Classic jälleen edelläkävijän roolissa - Lempäälän Ideapark debytoi liigapelien areenana

Lempäälän Ideaparkin areenassa kohtaavat torstai-iltana naisten paikallispelissä Classic ja Koovee sekä perjantaina miesten liigan kärkikamppailussa Classic ja Nokian KrP.

Ensi viikon torstaina ja perjantaina pelattavat liigaottelut kauppakeskuksessa ovat ensimmäiset laatuaan. Lempäälän Ideaparkin areenassa kohtaavat torstai-iltana naisten paikallispelissä Classic ja Koovee sekä perjantaina miesten liigan kärkikamppailussa Classic ja Nokian KrP. Tapahtumasta halutaan luoda jokavuotinen perinne.

Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola kertoo, että taustalla on jälleen halu kokeilla jotain uutta.

– Haetaan erilaisuutta ja kiinnostavuutta tähän hommaan. Ideapark on ainutlaatuinen ympäristö, ja sinne keskusaukiolle rakennetaan tapahtumaa pelien ympärille. Ideapark on myös ottamassa isoa markkinointikampanjaa tapahtuman ympärille, ja perjantaina paikalle muun muassa tulee Arttu Lindeman vetämään keikan ennen miesten peliä. Tapahtuma on ollut monien huulilla, ja se on herättänyt paljon mielenkiintoa etukäteen.

Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiolan mukaan tieto peliareenana käytettävästä uudesta tilasta halutaan levittää mahdollisimman laajalle.

– Avasimme keskelle kauppakeskusta viime elokuussa sporttiareenan, jonka ykköslaji on salibandy. Sitä kautta Classicin kanssa on syntynyt iso yhteistyö, ja idea pelien järjestämiseen tuli alun perin “Passolta” (Peltola). Näimme, että tässä on hyvä mahdollisuus tuoda hienoa lajia vielä paremmin esille ja meille myös profiloitua salibandyharrastajien paikkana. Areenan näkee pääkäytävältä, mutta kaikki eivät vielä tiedä sen mahdollisuuksista.

Alkujaan noin 3000 neliön tila oli varattu Anttilalle, mutta konkurssin jälkeen sille piti keksiä uutta käyttöä. Alueella on kahden salibandykentän lisäksi paljon tiloja muillekin lajeille. Ainakin salibandyväki on löytänyt moottoritien varteen jo hyvin.

– Vakiovuoroja on noin 50 viikossa, ja molemmat kentät ovat olleet ahkerasti käytössä. Käyttöaste on ollut ihan hyvä, mutta vielä voidaan nostaakin. Näimme, että Pirkanmaalla on puutteita varsinkin salibandytiloista, ja tämä koettiin hyväksi paikaksi, sillä liiketilojen tarpeet ovat Suomessa pienentyneet ja näin isoja tiloja tarvitsevia kaupallisia toimijoita on vähän. Konsepti on ainutlaatuinen, kun kauppakeskuksessa on muutakin kuin kaupallisia palveluita. Tiloja on muun muassa kamppailulajeille, siellä on voimailualue ja myös tanssiopisto on samassa kuviossa mukana. Haimme sellaista Töölön kisahallin meininkiä, että monet eri harrastajat ja harrastukset ovat yhdessä.

Uusi areena on suurelta osin tuttu myös liigaotteluiden gladiaattoreille, ja molemmat Classicin edustusjoukkueista sekä myös Nokian KrP on käynyt harjoittelemassa siellä jo aiemmin.

– Salibandypuoli on saanut kehuja, alusta on hyvä ja junnuturnauksiahan siellä on jo kauden mittaan pelattukin, Peltola toteaa.

Ilmaista huvia hallissa tai screeniltä

Torstain ja perjantain liigaottelut ovat ilmaistapahtumia, ja katsomoihin mahtuu noin 650 lajijännäriä molempina iltoina. Kun Classicin edellisessä SPV-kotiottelussa oli yleisöä 2141, kapasiteetti voi tuntua pieneltä. Peltola muistuttaa, ettei yleisömäärä ole aina tärkein mittari.

– Vaikkei kapasiteetti olekaan kuin tuo, laji ja seura saavat isomman näkyvyyden tätä kautta ja tämä tavoittaa moninkertaisesti kapasiteetin verran ihmisiä.

Vaikka kaikki halukkaat eivät halliin mahtuisikaan, pelejä voi seurata Ideaparkin keskusaukion tapahtumapisteessä.

– Pelit näkyvät isolta screeniltä, ja pelaajia sekä valmentajia jututetaan siellä ennen pelejä sekä erätauoilla. Keskusaukiolle tulee minikaukaloa, laukaisututkaa ja muuta, ja näen tämän ennen kaikkea mahdollisuutena promota hienoa lajiamme, Peltola avaa tapahtumaa.

– Me tiedämme, että voi olla haastavaa päästä katsomopaikoille, ja siksi ottelut striimataan keskusaukiolle, jonne mahtuu 5000 ihmistä. Siinä kuulee äänet hallista ja näkee striimin. Uskomme, että siellä on paljon luontaista liikehdintää, kun on erätauot, Vainiola jatkaa.

Vaikka Ideaparkin ympyrät ovat uudet liigatasolla, kupletin juoni on muuten tuttu ja kaukalossa väännetään Pirkanmaan hegemoniaotteluissa sarjapisteistä tosissaan. Naisten ottelussa torstai-iltana hallitseva mestari Classic kohtaa Kaupin siskosten tähdittämän sarjakolmosen Kooveen, ja miesten Salibandyliigan kärkikamppailussa perjantaina yksi pitkä voittoputki pamahtaa poikki, kun Classic ja huimassa liidossa edelleen jatkava Nokian KrP kohtaavat toisensa. Classic on ennätyksellisessä 20 ottelun voittoputkessa, ja nokialaisillakin niitä on perätysten jo seitsemän.

Itsekin pitkään aladivareissa reikäkuulaa pyörittänyt kauppakeskusjohtaja uskaltautuu tunnustamaan piilevän KrP-faniutensa ottelun alla.

– Joo, olen sellainen KrP:n piilofani. Asetelma on herkullinen siinä mielessä, että emme kyllä ajatelleet puoli vuotta sitten tämän olevan kärkiottelu tässä kohtaa. KrP on vahvassa jamassa, ja se on pelannut käsittämättömän uhrautuvaista peliä joukkueelle. Se ei ole notkahtanut kauden vanhetessa. Odotan, että naisten pelistä tulee myös mielenkiintoinen ja tasaisempi kuin ehkä aiempina kausina. Toki tapahtuman pääottelu on perjantaina kello 17 pelattava ottelu, jossa Ideaparkin porukka kohtaa vanhoista liigajyristä kootun Classicin joukkueen, Vainiola virnistää.

Perinteitä rakentamassa

Classic henkilöityy vahvasti Pasi Peltolaan, ja seura on profiloitunut viime vuosina maan johtavaksi ideanikkariksi tapahtumien ja uusien ideoiden suhteen. Ideapark on jälleen yksi uusi aluevaltaus. Seurapomo on seurannut tyytyväisenä kehitystä, jossa myös muualla Suomessa on järjestetty onnistuneita tapahtumia isoille massoille. Hän sanoo, että Classic haluaa kaikkien otteluiden olevan tapahtumaotteluita.

– Olemme hakeneet sitä elementtiä, ja se on se meidän lähtökohta. Olemme olleet niin kiinnostava tuote, että Singaporeen asti on revitty. Mulla on positiivisia fiiliksiä näistä tapahtumista, ja me olemme nuori ja nouseva laji, jossa pitää uskaltaa kokeilla kaikennäköistä.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Ideaparkissa halutaan pelata liigapelejä myös tulevina vuosina, mutta ensin halutaan nähdä, miten torstain ja perjantain kokoinen paketti sujuu.

– Ehdottomasti se on ollut toiveena ja ajatuksena, että tästä tulisi perinne ja sitä ovat myös molemmat osapuolet puoltaneet. Katsotaan kuitenkin ensin, miten nyt ensimmäisellä kerralla menee, Vainiola päättää.

Ideaparkin sivuille

27763990089_abf4418d60_z.jpg

Teksti: Henri Pitkänen
Kuvat: Esa Takalo

Jaa artikkeli