Classic kirkasti viime vuoden cup-hopeansa

Classic juhlii myös miesten TEHO Sport Suomen Cupin mestaruutta voittamalla Loviisan Torin 9-2.

Salibandyliigan mestari Classic nappasi kuluvan kauden ensimmäisen pokaalinsa tänään kotikentällään Tampere Areenalla kaataessaan TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa Loviisan Torin 9-2. Seuralla on tänään tuplajuhlat, sillä iltapäivällä Classicin naiset kaatoivat omassa cupfinaalissaan SB-Pron 7-3. Vuosi sitten Classic oli hävinnyt cupfinaalissa EräViikingeille.

– Alkuun kulutettiin turhaa energiaa, vaikka ei kuitenkaan karvattu kunnolla ja saatettiin olla luulotautisia, näki Classic-luotsi Petteri Nykky.
– Toisaalta Tor uskalsi pelata rohkeasti ja roikkui kuin räkä kaksi erää. Siitä kaikki kunnia ja kiitos heille. Kolmannessa erässä tehtiin taktinen muutos, joka tuntui toimivan. Ei juostu itseämme puhki, vaan puolustettiin alempaa. Siinä kohdin alkoi näkyä, ettei vastustajalla ollut enää eväitä kiinnisaamiseen. Pelasimme myös kolmella kentällä pitkään.

Torin valmentaja Marko Paju harmitteli toisen erän hyvän vireen lopahtamista.
– Siihen asti mentiin nousujohteisesti, kolmanteen erään olikin sitten meiltä huono sisääntulo. Jäi tunne, että oltaisiin pystytty parempaan, mutta oli se (Classic) liian iso vuori siirrettäväksi. Paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Paju uskoo, että cupin finaali palvelee Divarissa pelaavaa Loviisan Toria kevään koittaessa.
– Nyt nähtiin missä menemme, kun vastaan tulee todellinen huippuryhmä. Tästä saatiin kova peli alle, jos keväällä pelataan Divarin finaaleja.

Tampereelle matkustaneiden faniensa kantama Loviisa taisteli alusta asti mallikelpoisesti ja pystyi luomaan myös tilanteita, mutta ennen kaikkea altavastaajan huolimattomat syötöt avasivat ennakkosuosikille liikaa maalipaikkoja. Classicin avausosuman sijoitti takayläkulmaan Lassi Vänttinen, toisen päätti nopean käännön kruunuksi Janne Lamminen ja kolmannen kiskaisi ylivoimalla kaukaa Mikko Leikkanen.

Toinen erä oli yllättäen huomattavasti tasaisempi, ja sen ensimmäisen maalin teki haastaja Tor, kun salibandylegenda Janne Tähkän poika Kasper Tähkä nosti maalin edestä lukemiksi 3-1. Jussi Piha kasvatti eroa vielä, mutta toisen erän vei lopulta 2-1 altavastaaja Tor osuttuaan vielä uudelleen. Classicin puolustaja Janne Lamminen loukkasi itseään laitatilanteessa, josta erotuomarit olivat viheltämässä hänelle jäähyä. Tor pelasi tilanteen loppuun, ja Teemu Karjalainen sijoitti vauhdista alakulmaan 4-2-kavennuksen.

Kolmannessa erässä materiaaliero alkoi väistämättä näkyä, ja Classic taituroi taululle vielä viisi maalia lisää. Tor ei toki antanut periksi missään vaiheessa ja alkoi jo viisi minuuttia ennen loppusummeria hakea aina tilaisuuden tullen kavennusta ilman maalivahtia.

Suomen Cupin voitto on Classicin miehille kaikkiaan kolmas.

TEHO Sport Suomen Cupin loppuottelu
Classic – Loviisan Tor 9-2 (3-0, 1-2, 5-0)

1. erä: 3:42 Lassi Vänttinen (Joonas Pylsy) 1-0, 7:30 Janne Lamminen (Sami Johansson) 2-0, 18:12 Mikko Leikkanen (Pylsy) 3-0 yv.
2. erä: 23:22 Kasper Tähkä (Asko Santero) 3-1, 29:09 Jussi Piha (Juha Kivilehto) 4-1, 32:39 Teemu Karjalainen (Nicolas Malmberg) 4-2 sr.
3. erä: 40:10 Eemeli Salin (Leikkanen) 5-2, 49:36 Lamminen (Piha) 6-2 tv, 52:54 Asser Jääskeläinen (Miro Lehtinen) 7-2, 53:56 Atte Eronen (Piha) 8-2, 58:36 Krister Savonen 9-2.