Classicin naiset hallitusti Champions Cupin finaaliin: "IKSU ei varmasti lähde takki auki huomenna"

Classic selätti Sveitsin mestarin UHC Dietlikonin Champions Cupin välierässä maalein 5-1. Huomisessa finaalissa vastaan astelee Ruotsin mestari IKSU.

Classic selätti Sveitsin mestarin UHC Dietlikonin Champions Cupin välierässä maalein 5-1. Huomisessa finaalissa vastaan astelee Ruotsin mestari IKSU, jolla on kova revanssihalu viime vuodelta.

Avauserän jälkeen 1-0 johtanut naisten hallitseva Suomen mestari kaasutteli Dietlikonilta karkuun toisessa erässä, jonka ”Family” voitti 3-0. Ottelu oli tamperelaisten näpeissä, eikä Dietlikon päässyt uhkaamaan kovasta yrittämisestä huolimatta Classicin voittoa.

Päävalmentaja Katriina Saarinen näki pelin olleen odotetunlainen.

– Dietlikon oli skoutattu, ja he tulivat siten, mitä odotettiinkin. Olisimme voineet olla vieläkin valmiimpia heidän korkean karvauksensa kanssa, mutta ehkä siinä oli vähän ensimmäisen pelin jännitystäkin. Ylivoima toimi, ja saimme siinä pari onnistumista. Paikkoja oli tehdä lisääkin maaleja, mutta säästeltiin niitä huomiseen, Saarinen tuumi.

Naisten Salibandyliigassa viimeksi Superfinaalissa 2016 hävinnyt Classic on avannut kotoisen kauden kolmella voitolla. Osa avainpelaajista on  huilannut alkukauden pelejä pienten vammojen vuoksi, mutta välierän perusteella vaikuttaa siltä, että joukkue on syksyn tärkeimmällä hetkellä hyvässä vireessä.

Classic pelasi pääasiassa kahdella viisikolla, mutta kierrätysvaihtoehtojakin löytyi, ja ydinpelaajat saivat lepoaikaa huomista finaaliakin silmällä pitäen. Saarinen jakoi nuoriso-osastolle kiitosta.

– Enemmänkin oli tarkoitus kierrättää, mutta siinä tuli erikoistilanteita. Muutama ensikertalainen saatiin kansainvälisiin ympyröihin mukaan, ja esimerkiksi Julia Jokela suoriutui ensimmäisestä virallisesta kansainvälisestä pelistä tosi hyvin.

Sunnuntain finaalivastustaja on siis IKSU, joka murjoi TPS:n matonrakoon lauantaiaamuna peräti 15-1. Viime syksyn Champions Cupissa Classic onnistui voittamaan Uumajan ylpeyden jatkoajalla, joten ruotsalaisilla on varmasti revanssihenki tapissa.

– IKSU on todella kova, ja he ovat varmasti skoutanneet meidät hyvin. Siellä ei varmasti lähdetä takki auki, vaan he tulevat parhaalla mahdollisella rosterilla alusta asti 100 lasissa, Saarinen uumoili.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli