Classic puolustaa Champions Cupin voittoa, SB-Prolla haussa ensimmäinen kiinnitys

Sekä Classic miehissä että SB-Pro naisissa ovat viikonloppuna Ostravassa jo kokeneita Champions Cup -tekijöitä.

Miesten kotimainen mestari Classic ja naisten ykkönen SB-Pro taistelevat viikonloppuna Tšekin Ostravassa seurajoukkueiden Champions Cupin voitosta. Molemmilla on jo luja kokemus vastaavista kisoista.

Classic puolustaa Champions Cupin voittoa murskattuaan vuoden takaisen turnauksen finaalissa Gävlessä Ruotsin mestari Storvretan 10-3. Ensi kertaa Classic oli mukana 2007, kun se löi pronssiottelussa Tshekin Tatranin. Toisella yrittämällä 2013 Tampereella Classic taipui välierässä SPV:lle, mutta lähdettyään sittemmin turnaukseen kolmesti mestarina Classic on yltänyt joka kerta finaaliin. Vuonna 2016 Boråsissa Storvreta oli vielä parempi 2-1 ja 2017 Seinåjoella IBF Falun maalein 7-4.

SB-Pro on taistellut maailman parhaan seurajoukkueen tittelistä kolmesti aikaisemmin, ja lähimpänä onnistuminen on ollut 2013 Tampereella, kun Ruotsin Rönnby oli loppuottelussa vahvempi niukasti 4-3. Vuonna 2014 Pro hävisi välierässä Ruotsin Djurgårdenille 4-8 ja viime vuonna Gävlessä Tšekin Vitkovicelle jatkoajalla 4-5. Pronssiottelussa Pro kukisti kuitenkin Sveitsin Piranha Churin.

Kotimaassa Classic on osoittanut ylivoimaista pelivirettä voittamalla kaikki Salibandyliigan runkosarjan 18 otteluaan ja etenemällä lauantaina 8. helmikuuta Tallinnassa pelattavaan TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin.

SB-Pron kuntopuntarissa erottuu pieni kysymysmerkki, vaikka joukkue johtaakin NLA:ta koottuaan 15 ottelustaan 34 pistettä. Viime viikonloppu nimittäin toi tappiot sekä vieraissa EräViikinkejä että kotona PSS:aa vastaan. TEHO Sport Suomen Cupin finaali odottaa myös SB-Prota.

Turnaus alkaa suoraan välierillä, joissa SB-Pro kohtaa lauantaina Sveitsin Kloten-Dietlikon Jetsin ja Champions Cupin mestaruutta puolustava Classic saman maan SV Wiler-Ersigenin.

VeikkausTV näyttää suomalaisjoukkueiden lauantain välierät Santeri Lähteensuon selostamina sekä sunnuntain kaikki neljä ottelua. Suomalaisjoukkueiden ottelut tarjoillaan Tuomo Reposen selostuksen kera, samoin joka tapauksessa miesten finaali, pelasi Classic siinä tai ei. 

Suoraa kuvaa turnauksen kaikista otteluista on perinteisesti luvassa myös Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n YouTube-kanavalla.

Paikan päällä on myös Salibandyliiton viestintä, kun sisällöntuottaja Minna Nurminen ja valo- ja videokuvaaja Ville Vuorinen leipovat materiaalia nähtäväksemme. Siksi kannattaa viimeistään nyt ottaa tilaukseen myös Salibandyliiton sosiaalisen median kanavat ja pysyä kärryillä TwitterissäFacebookissaInstagramissa ja YouTubessa.

Lue myös:

VeikkausTV tuo Champions Cupin kotisohville – näin seuraat Classicin ja SB-Pron taistelua Ostravassa
Champions Cup lähestyy: Kuusi suomalaisjoukkuetta juhlinut maailman parhaana – tässä mestarit

Champions Cupin otteluohjelma (ajat Suomen aikaa):

Lauantai 11.1.

Klo 11.30 Naiset: SB-Pro–Kloten-Dietlikon Jets (Sveitsi)
Klo 14.30 Naiset: Täby FC (Ruotsi)–Vitkovice (Tshekki)
Klo 17.30 Miehet: Storvreta (Ruotsi)–Vitkovice (Tshekki)
Klo 20.30 Miehet: Classic–SV Wiler-Ersigen (Sveitsi)

Sunnuntai 12.1. 2020

Klo 11.00 Naisten pronssiottelu
Klo 14.00 Miesten pronssiottelu
Klo 17.00 Naisten finaali
Klo 20.00 Miesten finaali

31656996737_39d04df4f3_k.jpg

Kuvat: IFF

Jaa artikkeli