Classic, EräViikingit, LASB ja TPS Salibandyliigan lauantain voittajat

Classic nappasi jo kauden 16. perättäisen voittonsa ja EräViikingit kipusi sarjakkoseksi vierasvoitolla Happeesta.

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua, ja Classic venytti kauden alun perättäisten voittojen liigaennätyksen lukemaan 16 kaatamalla vieraissa Tiikerit 7-3. Illan muut voittajat olivat TPS, LASB ja EräViikingit.

Sarjanousija Tiikerit ei antautunut kotonaan helpolla. Se nousi toisessa erässä tasalukemiin 2-2, mutta sitten Nico Salo, Mikko Leikkanen ja Eemeli Salin laukoivat mestarit kolmen maalin karkumatkalle. Classicin kuudennen ja seitsemännen maalin tekivät aivan ottelun loppuhetkillä Sami Johansson sekä tyhjiin Ville Lastikka.

EräViikingit nousi jo Nokian KrP:n ohi sarjakakkoseksi kaataessaan Jyväskylässä Happeen peräti 9-4. Mika Moilanen ja Eero Nuutinen laukoivat heti avauserässä helsinkiläisille kahden maalin johdon, jonka Happee kolmesti kuroi yhteen. Vielä päätöserän puolivälissä Happeen Lassi Kotovaara laukoi tilanteeksi 4-5, mutta sitten vieraat karkasivat puolustaja Ossi Jalosen osuessa kahdesti sekä Eetu Sorvalin kerran viiden minuutin sisään. Kotovaara oli saldollaan 1+2 ottelun tehomies, Ossi Jalosen lisäksi osui EräViikingeille kahdesti Mika Moilanen.

Westend Indiansin pitkä pisteputki katkesi eilen Classicia vastaan, ja tänään TPS jätti ”Heimon” nollille voittamalla kotonaan Kupittaalla 3-2. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Mikko Hautaniemi iski ylivoimalla Tatu Kanerviston syötöstä.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Sarjajumbo Steelers koki katkeran tappion taipuessaan kotonaan LASBille 4-6. Nousukuntoiset lahtelaiset karkasivat johtoon ja avauserässä ja pitivät etumatkansa loppuun saakka Teräsmiesten kavennuksista hätkähtämättä. Vielä kolmannessa erässä eroa oli vain maali kunnes Patrik Laitinen ja Perttu Koljonen laukoivat LASBin tavoittamattomiin.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelut SPV–Happee Seinäjoella ja Welhot–Oilers Kuopiossa.

Kuva: Anssi Koskinen