Divari vauhtiin huomenna - mestarille paikka Salibandyliigaan

Salibandyn toiseksi ylin sarja Divari starttaa lauantaina kuudella ottelulla.

Salibandyn toiseksi ylin sarjataso Divari starttaa lauantaina 15.9. kuudella ottelulla, jotka ovat NST–FBC Turku, SalBa–ÅIF, EV Akatemia–Nurmon Jymy, Loviisa Tor–O2-Jyväskylä, Tiikerit–LNM ja M-Team–Merikoski SBT.

Divarissa pelaa 14 joukkuetta, jotka urakoivat kaksinkertaisen runkosarjan. Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta (2 voittoa) järjestelmällä ja finaalit paras viidestä -järjestelmällä (3 voittoa). Divarin mestari nousee Salibandyliigaan kaudelle 2019-20 ja finaalin hävinnyt jatkaa kauttaan liigakarsintoihin Salibandyliigan putoamiskarsinnan hävinnyttä joukkuetta vastaan.

Lue myös: Pääkalloennakko: Pelaako Salibandyliigassa vuoden päästä kaksi turkulaisjoukkuetta?

Runkosarjan otteluohjelma löytyy täältä.

Divarissa pelaavat

EräViikingit Akatemia (Helsinki)
FBC Turku
Josba, Joensuu
Limingan Niitttomiehet
Loviisan Tor
M-Team, Helsinki
Merikoski SBT, Oulu
NST, Lappeenranta
Nurmon Jymy, Seinäjoki
O2-Jyväskylä
Rangers, Kirkkonummi
SalBa, Rauma
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
ÅIF, Sipoo

Runkosarjassa viimeiseksi sijoittunut putoaa kauden päätteeksi II divisioonaan. Joukkueet sijoilta 12 -13 pelaavat putoamiskarsinnan paras kolmesta -ottelusarjana. Putoamiskarsintasarjan hävinnyt putoaa toisena joukkueena sarjatasoa alemmas.

Viime keväänä Divarin mestariksi taisteli ja Salibandyliigaan nousi Karhut, joka löi finaalisarjassa Loviisan Torin. Salibandyliigasta putosi Divariin SalBa, ja II divisioonasta sarjaan nousivat Kirkkonummi Rangers ja Merikoski SBT.

Divarikarsintoihin osallistuvat jokaisen II divisioonan lohkon voittajat eli yhteensä kahdeksan joukkuetta. Divarikarsinnat pelataan kaksivaiheisesti arvotussa kaaviossa paras kolmesta -ottelusarjoina. Toisen kierroksen otteluparien voittajat nousevat seuraavaksi kaudeksi Divariin.

Divarin historiakin on jo melkoisen pitkä ja komea. Kaikkien aikojen eniten pelattuja Divarin otteluita on maalivahti Mikael Enlundilla (356) ja eniten niin maaleja (348) ja syöttöjä (378) kuin tehopisteitäkin Johnny Ojalalla (726). Toistaiseksi tavoittamattomassa johdossa Divarin maratontaulukon kärjessä komeilee nyt II divisioonaan suistunut Blue Fox 568 pisteellään. Kakkosena Loviisan Tor on kerännyt 462 pistettä ja kuroo tällä kaudella etumatkaa kiinni.

Viime kaudella Divarin pistepörssin kärkikolmikkona komeilivat SB Vaasan Tero Saaristo (58 pistettä) ja Kevin Nylund (49) sekä NST:n Joonatan Kovanen, joista Saaristo suuntasi täksi kaudeksi Sveitsiin ja Nylund (Westend Indians) sekä Kovanen (Nokian KrP) Salibandyliigaan.

Divarin historiaan ja ennätyksiin

Viime kaudesta poiketen saa varsinaisella peliajalla saavutetusta voitosta kolme (3) pistettä ja häviöstä nolla. Jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa saavutetusta voitosta saa kaksi (2) pistettä ja hävitystä yhden (1). Jatkoajat pelataan nyt varsinaisen peliajan tapaan viidellä viittä vastaan. Lue lisää täältä.

Muutoksia on myös pelisäännöissä, esimerkiksi rangaistuslaukauksen suorittamistapaa on väljennetty eikä päällä pelaamisesta enää saa jäähyä. Lue lisää sääntömuutoksista.

Kuva viime kauden ottelusta FBC Turku – NST: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli