Classic jyräsi Superfinaaliin, Happee tasoitti voitot jatkoajalla

Classic vei sarjan 4-0, Asko Huisman ratkaisi Jyväskylän hurjan draaman.

Salibandyliigan hallitseva mestari Classic varmisti ensimmäisenä paikkansa 21.4. Helsingissä pelattavassa Superfinaalissa. Classicin kolmas perättäinen finaalipaikka aukesi puhtaasti voitoin 4-0, kun Westend Indians taipui tällä kertaa kotikaukalossaan maalein 12-5.

Runkosarja mukaan luettuna voitto oli Classicille 32. perättäinen liigassa.

Ensi kertaa välierissä pelannut Westend Indians nousi vielä toisen erän alussa Valtteri Kainulaisen maalilla tasalukemiin 4-4, mutta sitten Classic teki eroa Lassi Vänttisen ja Sami Johanssonin osumilla. Päätöserään mestarit takoivatkin sitten kuusi osumaa, joista kaksi syntyi tyhjiin Indiansin yrittäessä riskillä. Classicin tehokkaimpina häärivät tutut nimet, kun Lassi Vänttinen kokosi 4+1, Eemeli Salin 2+2 ja Sami Johanssonkin hattutempun.

Westend Indians pääsee vielä yrittämään pronssiottelussa ensimmäistä liigamitaliaan.

Toisessa välieräparissa Jyväskylässä nähtiin melkoinen draama, kun Happee tasoitti Nokian KrP:tä vastaan voitoiksi 2-2 viemällä ottelun jatkoajalla 8-7.

Viisi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Petri Kauko nosti Happeen jo 7-4-johtoon, mutta Nokian maalivahti Santtu Pohjosen juostua vaihtoon astui esiin Mikko Repo. Repo laukoi kuudella viittä vastaan puhtaan hattutempun, KrP:n tasoihin ja ottelun jatkoajalle. Repo tarvitsi kolmeen maaliinsa vain minuutin ja 43 sekuntia, mikä on Salibandyliigan pudotuspelien uusi ennätys. Jatkoajalla Happee ehti kilistellä Nokian maalikehyksiä neljästi, ennen kuin ratkaisu syntyi. Peter Kotilainen tarjoili pallon maalin eteen merkkaamatta jääneelle puolustaja Asko Huismanille, joka pysäytti pelikellon aikaan 76.58. Kotilainen oli yhdellä maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään illan tehomies.

Nokian KrP:n ja Happeen viides kohtaaminen nähdään perjantaina Tampereella.

Salibandyn Divarin putoamiskarsinta ratkesi tänään, kun vantaalainen Tiikerit löi vieraskaukalossa helsinkiläisen EräViikingit Akatemian 4-3. Näin Tiikerit jatkaa Divarissa, ja EräViikingit Akatemian osana oli putoaminen II divisioonaan.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää