Classicille Champions Cupin pronssit – Vitkovice putosi kyydistä kolmannessa erässä

Classic sijoittui seurajoukkueiden Champions Cupissa kolmanneksi kaadettuaan pronssiottelussa turnauksen isäntäjoukkue Vitkovicen 6-3.

Classic Tampereelta ei pystynyt uusimaan salibandyn seurajoukkueiden Champions Cupin voittoaan mutta palaa kotimaahan mitalistina kaadettuaan iltapäivän pronssiottelussa Tšekin Vitkovicen 6-3.

Alku oli eilen Sveitsin SV Wiler-Erigenille hävinneelle Classicille hankala, kun vastustaja karkasi johtoon alivoimalla. Jere Pulkkinen sivalsi keskeltä sektoria tasoituksen, mutta vielä toisella tauolla turnauksen isäntäjoukkue kohti, kun Ondrej Frida suti kaaripallon Classicin verkkoon vain sekuntia ennen taukosummeria.

Toisessa erässä Classic kuitenkin nappasi tahtipuikon, ja vastustajan otettua tuplajäähyn Jussi Piha napautti viidellä kolmea vastaan pelin tasoihin Aaro Helinin laukauksen kakkospallosta. Erän lopulla Konsta Tykkyläinen laukoi Classicin ensi kertaa koko turnauksessa johtoon, ja päätösjakso olikin jo Classicin hallintaa. Kakkosketju Eemeli SalinNico SaloVille Lastikka päätti kolme kertaa yhdeksässä minuutissa näyttävän pallonsiirtelyn täysosumaan kun viimeiset osumat merkkauttivat ensin Lastikka Salon syötöstä ja sitten kahdesti Salo Lastikan tarjoiluista. Oskari Heikkilän istuessa kaksiminuuttista maalinedustan siivoamisesta Vitkovice veti maalivahdin pois ja onnistuikin kaventamaan kuudella neljää vastaan kertaalleen. Loppuminuutit Classicin puolustus ja maalissa torjuntavuoron saanut Markus Talvitie pitivät kuitenkin verkkonsa puhtaana.

– Aika ryhdikäs peli siihen nähden, että eilinen meni vähän vihkoon ja tämä peli tuli aika nopeasti, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen mietti.
– Vitkovice jaksoi puolustaa kärsivällisesti ja kytätä vastaiskuja, jolloin peli pysyi pitkään nihkeänä. SItten he alkoivat vähän väsähtää ja joutuivat ottamaan jäähyjä, jolloin päästiin johtoon. Itse pelattiin kärsivällisesti ja huolellisesti pallolla ja oltiin hallitsevampi osapuoli.

Vaikkei Classic uusinutkaan Champions Cupin mestaruuttaa, ei reissusta palata tyhjin käsin.
– Ehjän esityksen lisäksi tavoite oli saada vastuunkantajia esiin ykköskentän lisäksi ja siinä mentiin eteenpäin. Ja näissä peleissä tuli esiin sellaisia asioita, joita meidän pitää vielä parantaa, että ollaan keväällä varmasti menestyvä joukkue, Samu Kuitunen sanoi.

– Kaksijakoinen peli, Classicin parhaana palkittu hyökkääjä Ville Lastikka näki.
– Pari ekaa erää vähän vaikeata, ei oikein saatu maalipaikkoja mutta kolmannessa päästiin hyvin paikoille ja tekemään tarvittavat maalit. Kun saatiin peli rullaamaan, se oli aika lailla normia Classicia. Kaikkiaan turnaus oli meidän osaltamme vähän vaikea, ei onnistuttu välierässä nousemaan omalle huipputasollemme, ja tänäänkin oli myös vaikeita hetkiä. Hyvä, että saatiin kuitenkin jotain kotiintuomisia täältäkin.

Salibandya, Ostrava, Tšekki

Miesten Champions Cupin pronssiottelu

1. SC Vitkovice, Tšekki – Classic, Suomi 3-6 (2-1, 0-2, 0-3)

1. erä: 5.15 Josef Rypar (Lukas Hruby) 1-0 av, 7.12 Jere Pulkkinen (Eemeli Salin) 1-1, 19.59 Ondrej Firda (Tomas Sladky) 2-1.
2. erä: 29.05 Jussi Piha (Aaro Helin) 2-2 yv, 37.05 Konsta Tykkyläinen (Eetu Sikkinen) 2-3.
3. erä: 40.52 Ville Lastikka (Nico Salo) 2-4, 43.54 Salo (Lastikka) 2-5, 49.27 Salo (Lastikka) 2-6, 56.33 Jakub Hubalek (Lukas Hajak) 3-6 yv im.

Torjunnat:
Lukas Soucek Vitkovice 10+14+6=30,
Markus Talvitie Classic 7+10+7=24.

Jäähyt: Vitkovice 4×2 min, Classic 2 min.

Erotuomarit: Sandra Zurbuchen ja Corina Wehinger, Sveitsi.

Yleisöä: 2 288.

Classicin parhaana palkittiin Ville Lastikka.

Katso Samu Kuitusen haastattelu:

Katso Ville Lastikan haastattelu:

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli