Classicin ykkösviisikko murskasi Oilersin F-liigan finaaliavauksessa

Hallitseva mestari Classic aloitti F-liigan loppuottelusarjan suorastaan näytöstyyliin kaataessaan kotonaan Oilersin 9-1. Tahtipuikkoa heilutti seitsemän maalia tehnyt ykkösviisikko, jossa Sami Johansson kokosi tehot 3+3 ja Eemeli Salin 2+2. 

Classic tuli finaaliavaukseen aavistuksen jännittyneen oloista Oilersia rennompana, ja pelätty ykköskenttä iskikin tauolle kahden maalin taukojohdon. Omassa kulmassa voitetusta pallosta lähteneen suoran hyökkäyksen huipensi Eemeli Salin syöttöön Sami Johanssonille, joka nosti varmasti avausosuman ja sadannen pudotuspelimaalinsa. Johanssonista tuli näin Mikael Järven (146) ja Mikko Kohosen (112) jälkeen historian kolmas sadan play off -maalin mies.

Toisen takaiskun tarjoili Oilersin ykkösviisikko huolimattomalla syötöllä oman maalin takana, ja Eemeli Salin iski Ville Lastikan poikkisyötön verkkoon. Samat pelaajat olivat kentällä myös Classicin toisen erän 3–0-maalissa. Oilersin puolustajan purku jäi vajaaksi, ja Ville Lastikka ja Sami Johansson sahasivat pallon Eemeli Salinille, joka ohitti Joonas Kaltiaisen toisella yrityksellä.  Ykkösviisikoiden taisto tuotti kohta myös Oilersin avausosuman, kun matkalla maalin taa ollut Rasmus Kainulainen livautti yhden käden syötön sektoriin ja Justus Kainulainen osui.  Sitten juhli taas jo Classicin tehoviisikko: Sami Johansson sipaisi etuyläkulmaan illan toisensa ja ylivoimalla puolustaja Mikko Leikkanen neliön keskeltä tilanteeksi 5-1. Sami Johanssonin viimeisteltyä kolmannessa erässä rangaistuslaukauksesta hattutemppunsa otti Oilers jo maalivahdin pois, ja Janne Lamminen nappasi Alpo Laitilan komean esityön jälkeen tyhjiin 7-1. Pelin ratkettua alkoi Oilers jo kierrättää kaukalossa koko kokoonpanoaan, ja Classic pääsi kaunistelemaan lukemia lisää.

– Fiksua peliä meiltä, hyvää puolustuspeliä ja hyvällä prosentilla palloja maaliin, Classicin puolustaja Janne Lamminen summasi Ruudun haastattelussa.
– Mutta tämä oli nyt ensimmäinen täplä, joka pitää nollata ennen kuin torstaina jatketaan taas, Lamminen lateli tutut fraasit ja myönsi, että talven mittaan takkuillut mestari on ollut vasta viime peleissä pakon edessä parhaimmillaan.
– Sitä itsekin on naureskeltu, että pitääkö silloin vasta alkaa aina pelata kun on tosi kyseessä. Kivampihan se on niin kuin tänään, kun nautitaan pelaamisesta hymy huulessa.

Oilersin valmentaja Heikki Luukkosen ilme oli kameran edessä selvästi vakavampi.
– Ei jäänyt paremmuudesta epäselvyyttä, kaukalossa olivat isät vastaan pojat ja me vähän opettelemassa finaalin tavoille. Pallollinen peli oli heikkoa, ja Classic taisi tehdä melkein kaikki ensimmäisen ja toisen erän maalinsa kaksi – kolme sekuntia sen jälkeenkun pallo oli ollut meillä. Puolustusvalmius oli sellainen, että kaverin supervaaralliset vastahyökkäykset jäivät puolustamatta. Mutta sinänsä ei asetelma tänään muuttunut: meidän mestaruutemme ja unelmamme on edelleen neljän voiton päässä, Luukkonen muistutti.

Esa Takalon ottelukuviin

Toinen kohtaaminen odottaa torstaina Espoossa.

Sami Johansson viilettää tällä hetkellä täysin epäreilussa vireessä.

Jaa artikkeli