Classic ei sittenkään ole voittamaton – Joonas Pylsy johti Sveitsin mestarit Champions Cupin finaaliin

Kotimaassa voittamaton Classic löysi Ostravassa parempansa, kun Joonas Pylsy johti SV Wiler-Ersigenin 10–7-voittoon tamperelaisista.

Seurajoukkueiden Champions Cupin hallitseva mestari Classic Tampereelta pelaa tänä vuonna vain pronssista. Kotimaassa kauden kaikki ottelunsa voittanut Classic taipui illan välierässä Ostravassa Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigenille maalein 7-10 ja kohtaa huomisessa pronssiottelussa Tšekin Vitkovicen.

Tänään Classic joutui tappiolle jo ottelun toisella minuutilla, ja toisessa erässä Wiler repi eron pelin puoliväliin mennessä jo kolmeen maaliin. Eemeli Salin ja upean vanhanaikaisen kiepauttanut Nico Salo kavensivat ennen sveitsiläisten neljättä osumaa. Välierän päätöserän olikin sitten kunnon hurlumheitä, kun Wiler karkasi 6–3-johtoon ja kahdeksan minuuttia ennen loppua viime kauden Classic-tähti Joonas Pylsy laukoi lukemiksi 7-5 Wilerille. Classic näytti nousevan sittenkin Juha Kivilehdon ja Eetu Sikkisen nostettua vain 17 sekunnin välein lukemiksi 7-7, mutta Joonas Pylsy oli tänään liikaa suomalaisille. Pylsy ampaisi vastaiskusta vapauttamaan Marco Louisin napauttamaan Wilerille kahdeksannen maalin ja linkosi itse nopealla vapaalyöntioivalluksella tyhjiin yhdeksännen. Heti aloituksesta Marco Louis tuikkasi vielä yhden pallon tyhjään Classic-verkkoon ja tamperelaiset oli sittenkin osoitettu tavallisiksi kuolevaisiksi.

– Vähän kankeata oli pelin alussa, ja vähän samanlaisia on ollut ennenkin, Classicin Jussi Piha mietti.
– Oltiin alussa huolimattomia pallon kanssa, ja kaveri pääsi kuittaamaan. Joka kerta kun päästiin lähelle, annettiin taas paikkoja, ja kaveri iski ja voitti ansaitusti.

Kotimaassa Classic on kääntänyt jokaisen ottelun jossain vaiheessa edukseen, mutta tänään se ei onnistunut.
– Ei päästy omaan moodiimme. Yleensä on saatu jossain välissä oma pallollinen peli rullaamaan ja päästy hallitsemaan, mutta nyt ailahdeltiin ja välillä tuli kiire päästä tasoihin, mitä vastustaja pääsi taas hyödyntämään, Piha mietti.

Seuraava haaste on löytää pettymyksen jälkeen voittovire huomiseen pronssiotteluun.
– Veikkaan, että sieltä tulee hyvä nkippåu, jolla on täällä kotiyleisö tukenaan. Meidän pitää kaivaa esiin miehekkäämpi esitys ja se sininen sydän ja hoitaa huomenna pronssi himaan.

SV Wiler-Ersigenin vastus huomisessa loppuottelussa on Ruotsin mestari Storvreta.

Ville Vuorisen ottelukuviin

Salibandya, Ostrava, Tšekki

Champions Cupin välierä

Classic, Suomi–SV Wiler-Ersigen, Sveitsi 7-10 (0-1, 2-3, 5-6)

1. erä: 1.25 Marco Rentsch (Philipp Affolter) 0-1.
2. erä: 25.16 Michal Dudovic 0-2, 29.26 Claudio Mutter (Rentsch) 0-3, 30.39 Eemeli Salin (Nico Salo) 1-3, 32.36 Salo (Sami Johansson) 2-3, 35.25 Affolter (Mutter) 2-4.
3. erä: 42.53 Joonas Pylsy (Tatu Väänänen) 2-5 yv, 45.29 Oskari Heikkilä 3-5, 45.50 Affolter (Väänänen) 3-6, 46.50 Aaro Helin 4-6, 49.56 Konsta Tykkyläinen (Jussi Piha) 5-6, 52.07 Pylsy (Jan Burki) 5-7, 53.50 Juha Kivilehto (Albert Koskinen) 6-7, 54.07 Eetu Sikkinen (Helin) 7-7, 55.18 Marco Louis (Pylsy) 7-8, 59.24 Pylsy 7-9 tm, 59.27 Louis (Matthias Hopfbauer) 7-10 tm.