Classic ja Pylsy kannujahdissa Gävlessä: Tämä titteli kaksinkertaiselta maailmanmestarilta puuttuu

Tänään 29 vuotta täyttävä Joonas Pylsy on kaksinkertainen maailmanmestari, mutta Champions Cupin kulta kaapista vielä puuttuu. Se on tavoitteena tällä viikolla Gävlessä.

Kolme perättäistä Salibandyliigan mestaruutta voittaneella Classicilla on alla kaksi seurajoukkueiden Champions Cupin finaalitappiota. Syksyllä 2016 Suomen ykkönen taipui Boråsissa Ruotsin Storvretalle maalein 1-2 ja toissa syksynä Seinäjoella Falunille 3-7. Seuraava mahdollisuus on edessä tällä viikolla Gävlessä.

– Tämä on se turnaus, jota suomalaiset eivät ole kovin monta kertaa voittaneet, ja joka meiltäkin puuttuu, tänään 29 vuotta täyttävä Classicin maailmanmestarihyökkääjä Joonas Pylsy miettii.
– Kerran on Storvretaa vastaan oltu tosi lähellä, ja nyt on mahdollisuudet voittoon. Viimeksi Falunia vastaan ei oltu valmiita siihen peliin eikä päästy lähellekään. Yksittäinen ottelu on aina omalla tavallaan arvaamaton, miten pallo pomppii ja mihin suuntaan peli lähtee.

Luvattujen myrskyjen vuoksi Classic aikaisti varmuuden vuoksi lähtöään turnauspaikalle ja nousi laivaan jo tänä aamuna Turusta, josta matka jatkuu meren ylityksen jälkeen bussilla Gävleen. Mestarit saivat nauttia muutaman päivän joulutauosta, minkä jälkeen joukkue palasi harjoituksiin jo tapaninpäivänä.
– Hirveästi ei ole taukoja ollut koko kautena ja välillä sen tuntee kropassa, mutta tämä on kuitenkin sitä, mitä rakastaa ja haluaa tehdä, joten varmaan kauden jälkeen sitten väsyttää enemmän.
Ainoana suomalaisena Prahan MM-kisojen tähdistöön valittu Joonas Pylsy on yksi niistä pelaajista, jotka ovat urakoineet isoimman taakan Salibandyliigan, TEHO Sport Suomen Cupin ja maajoukkueen leirien, turnausten ja MM-kisojen eteen. Realismia on, että sen on pakko tuntua jossain.
– MM-kisojen jälkeen ajatus kieltämättä harhaili vähän aikaa eikä ihan kaikkiin treeneihin ja peleihin pystynyt keskittymään sataprosenttisesti. Pikkuhiljaa keskittyminen kuitenkin taas tiivistyy, kun pelien panokset kasvavat.

Classicin harjoituksissa ja palavereissa ei lähestyvä Champions Cup vielä näkynyt: Mitään kentällistä ei pestattu kaukalossa Könizin tai Storvretan muodostelmalla eikä valmentaja Juha Jäntti pitänyt pelaajille maajoukkueesta tuttuja ”Jänön kurkkauksiaan”, joissa vastustajan juonet tulevat tutuiksi.
– Eivätköhän ne ole edessä nyt reissun päällä. Uskon pelaajiemme olevan sen verran ammattimaisia, että saamme itsestämme parhaan irti. Ennen mahdollisen finaalin miettimistä pitää pärjätä Könizille, jonka valmentaja [suomalainen Jyri Korsman] varmasti tuntee meidän metkumme ja jolla on heittää peliin ainakin kaksi laadukasta kenttää, Joonas Pylsy muistuttaa.

Classic kohtaa Sveitsin mestari Floorball Könizin torstaina klo 14 Suomen aikaa, ja kunhan se este ylittyy, on Champions Cupin finaalissa perjantaina klo 20 vastassa voittaja ottelusta Storvreta (Ruotsi)– Florbal MB (Tshekki).

Salibandyliigassa 2009 debytoinut Joonas Pylsy edusti ensimmäiset viisi liigakauttaan Happeeta, jossa juhli seuran ensimmäistä Suomen mestaruutta keväällä 2014. Seuraavat kaksi kautta menivät Sveitsin Tigers Langnaussa, josta kotimaahan palattuaan Pylsy on voittanut kaksi Suomen mestaruutta Classicin paidassa. Maajoukkueessa Pylsy debytoi kaudella 2014-2015, ja nyt palkintokaapissa on jo MM-kultaa 2016 Riiasta ja 2018 Prahasta.

Lue lisää torstaina alkavasta Champions Cupista

46232659441_623e1e4b81_k.jpg

Kuvat: Esa Takalo ja Ville Vuorinen

Jaa artikkeli