Champions Cupiin osallistuminen on ylpeydenaihe TPS:lle - “Joukkue on tehnyt kovasti töitä menestyksen eteen”

Turun Palloseura on historiansa ensimmäistä kertaa mukana Champions Cupissa, kun seuran naiset ansaitsivat viime kauden Suomen cup -mestaruudellaan paikan Seinäjoelle lokakuussa. Toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi ei halua asettaa joukkueelle menestyspaineita.

Viime kausi oli ennätyksellisen hieno, ja cup-kannun lisäksi joukkue nappasi myös ensimmäiset voittonsa pudotuspeleissä. Käyrä osoittaa ylöspäin monella rintamalla, ja Champions Cupiin osallistuminen on jatkumoa tälle.

– Hieno tilannehan se on päästä sinne. Valmentaja on vaihtunut ja sen myötä joukkueeseen tulee aina uutta pöhinää ja uudenlaista asetelmien hakua, Kiviniemi sanoo.

Matti Kaipio väistyi penkin takaa SB-Pro:n peräsimeen, ja Aki Vilander hyppäsi puikkoihin TPS:n miesten puolelta. Muutos on Kiviniemen mukaan aina mahdollisuus.

– Joukkueessa on hyvä meininki tällä hetkellä, ja ryhmä on pysynyt melko pitkälti samana. Nyt pelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia ja mitä nyt on tässä kuulostellut, treeni on maistunut tosi hyvin. Omatoimijakso on takana, ja joukkue on lähdössä Ruotsiin pelaamaan harjoitusotteluita.

TPS kohtaa puolivälierässä Seinäjoella Tshekin mestarin Herbadentin. Liikoja menestyspaineita joukkueella ei ainakaan ole, ja tapahtumasta voi lähteä nauttimaan täysin siemauksin.

– Champions Cupissa mennään peli kerrallaan, ja avoimin mielin joukkue sinne varmasti lähtee. Naiset ovat odottaneet tapahtumaa paljon, ja tehneet kovasti töitä siellä menestymisen eteen. Viime kausi oli hieno, ja tämä on nyt ansaittu palkinto siitä.

Naissalibandyn osalta Turusta on kuulunut positiivisia uutisia viime vuosina, kun joukkueen rinki on kasvanut ja menestystäkin on melko laihojen vuosien jälkeen alkanut tulla. Toiminnanjohtaja jakaa kiitosta aiheellisesti myös lähialueiden seuroille.

– Alueella on monia hyviä seuroja, jotka tekevät hyvää työtä tyttösalibandyn kanssa, ja sieltä on tullut meille pelaajia jatkojalostettavaksi. B-tytöt olivat hienosti neljänsiä viime kaudella, ja sieltä on myös nuorempia tulossa pikkuhiljaa.

Seinäjoelle on lähdössä takuuvarmasti ainakin Suomen ja TPS:n kovin salibandykannattaja Tero Töyrylä, mutta Kiviniemi toivoo muidenkin turkulaisten innostuvan Pohjanmaan reissusta.

– Toivotaan, että sinne saataisiin Turusta porukkaa tsemppaamaan joukkuetta. Itse ainakin järjestän aikataulut niin, että pääsen paikalle kannustamaan, Kiviniemi toteaa.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuvat: Anssi Koskinen

33683099776_a8b31d8b55_z.jpg

Jaa artikkeli