Classic omaa luokkaansa naisten cuphistoriassa - lauantaina haussa kahdeksas kannu

TEHO Sport Suomen Cupin finalisteista Classic on voittanut kisan seitsemän ja SB-Pro kaksi kertaa.

Kaksikymmentäneljä kertaa. Niin usein on naisten Suomen Cupin pokaali jaettu kaudesta 1991-1992 alkaen. Erikoisuutena välissä kaksi vuotta (1995-1997), kun naisten cupia ei pelattu lainkaan. Lauantaina klo 15 Classic hakee Tampere Areenalla jo kahdeksatta ja SB-Pro kolmatta cupmestaruuttaan.

Classic on seitsemällä pokaalillaan kaikkien aikojen tilastossa omaa luokkaansa, kun toiseksi menestynein joukkue Tapanilan Erä III on juhlinut viimeisenä kolmesti.

Kaksi cupvoittoa on Tapanilan Erä I:llä, PSS:llä, NST:llä ja SB-Prolla. Lauantaita ajatellen merkillepantavaa on, että Pron molemmat pokaalit on vallattu finaalivoitolla juurikin Classicista.

85.JPG

Yhden kerran ovat cupin voittoon yltäneet S.C. Blues, Josba, VFT, Happee, Oilers ja vuosi sitten ensi kertaa juhlinut TPS.

Naissalibandyn valtakaudet heijastuvat myös cupmestaruuksissa, kun alkuvuosina loistanut Erä I vei myös ensimmäiset cupmestaruudet luovuttaen sitten kylän valtikan Erä III:lle. Josba ja VFT vilahtavat kärjessä nekin omina huippuvuosinaan.
Cupiin aina innolla satsannut Classic putkahti ykköseksi ensi kertaa jo kaudella 1998-1999, jolloin joukkue pelasi ensimmäistä liigakauttaan ampaistuaan kahdessa vuodessa kakkosesta pääsarjaan. Kaksi vuotta myöhemmin Classic olikin jo sekä cupmestari ja liigafinalisti, joka sitten voittaisi 17 kaudessa 15 liigamitalia.

PSS:llä ei ole vielä naisten Salibandyliigan mestaruutta, mutta cupin porvoolaiset vallittivat kahdesti peräkkäin 2007 – 2009. Vuosina 2007 – 2016 naisten cup olikin pitkälti Classicin, PSS:n, NST:n ja SB-Pron välinen mittelö, kun finaaliin ei yhdeksään vuoteen yltänyt kukaan tämän kvartetin ulkopuolelta.

Kun finaalissa ovat nyt jälleen Classic ja SB-Pro, näyttää viime vuoden loppuottelu TPS – SSRA listassa todelliselta cuperikoisuudelta.

Naisten pääsarjan alapuolelta ovat cupfinaaliin yltäneet Steelers kaudella 2000 – 2001 ja Top Team talvella 2004 – 2005. Kyyti oli kummallakin kylmää, kun hämeenlinnalaiset taipuivat loppuottelussa Classicille 9-1 ja savonlinnalaiset Oilersille peräti 11-0. Erikoisempi tapaus oli kaudella 2001 – 2001 nimellä Erä Tigers kisaan lähtenyt Tapanilan Erän vanhimpien tyttöjuniorien joukkue. Tapanilan tiikerit rouhivat aina finaaliin saakka ja ahdistivat sielläkin Happeen jatkoajalle taipuakseen lopulta 2-3.

Cupfinaalit kautta aikain

Osta liput lauantaiseen TEHO Sport Suomen Cupin huipennukseen: lippu.fi/salibandy

IMG_1699.JPG

Teksti: Mika Hilska

Jaa artikkeli