Daniela Westerlund jatkaa EräViikingeissä

Jatkosopimus on iso palanen helsinkiläisten ensi kauden joukkueen rakentamisessa.

EräViikingit sai ensi kauden naisten Salibandyliigaan tärkeän allekirjoituksen, kun hyökkääjä Daniela Westerlund teki helsinkiläisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

– Saadaan todella laadukas pelaaja. Kun miettii Dampun tätä kautta, niin lähti vähän surullisesti. Oli pitkään telakalla ja joutui tekemään vähän hommia siinä syyskaudella, että pääsee takaisin. Nyt vähän ennen pleijareita pääsi juonesta kiinni ja kyllähän me ollaan saatu Dampusta nyt johtava sentteri, EräViikinkien päävalmentaja Markus Huhtimo kehuu.

Loukkaantumisensa jälkeen Westerlund on noussut tärkeäksi palaksi tämän kauden joukkuetta ja samanlaista roolia on odotettavissa myös ensi kaudenkin joukkueessa. Maajoukkueen portteja kolkutteleva taitava sentteri on mielissään jatkostaan EräViikingeissä.

– Tosi hyvät fiilikset on. Tällä kaudella ollaan päästy vähän ehkä yllättäinkin näin pitkälle. Ensi vuonna taas odotan, että ollaan vuoden rikkaampia kokemuksiin nähden niin hyvillä mielin lähtee uuteen kauteen, Westerlund iloitsee.

Vuosi sitten SB-Prosta EräViikinkeihin siirtynyt Westerlund ei ole katunut päätöstään tulla Helsinkiin, vaan on viihtynyt uudessa joukkueessaan loukkaantumisistaan huolimatta hyvin.

– Tosi hyvä vuosi on ollut. Itse olin alkukaudella hetken sivussa, mutta sen jälkeen kun on päässyt kehiin, niin olen viihtynyt. Meillä on hyvä henki joukkueessa ja pelattu hyvin. Näytetty, että pystytään haastamaan ketä vaan sarjassa, Westerlund kiteyttää.

EräViikinkien joukkueen kasaaminen on kovaa vauhtia menossa ja valmennuksella on selkeä visio siitä, että millaista joukkuetta tulevalle kaudelle haetaan. Westerlund on yksi iso pala sitä kokonaisuutta.

– Me ollaan Timin ja Markon kanssa päätetty, että halutaan pitää joukkue kohtuullisen nuorena ja profiili nuorena, ja sitä kautta rakentaa pitkä juttu. Mutta me tarvitaan tällaisia Dampun kaltaisia, jotka on jo nähnyt vähän. Dampullakin on jo kokemusta viime vuoden Superfinaalista. Näitä tarvitaan, jotka ovat niin sanotusti kurkiaurat kärkenä siellä ja vievät tätä laivaa eteenpäin, Huhtimo toteaa.

EräViikinkien tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli