Classic-leirissä Champions Cupin hopeamitalit otettiin vastaan ruoto suorana: "Jokainen teki parhaansa"

Tamperelaisten päävalmentaja Katriina Saarinen myönsi heti pelin jälkeen reilusti IKSUn paremmuuden.

IKSU piti ruotsalaisten kunniaa yllä Champions Cupissa voittamalla naisten turnauksen finaalissa Classicin 5-1. Tamperelaisten päävalmentaja Katriina Saarinen myönsi heti pelin jälkeen reilusti IKSUn paremmuuden.

– Pää on aika tyhjä, mutta aivan ei pystytty tänään toteuttamaan sitä, mitä halusimme. Meidän piti tehdä heidän pelistään tuskaista pitämällä palloa,  mutta avausmaali meni onnekkaasti meidän pelaajasta sisään ja siinä oli vähän huonoa tuuriakin. Muutama henkilökohtainen virhe kostautui, ja olihan IKSUlla paikkoja tehdä lisääkin maaleja.

Classicilla oli myös kyllä maalipaikkoja, mutta niitä ei ollut montaa ja onnistumisprosentti oli heikko. Sen myönsi pitkällä pelaajaurallaan kaiken voittanut legenda Saarinenkin.

– Periaatteessa meillä oli tarvittavat paikat, mutta onnistumisen olisi pitänyt olla 100-prosenttista. Kaikki kunnia meidän pelaajille. Jokainen teki parhaansa, mutta tänään se ei vain riittänyt kuin tähän tulokseen, vaikka tavoite oli tietenkin eri.

Classicilla oli mukana paljon nuoria pelaajia, jotka saivat ensimmäisen kosketuksensa kansainväliseen huippusalibandyyn.

”Ansku” (Anna-Maria Linnoinen) pelasi maalissa hyvin, ja nämä olivat esimerkiksi hänelle ensimmäiset kansainväliset pelit. Moni nuori pelaaja oli penkillä ja kävi kentällä, ja heille tämä oli tietysti ainutlaatuinen kokemus. Sieltä on tulossa uusia nuoria pelaajia, eikä tarvitse ehkä enää itse hypätä kaukaloon,

Laajemmin katsottuna Ruotsissa pelaajamassa on suurempaa, ja liigajoukkueisiin valikoituu vain hyviä pelaajia. Viime vuonna Boråsin Champions Cupissa Classicille välierän jatkoajalla hävinnyt IKSU on juuri nyt maailman paras joukkue, kuten tämäkin turnaus osoitti. Revanssin siemen oli kylvetty, ja uumajalaisten nälkä oli kova.

– Oli ehkä vähän tyhmää voittaa IKSU viime vuonna, kun sinne oli jäänyt vähän hampaankoloon, Saarinen murjaisi.

Vaikka finaalitappio painoi mieltä, katseet kääntyivät nopeasti jo miesten finaalia kohti.

– Käydään hotellilla syömässä ja tullaan sitten takaisin kannustamaan miehiä finaalissa. Se on sitä ”Familyn” henkeä.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli