa

Viime kaudella: 12. Kauden katkeaminen säästi karsinnoilta
Päävalmentaja: Samuli Thamm
Viime kauden pistekärki: Asko Santero 26+19=45

Kotihalli: Myyrmäen urheilutalo, Myyrmäenraitti 4 01600 Vantaa
Katsomopaikat: 350

www.sbvantaa.fi

SB Vantaa sai Tommi Rosendahlista kovan luokan vahvistuksen, ja pelaajauransa 282 seurassa pelatun ottelun jälkeen päättänyt Samuli Thamm ohjaa ryhmää nyt päävalmentajana.

ÅIF, Sipoo

Viime kaudella: Salibandyliigan 14. Putosi suoraan.
Päävalmentaja: Sebastian Freudenthal
Viime kauden pistekärki: Oliver Sillanpää 22+12=34 (Salibandyliigassa)

Kotihalli: Sipoo Areena, Uusi Porvoontie 1210 01150 Söderkulla
Katsomopaikat: 440

www.adalensif.com

Ykköstähti Oliver Sillanpää siirtyi putoamisen jälkeen EräViikinkeihin,ja menetys on myös Suomisarjan VSS:ään vaihtanut viime kauden kapteeni Miro Herlin samoin kuin lopulta Jokerit valinnut valinnut Tuomas Liukolampi.

Runkosarjan otteluohjelma

Lue Pääkalloennakko: Tässä ovat Divarin suosikit – saako miesten F-liiga täydennystä Tampereelta, Jyväskylästä tai Turusta?

Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen vuorossa pudotuspelit

Divarissa pelaa 14 joukkuetta. Runkosarjassa joukkueet kohtaavat kahdesti eli jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 26 ottelua. Runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1-8 jatkavat pudotuspeleihin. Joukkueet sijoilta 12 ja 13 pelaavat keskenään karsintasarjan, jonka hävinnyt putoaa Suomisarjaan. Divarin runkosarjan viimeinen putoaa suoraan.

Pudotuspeleissä runkosarjan voittaja valitsee vastustajansa puolivälieriin sijoille 5 – 8 sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan kakkonen valitsee jäljelle jääneistä kolmesta joukkueesta ja viimeisenä kolmas valitsee kahdesta valitsematta jääneestä vastustajansa. Runkosarjan neljäs kohtaa kolmen edelliseltä valitsematta jääneen. Pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan eli paras vastaan heikoin ja niin edelleen. Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Divarin kausi huipentuu finaaleihin. Pronssiottelua ei pelata. Finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä eli ensimmäisenä kolme ottelua voittanut voittaa Divarin mestaruuden. Finaalien voittaja nousee seuraavaksi kaudeksi F-liigaan. Finaalin hävinnyt joukkue jatkaa kauttaan liigakarsintoihin, jossa se haastaa F-liigan pudotuskarsinnan hävinneen joukkueen.

Kaikki ottelut suorina Solidsportissa

Divarin kaikki ottelut nähdään Solidsportin suoratoistopalvelussa. Sen lisäksi, että Divarin joukkueet kuvaavat ottelunsa, Solidsport tuottaa Divarin runkosarjasta 15 selostettua ottelua. Näistä kuusi on niin sanottua kuukauden ottelua, jotka toteutetaan kolmen tai useamman kameran tuotantoina. Pudotuspeleistä Solidsport tuottaa vähintään 15 selostettua lähetystä, joista finaalit monikameratuotantoina. Solidsport tuottaa myös viikoittain maksuttomasti katsottavaa sisältöä miesten Divarista. Luvassa on muun muassa maalikoosteet kaikista Divarin otteluista.

Solidsportilla on yksinoikeus Divarin kaupallisiin lähetyksiin, mutta joukkueet saavat julkaista itse tekemiään maalikoosteita Solidsportin lisäksi esimerkiksi sosiaalisen median kanavissaan. Lisäksi kumppaninäkyvyyttä on mahdollista antaa joukkueiden Solidsport-kanavilla tai vaikka koko sarjan kattavana yhteistyönä lähetyksissä.

– Ensimmäinen kausi sujui mainiosti ja yhteistyötä oli mukavaa tehdä niin Salibandyliiton kuin seurojenkin kanssa. Salibandyseurat ja -yleisö ovat osoittaneet erinomaista aloitekykyä uuden omaksumisessa, joten odotukset ovat pelkästään positiiviset, Solidsportin Suomen maajohtaja Sauli Silvonen kommentoi.

Jokainen Divarin joukkue saa edelleen Solidsport-palveluun oman kanavansa, jossa katsojat voivat tilata joukkueen ottelulähetyksiä ottelukohtaisesti, kuukausitilauksena tai kausitilauksena. Kuukausi- ja kausitilauksiin sisältyy kyseisen joukkueen koti- ja vierasottelut. Seuralle tilitetään sen oman kanavan kautta tehdyistä ottelulähetyksien ostoista sopimuksessa määritelty osuus. Näin kannattajat tietävät, että tukevat suoraan suosikkijoukkuettaan.

Solidsportin palveluun voi tutustua osoitteessa solidsport.com.

Otsikkokuva FBC Turun ja EräViikingit Akatemian viime kauden ottelusta: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli