Classicin jo kerran cupfinaalissa upottanut Peter Kotilainen: "Heikot kohtansa on heilläkin"

Pariin vuoteen ei Happee ole Classicia kaatanut, mutta maailmanmestari Peter Kotilainen jos joku tietää senkin olevan huomisessa cupfinaalissa mahdollista.

Happeen ykköstykki Peter Kotilainen odottaa Classicin kohtaamista lauantaisessa TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa vesi kielellä. Muistoissa kimmeltää kirkkaimpana kauden 2012-2013 finaali samassa kaukalossa, kun Kotilainen upotti ”Familyn” jatkoaikamaalillaan.

– Classicia vastaan on ollut hyviä matseja aina Tampere Areenalla, ja siellähän on jo joskus cupfinaalissakin kohdattu. Pariin vuoteenhan ei ole taidettu Classicia voittaa mutta koetetaan keksiä keinot että saadaan heidät taas kunnolla haastettua.

Peter Kotilainen käväisi itse pelaamassa Classicissa kauden 2013-2014, jolloin joukkue voitti Cupin mutta taipui liigafinaaleissa Happeelle. Family ja sen vahvuudet ovat siksi hyvinkin tutut.
– Classic on muuttunut jo siitäkin ajasta kun itse siellä pelasin ja ottanut taas joukkuepelaamisessa paljon askelia eteenpäin. Hyvin valmennettu joukkue, jossa on aika paljon tähtipelaajia ja pelaavat tosi hyvin suunnitelmaansa joukkueelle. Classic tekee asiat kokonaisvaltaisesti hyvin mutta on heidät silti mahdollista voittaakin. Myös Classicilta löytyy omat heikkoutensa, Kotilainen vinkkaa muttei ymmärrettävästi lähde tässä kohdin vinkkaamaan, millaisia iskun paikkoja Jyväskylässä on fläpille piirretty.

Happee lähtee lauantaihin niskassaan keskiviikon kiusallinen kotitappio Westend Indiansia vastaan. Hirvilauman pitkään vihreänä loistanut kuntopuntari onkin käynyt viime viikkoina kirjavaksi, kun viimeisimmistä viidestä liigaottelusta on napsunut kotivoitot Nokiasta ja Kooveesta mutta ja myös tappiot vieraissa Oilersille sekä kotona jatkoajalla Welhoille ja nyt Indiansille.
– Vähän ailahtelevaa on ollut tässä sanotaanko kuukauden verran. Ensimmäiset puoli vuotta olivat ihan jees ja aika nousujohteista mutta tässä runkosarjan loppuvaiheissa on tullut pieniä notkahduksia. Se on aika mysteeri, mitä lauantaina nähdään.

Keskisuomalaisten onneksi historia näyttäisi kallistavan mysteerin vahvan pelaamisen puolelle. Neljä liigamitalia viidessä vuodessa ja kaksi cupmestaruutta vihjaavat 2010-luvun Happeen pelaavan sitä paremmin, mitä isompi panos pöydällä odottaa. Happee on voittanut historiansa molemmat cupfinaalit. Classic puolestaan on pelannut loppuottelussa kahdeksan kertaa mutta hiukan yllättäen hävinnyt niistä viisi.

Peter Kotilainen on yksi niistä Suomen huipuista, jotka pelaavat pitkää ja intensiivistä kautta liigoineen, cupeineen ja maajoukkueen tapahtumineen aina kaiken vaatineita voitokkaita MM-kisoja myöten. Parhaatkaan eivät voi painaa koko ajan kaasu pohjassa, joten jossain sen on näyttävä.
– Jos ei ole joukkueen vireystila ollut koko ajan parhaimmillaan niin ihan sama on kyllä itsellä eli kisojen jälkeen on ollut välillä vaikea latautua, kun siinä ei hirveästi huilia tullut. Tammikuussa oli vähän aikaa aika väsynyt, mutta nyt helmikuussa on taas löytynyt uusi vire kroppaan ja muutenkin. Kun kevät tulee ja alkavat pelit merkkaamaan, alkaa kroppakin taas herätä.

Kaikkiaan Peter Kotilaisen kausi on toki ollut erinomainen. Maailmanmestari komeilee liigatilastoissa 60 (29+31) pisteellään Happeen itseoikeutettuna pörssikärkenä.

Tämä cupfinaaliviikko on Happeellekin kahden pelin viikko, joten kovin perusteelliseen valmistautumiseen lauantaihin ei tilaisuutta jää.
– Torstaina ei ollut treenejä mutta illalla kokoonnuttiin sellaiseen tunnin palaveriin. Perjantaina sitten pieni terävä treeni ja lauantaina isketään, Peter Kotilainen avaa.
Eikä pelaajabussi jää lauantain ainoaksi kyydiksi Suomen Ateenasta Tampereen Kalevaan. Myös fanibussi on buukattu ja täyttynyt mukavasti.
– Kyllä varmaan on lähdössä. Täällä on hyvä meininki fanien suhteen, ja uskon, että porukkaa on hyvin paikalla.

Tämän vuoden TEHO Sport Suomen Cupissa Happee on ehtinyt kaataa vieraissa FoSun 19-3 sekä tuplaottelussa EräViikingit 11-5 ja kotona FBC Turun 14-2. Kolmesta ottelusta kaksi pelannut Peter Kotilainen on merkkauttanut niissä neljä maalia ja myöntää, ettei alkukierroksista aivan valtavia muistijälkiä mieleen syöpynyt.
– Tässä kun on cupia aika monta vuotta pelannut, sitä odottaa huipennusta, kun selvitään finaaliin ja päästään pelaamaan pystistä. Pidemmän päälle kyllä on kertynyt paljon hienoja cupmuistoja ja hienoimpana varmaan se, kun [kaudella 2012-2013] voitettiin Happeen historian ensimmäinen pysti ja pääsi vielä itse tekemään jatkoajalla voittomaalin Classicia vastaan. Se oli sekä Happeelle että itselle kova juttu, eka iso voitto, joka avasi sitten väylän uusiin menestyksiin. Cupin finaalit ja välierät ovat yleensäkin olleet hienoja pelejä ja useimmiten kansainvälisen tason peliä, Peter Kotilainen kehaisee.

Cuphuipennuksen ohjelma lauantaina 16.2. Tampere Areenalla:

12:00 Lipunmyynti ja sisäänpääsy aukeavat
13:00 EräViikingit – Porvoon Salibandyseura (naisten finaali)
16:00 Happee – Classic (miesten finaali)

Suomen Cupissa jaetaan seuraavat rahapalkinnot:
Miesten cupin voittaja 10 000 € ja kakkonen 5 000 €
Naisten cupin voittaja 5 000 € ja kakkonen 2 000 €

Liput TEHO Sport Suomen Cupin finaaleihin lunastat näppärimmin osoitteesta lippu.fi/salibandy.

Hinnat (ennakkoon ja ovelta):

Aikuiset 15,00€
Alennusryhmät 10,00€
Lapset (4-16 v.) 10,00€

46740237602_640ff0bb8b_h.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli