Classicin Juha Kivilehdolle kahden ottelun pelikielto maalivahtiin kohdistuneesta rikkeestä

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Classicin Juha Kivilehdolle kahden ottelun pelikiellon puolivälierien avauksessa Westend Indiansin maalivahtiin kohdistuneesta rikkeestä.

Salibandyliigan kurinpitäjä on määrännyt Classicin Juha Kivilehdolle kahden ottelun pelikiellon tämän puolivälierien avauksessa Westend Indiansin maalivahtiin kohdistamasta rikkeestä. Kivilehto kärsii tällä tietoa pelikieltonsa sarjan seuraavissa otteluissa Westend Indians–Classic ja Classic–Westend Indians. Classicilla on vielä mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Asia tuli vireille Westend Indiansin tekemästä videotutkintapyynnöstä, ja videotuomari katsoi olevan perusteet siirtää asia pääsarjojen kurinpitäjän käsittelyyn.

Osapuolet ovat olleet asiassa yksimielisiä siitä, että Kivilehto törmää Indiansin maalivahtiin tämän ollessa maalivahdin alueella. Westend Indians katsoi, että kyseessä oli tahallinen maalivahdin vahingoittamisyritys. Classic kiisti, että Kivilehdolla olisi ollut tahallinen tarkoitus vahingoittaa maalivahtia ja katsoi, että erotuomarien tilanteessa tuomitsema kahden minuutin rangaistus oli riittävä seuraamus rikkeestä.

Kurinpitäjä arvioi tilannetta seuraavasti:

Katson, että Kivilehdolla oli riittävästi aikaa välttää kontakti. Kivilehdolla oli esteetön näkyvyys maalivahtiin, eikä Kivilehdon valitsemaan liikesuuntaan ollut muita vaikuttavia tekijöitä, joten hän sai vapaasti valita juoksulinjansa. Tästä huolimatta hän ajautui maalivahdin alueelle päin maalivahtia, osuen häntä ylävartaloon/pään seudulle. Katson, että Kivilehto on tarkoituksella törmännyt maalivahti Kirvesniemeen. Kirvesniemi ei ehtinyt ajoissa reagoida Kivilehdon törmäykseen, koska hän seurasi maalin takana olevaa oman joukkueen pelaajaa. Kivilehdon olisi pitänyt tiedostaa tämä seikka sekä se, että polvillaan maassa olevaan maalivahtiin törmääminen aiheuttaa potentiaalisen vaaran, että törmäys kohdistuu pään alueelle.

Katson Kivilehdon syyllistyneen päähän/ylävartaloon kohdistuneeseen taklaukseen, mistä on rangaistuskäytännössä seurannut PR 3 (PS 617 3 kohta; raaka rikkomus) rangaistus.  Päähän/ylävartaloon kohdistuneista taklauksista on rangaistuskäytännön mukaan annettu kahden ottelun pelikielto. Tässä tapauksessa ei ole lieventäviä tai ankaroittavia seikkoja.

Kurinpitäjän koko päätös Salibandyliigan kurinpito-sivulla

Video tilanteesta (Ruudun materiaalia)

Valokuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli