Classic-pomo Pasi Peltola odottaa Seinäjoen Champions Cupilta paljon: “Peliveljet on luvannut, että mökki on täynnä ja kaikki tehdään isosti”

Classic on mukana lokakuun Champions Cupissa jälleen kahdella joukkueella, kun niin miehet kuin naisetkin voittivat viime kaudella Suomen mestaruuden. Toiminnanjohtaja Pasi Peltola odottaa Seinäjoen tapahtumaa mielenkiinnolla. Mielessä siintää myös jo Singaporen matka marraskuussa.

Classic on etenkin naisten mestaruuksien myötä kokenut kävijä Euroopan seurajoukkuemestaruustapahtumissa vuosien varrella, ja Suomessa meininki on ollut aina paras.

– En muista tarkasti, monessako Classic on ollut mukana, mutta varmaan plusmiinus 15 niitä on. Suomen tapahtumat, kuten Vantaa 2008 ja Tampere 2013 ovat olleet ylivoimaisesti kärkeä yleisön ja tunnelman puolesta. Uskon, että lokakuussa on hyvät karkelot Seinäjoella. Peliveljet on luvannut, että mökki on täynnä ja kaikki tehdään isosti, Peltola tunnelmoi.

Superfinaaleissa Classic-fanit eivät ole jääneet keneltäkään huomaamatta, ja Hartwall Arenan tapaan Peltola toivoo “Familyn” lähtevän sankoin joukoin myös Seinäjoelle. Matkan ei pitäisi ainakaan olla liian pitkä.

– Superfinaaleihin on saatu hyvin porukkaa liikkeelle, ja toivottavasti saadaan myös nyt. Seuran sisällä on aloitettu markkinointi, ja uskotaan, että sinne ihmisiä lähtee. Tampereelta on sopiva matka joka paikkaan, Mr. Classic muistuttaa virnistäen.

Joukkueet määrittävät omat pelilliset tavoitteensa turnauksessa, mutta selvää on se, että hallitseva Suomen mestari haluaa aina voittaa lisää titteleitä myös kansainvälisellä tasolla. Mikään pakkomielle Seinäjoen valloittaminen ei toki ole.

– Eihän sinne tietenkään lähdetä lauantaille pelaamaan yhtä peliä ja tulla peruuttamalla pois, mutta ei meillä ole kummankaan joukkueen osalta maailman tärkein asia väkisin voittaa Seinäjoella pyttyjä. Lähdetään tekemään parasta ja katsotaan, mitä on antaa.

Seinäjoelta Singaporeen

“Passo” Peltola tunnetaan räväköistä mielipiteistään ja rohkeista ideoistaan, joista yksi on vajaan kahden vuoden takaa. Silloin hän ehdotti (linkki) MM-kisojen yhdistämistä ja ajankohdan siirtämistä elokuulle. Champions Cupin osalta hän kaipaa vanhoja Euroopan cupin aikoja takaisin, vaikka tietää, että talouskysymys on haasteellinen.

– Champions Cupin konsepti ja formaatti on mennyt huonompaan suuntaan. Alkuperäinen konsepti, jossa pelattiin tiistaista sunnuntaihin yhdellä välipäivällä oli urheilullisesti upea. Itse siirtyisin takaisin siihen suuntaan, ja olen myös tehnyt tietynlaisia talousesityksiä muun muassa elokuun alun “Super-MM-kisojen” muodossa. Sillä haettaisiin volyymiä ja taloudellisuutta, ja mahdollisesti myös Champions Cupin taloutta saataisiin parempaan suuntaan. Nämä eivät kuitenkaan ole helppoja asioita, eivätkä ne tapahdu hetkessä, Peltola muistuttaa.

Seinäjoen tapahtuman jälkeen Champions Cup pitää eräänlaisen välivuoden, sillä vuonna 2018 turnausta ei pelata lainkaan (linkki). Ajankohta siirtyy takaisin tammikuulle, ja vuoden 2019 alussa seurajoukkuetitteleistä mitellään seuraavan kerran siten, että paikalla ovat ainoastaan neljän kärkimaan Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin mestarit niin miesten kuin naistenkin puolelta.

– Mulle ei ole hahmottunut vielä sen uuden konseptin muoto, joten en osaa siitä oikein sanoa mitään. Joka tapauksessa ajankohta on parempi ja järkevämpi, kun se on tammikuussa.

Salibandyvisionääri Peltola ja Classic kohahduttivat urheilukansaa viime vuonna, kun tennisuransa päättänyt Jarkko Nieminen tuli pelaamaan tamperelaisten paitaan. Tuorein, ehkä hieman pienemmän mittakaavan kohahdus oli tieto Classicin ja TPS:n välisestä liigapelistä Singaporessa marraskuussa. Valmistelut ovat aiheuttaneet kiirettä, mutta asia on hyvässä hoidossa.

– Totta kai se on aiheuttanut töitä, mutta paikallinen liitto on tehnyt kovasti hommia selvittääkseen mutkat ja haasteet, joita matkan varrella on ollut.

Palaute asian suhteen on ollut hyvää. Peltola haluaa oikaista myös väärää tietoa järjestelykustannuksiin liittyen.

– Pääsääntöisesti palaute on ollut pelkästään positiivista. Se on harhakäsitys, että Suomen liitto olisi jotenkin kuluissa mukana. Singaporen liitto on pääjärjestäjä, enkä osaa tarkasti sanoa, miten he ovat rahoituksen järjestäneet ja saaneet, mutta pääosin tämä on paikallisten yritysten tukema tapahtuma.

Tarkka ohjelma hahmottuu vielä lähempänä matkaa, mutta paikan päällä on tarkoitus levittää salibandyn ilosanomaa mahdollisuuksien mukaan.

– Sitä tarkempaa ohjelmaa on tässä jumpattu, ja se tarkentuu vielä syys-lokakuun aikana. Salibandya käydään levittämässä ja opettamassa kouluilla muutamana päivänä, ja paikallisen maajoukkueen kanssa tehdään myös yhteistyötä. Sellaista lajin levitystyötähän tällainen on. Yritetään saada koko alueen lajibrändiä nostettua.

Golfista henkireikä

Peliurallaan 132 peliä Salibandyliigassa ja Divarissa tehopistein 59+121 pelannut Classic-pomo on kiireinen mies, joka painaa pää märkänä töitä oman seuran ja lajin eteen. Toisin kuin moni ehkä ajattelee, kiireisintä on juuri silloin, kun pallo ei pyöri.

– Kauden viimeisen ja seuraavan kauden ensimmäisen pelin välissä se kovin kiire on. Silloin rakennetaan joukkueita, tapahtumia ja yhteistyökumppanuuksia. Joku ehkä luulee, että pelikaudella on kiirettä, mutta kyllä se kovin on siellä kausien välissä ainakin allekirjoittaneella.

Aivan koko aikaa salibandyakaan ei voi ajatella. Kilpailuhenkinen mies on löytänyt viime vuosina uuden harrastuksen vähän pienemmän ja painavamman pallon parista.

– Kolme vuotta sitten kiersin golfkentän vasta ensimmäistä kertaa, ja siitä on tullut voimaa ja virtaa työhön antava henkireikä.

Tasoituksella ei lähdetä vielä ylpeilemään.

– 12 ja risat, mutta pitäisi olla jo paljon parempi. Säälittävää touhua, Peltola naurahtaa.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuvat: Classic ja Anssi Koskinen

33899368690_4ff988be9a_z.jpg

Jaa artikkeli