Classic viihdytti 1400-päistä yleisöä 14 maalilla

Salibandyliigan sunnuntain otteluissa löi Classic OLS:n, Happee Steelersin ja EräViikingit Welhot.

Salibandyliigaa johtava Classic sai tänään verrytellä maalintekovirettään, kun se murskasi kotonaan 1 411 katsojan edessä OLS:n peräti 14-2. Sunnuntain muut voittajat olivat Happee ja EräViikingit.

Eilen kotonaan Tiikerit kaatanut OLS jaksoi tänään Tampereella puristaa ottelun avausmaalin, mutta jo ennen ensimmäistä erätaukoa Classic oli karannut 5–1-johtoon. Pelin puolivälissä Sami Johansson laukoi taululle jo numerot 10-1, mutta toisella puolikkaalla mestarit nostivat jo jalkaa kaasulta. Classicin ykkösviisikossa Eemeli Salin ja Sami Johansson rohmusivat tänään kumpikin tehot 3+2, kakkosessa pommitti Ville Lastikka saldon 3+1.

Syksyn ensimmäisen kotiottelunsa Jyväskylän jäähallissa paistatellut Happee palasi tänään Monitoimitalolle, jossa hirvilauma viihdytti fanejaan kaatamalla Steelersin 9-6. Helpolla ei voitto tullut, sillä altavastaaja sinnitteli kaksi erää tasalukemiin 5-5 ja nousi vielä neljä ja puoli minuuttia ennen loppusummeria maalin päähän. Lopullisten iskujen lyöjäksi nousi illan hahmo Jami Manninen, joka nosti Teräsmiesten tyhjään nuottaan illan neljännen ja viidennen osumansa. Syöttöpisteitä Manninen ehti kerätä yhden. Happeen Joel Lahti keräsi tehot 0+4 ja Steelersin Nico Jonaeson 3+0.

Jalkapallo edellä alkanut savolainen palloilusunnuntai jatkui Kuopiohallissa, jossa Welhot taipui EräViikingeille lopulta maalein 3-6. Helsinkiläiset johtivat toisen erän jälkeen 4-1 ja pystyivät kolmannessa kuittaamaan Welhojen kaksi kavennusta uusilla lisäosumilla. Mika Moilanen laukoi kaksi maalia EräViikingeille ja Jesper Kauhanen yhtä monta Welhoille.

Kaikki neljä otteluaan voittaneella Classicilla on sarjakärjessä kolmen pisteen etumatka trioon Oilers, Nokian KrP ja EräViikingit. Hännillä on Tiikereillä ja Welhoilla plakkarissa vasta yksi piste.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla Steelers–Oilers, Nokian KrP–Westend Indians ja TPS–LASB.

Arkistokuva: Esa Takalo