Classic valmis Cupin finaaliin – EräViikingit taipui välierässä

Classic varmisti ensimmäisenä paikkansa huomiseen naisten Suomen Cupin loppuotteluun 9-4-voitolla. Vastassa ollut EräViikingit ei löytänyt aseita F-liigan kärkijoukkueen haastamiseen.

F-liigassa kuuden ottelun voittoputkessa liitävä Classic oli suosikki välierään. Se on voittanut EräViikingit jo kahdesti kuluvan kauden liigassa. Cupin välieräkin oli tamperelaisten hallintaa.

Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat vielä siedettävät 1-0, mutta toisessa Classic repi tilanteeksi jo 5-1. Kolmannessa erässä maaleja nähtiin seitsemän. EräViikinkien kavennukset eivät kantaneet, kun Classic onnistui kuittaamaan lähentelyt.

– Alku oli meiltä sekavaa ja se jatkui toisen erän puoliväliin saakka. Ei päästy kontrolloimaan siten kuin olisi haluttu. Vastustaja oli aika passiivinen, jäätiin vähän siihen kiinni ja pysähdyttiin pallon kanssa. Sitten kun saatiin maaleja, helpottui, Classicin päävalmentaja Jarkko Rinne tuumi.

Kolmannessa erässä EräViikingit onnistui kaventamaan kolme kertaa, mutta Classic pystyi vastaamaan niihin. Lopussa se kaunisteli lukuja kahdesti tyhjään maaliin.

– Varsinaista hätää ei ollut, mutta ihan ei johtoasemassa pelaaminen tyydytä.

Alku oli Classicin hallintaa, pallo liikkui nätisti ja menetysten jälkeen pallo karvattiin heti takaisin. EräViikinkien puolustus kuitenkin pystyi pitämään Classicin pois vaarallisilta maalipaikoilta ja Elsi Kangasharju maalinsuulla poimi loput. Classicin ylivoima tuotti kuitenkin tulosta ajassa 7.59 Elli Kylmäluoman ja Taru Nordmanin kamppailupallon päätyessä maaliin.

Toisessa erässä Classic jatkoi siitä mihin edellisessä erässä jäi ja jo ajassa 22.08 Meri Mäkinen iski 0-2-maalin Mila Mannisen syötöstä. Erän edetessä EräViikingit sai enemmän hyökkäyksiä aikaan, mutta Classicin Kylmäluoma taituroi maalin edestä taas pallon verkkoon. Ajassa 32.37 Jasmiina Järvinen osoitti yksilötaituruuttaan purjehtiessaan koko kentän läpi kaventaen luvuiksi 1-3. Sitten Kylmäluoma iski hattutempun laukomalla pallon ylänurkkaan tutkaparinsa Suvi Hämäläisen syötöstä. Erän viime sekunneilla Veera Vilenius kasvatti Classicin karkumatkaa 1-5:een.

EräViikingit aloitti kirinsä heti 3. erän alkuun, kun kapteeni Manta Likki kavensi lukemiksi 2-5. Classic vastasi tähän kuitenkin nopeasti Meri Jokisen maalilla. EräViikingit lisäsi pallonhallintaansa ja kavensi Nea Nupposen maalilla ajassa 45.42, mutta Suvi Hämäläinen kasvatti johtoa lukemiin 7-3 ajassa 56.08. EräViikingit kavensi vielä kerran 6v4-pelillä, kunnes Hämäläinen ja Pitkäkangas tekivät maalit tyhjään verkkoon varmistaen Classicin finaalipaikan.

Vastustaja huomiseen finaaliin tulee parista Koovee-TPS.
– Olisihan se mukava saada paikallisväriä finaaliin, mutta Kooveella on kiivettävää Tepsiä vastaan, Classic-luotsi Rinne arvioi.

Henri Keräsen ottelukuviin.

Suomen Cup, Lahti
Naisten välierä
EräViikingit – Classic 4–9 (0-1, 1-4, 3-4)
1. erä: 7:59 Elli Kylmäluoma (Suvi Hämäläinen) 0-1 yv.

2. erä: Meri Mäkinen (Mila Manninen) 0-2, 28.44 Elli Kylmäluoma (Suvi Hämäläinen) 0-3, 32.37 Jasmiina Järvinen (Elisa Vilhunen) 1-3, 25.45 Kylmäluoma (Hämäläinen) 1-4, 39.51 Veera Vilenius (Kylmäluoma) 1-5.

3. erä: 40:36 Manta Likki (Nea Nupponen) 2-5, 42.42 Meri Jokinen (Johanna Homi) 2-6, 45.42 Nupponen (Taru Nordman) 3-6, 58.08 Hämäläinen (Kylmäluoma) 3-7, 58.04 Järvinen (Nordman) 4-7 yv, 58.24 Hämäläinen 4-8 tm, 59.20 Natalia Pitkäkangas 4-9 tm.