Classic jälleen kauden salibandyseura – "Pelaajilla hyvä olla ja turvallinen ympäristö"

Kauden salibandyseurana palkittiin perinteisessä F-gaalassa Classic, joka oli kaikista seuroista menestynein kaikki aikuisten ja juniorisarjat mukaan luettuina. Classic on pokannut kyseisen palkinnon vuodesta toiseen eikä se ole sattumaa.

– Sehän on kaikki kaikessa, että pelaajilla on hyvä olla ja turvallinen ympäristö. Se luo pohjan laadukkaalle junioritoiminnalle, tiivistää Classicin valmennuspäällikkö Mikko Hernetkoski olennaisen osan seuran toiminnan kivijalkaa. Hän ja junioripäällikkö Irina Peltola avaavat oheisella videolla maan menestyneimmän seuran toiminta-ajatusta ja muistuttavat, että kyse on paljon muustakin kuin voitoista tai mitaleista.

– Classicissa on ollut jo 90-luvun lopulta lähtien Pasi Peltolan käynnistämänä selkeä ja vahva seura- ja peli-identiteetti (style of play), Salibandyliiton Pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö Miikka Lamu näkee ammattilaisen silmin.
– Peli-identiteetin ja valmennuksen ytimessä on ollut yksilön taitojen ja valmiuksien kehittäminen, mikä mahdollistaa huippupelaamisen osana menestyvää joukkuetta. Näiden ”core-asioiden” ympärille on syntynyt Classic-ideologian mukainen tapa puhua ja toimia niin harjoituksissa kuin peleissä.

Classic kutsuu seurayhteisöään ”Familyksi”, ja se onkin osa sen menestyksen salaisuutta.
– Seuran yhteisöllisyydessä peli-identiteetti ja DNA siirtyvät valmentajalta toiselle, kun tärkeimpiä arvoja ja periaatteita tietoisesti vaalitaan. Pelaamisen taito ja pelin performaatio on siirtynyt viimeisen kahden vuosikymmenen aikana Classicin tähtipelaajilta nuoremmille sukupolville. Tämä on ollut ehdottomasti Classic-yhteisön yksi merkittävä kilpailuetu koko 2000-luvun, Miikka Lamu muistuttaa.
– Myöskään voittoja ei ole juniori-ikäluokissa haettu hinnalla millä hyvänsä. Seuran arvot ja identiteetti näkyvät arjen valinnoissa ja teoissa. Sen varaan on pystytty rakentamaan pitkäjänteistä toimintaa – menestystä ja hyvinvointia, Lamukin tiivistää.

Katso video:

Otsikkokuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli