Champions Cup on Seinäjoen kaupungille tärkeä tapahtuma - “Sopii meidän intresseihimme hyvin”

Seinäjoella lokakuussa pelattava Champions Cup on merkittävä ja iso tapahtuma myös kaupungin vinkkelistä. Liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila toivoo näkevänsä paljon kotimaisia ja kansainvälisiä kisavieraita salibandykaupungissa.

Maailman parhaat seurajoukkueet kokoontuvat Pohjanmaalle mittelemään paremmuudesta, ja tapahtuma otetaan ylpeydellä vastaan. Pääkallopaikkaa Seinäjoki Areenaa on remontoitu, ja laajennusosa saa urheilutapahtumien osalta tulikasteensa Champions Cupissa.

– Seinäjoki on salibandykaupunki, ja kansainvälisenä tapahtumana Champions Cup sopii meidän intresseihimme hyvin. Areenan uusi B-osa yhdistyy vanhan kanssa tapahtumakeskuksena, ja tämä on loistava mahdollisuus testata ja ottaa se käyttöön. Silloin kun haimme tapahtumaa, tiesimme, että uusi osa valmistuisi tapahtumaan mennessä, Kotila valottaa.

Tapahtuman mahdollisesta hakemisesta käytiin keskusteluja kaupunginisien pöydissä, mutta lopulta Seinäjoella haluttiin nähdä maailmanluokan huippusalibandya.

– Kaupungin tarjoama rahallinen tuki tapahtumalle on merkittävä, ja siitä käytiin keskustelua kaupungin johtoryhmässä, että lähteekö kaupunki hakemaan tapahtumaa. Lanseeraamme itseämme tapahtumakaupunkina, ja siinäkin mielessä Champions Cupin ajankohta syksyllä on hyvä. Kesä Seinäjoella on täynnä tapahtumia, ja nyt esimerkiksi Kalevan kisat järjestettiin juuri täällä, mutta syksy on aina vähän hiljaisempaa aikaa.

Kesällä Seinäjoella käydään esimerkiksi SJK:n, JymyJussien ja Maila-Jussien jalkapallo- ja pesäpallopeleissä, mutta kun syksy koittaa, SPV on kaikkien huulilla ja salibandy on kaupungissa talvilajien selvä ykkönen. Kotila on seurannut Peliveljien tarinaa jo pitkään, ja hän on nähnyt seuran nousun liigatulokkaasta aina jokavuotiseksi mestarikandidaatiksi.

– SPV:n tarina on mielenkiintoinen, ja joka kausi olen käynyt katsomassa paljon pelejä. Olen nähnyt joukkueen kehityksen ja kaikki nousut ja laskut vuosien varrella. Seurassa tehdään vankkaa työtä, ja mielestäni on tärkeää, että omista junioreista nousee myös pelaajia edustusjoukkueeseen. Se luo seinäjokisen urheilun kannalta jatkuvuutta, Kotila näkee.

Kaupungissa uskotaan, että tapahtuma tuo Seinäjoelle positiivista näkyvyyttä kansallisen ja kansainvälisen salibandyväen silmissä.

– Varmasti näkyvyyttä tulee, ja toivon, että joukkueiden kannattajia Suomesta ja ulkomailta tulisi Seinäjoelle viihtymään ja yöpymään. Sitä kautta saamme myös matkailukapasiteettia hyötykäytettyä. Kesällä Seinäjoella perinteisesti isoja tapahtumia ovat esimerkiksi Provinssi, Vauhtiajot, Tangomarkkinat ja Solar Sound, ja tämä tulee nyt hyvään ajankohtaan syksylle hotelli- ja majoitusvaraustenkin osalta, Kotila muistuttaa..

Champions Cupista pyritään kertomaan ihmisille mahdollisimman tehokkaasti Seinäjoella, ja Kotila uskoo tapahtuman näkyvän katukuvassa lokakuussa. Peliareenoina toimivien Areenan ja urheilutalon sijainti lähellä keskustaa on tärkeä asia. Areenaan on tulossa myös messuosasto, jossa kaupungin on tarkoitus olla läsnä jollain tavalla.

– Viestinnän kanssa on käyty keskustelua asiasta, ja eri kanavissa tapahtumaa tullaan varmasti rummuttamaan niin ennen tapahtumaa kuin sen aikanakin. Peliareenat ovat lähellä keskustaa ja hotelleja, ja varmasti siitä sellaista tapahtuman tuntua tulee, kun ihmiset kulkevat halleille. Itse tapahtumassa kaupunki on varmasti myös jotenkin mukana.

Liikuntatoimenjohtaja itse aikoo olla myös katsomossa kannustamassa kotikaupungin joukkuetta, mutta hänkin tietää mestaruustavoitteen olevan kova.

– Totta kai olen katsomossa. Perjantaina paikalle on tulossa myös paljon koululaisia ja opiskelijoita, ja junioreille on tärkeää, että he pääsevät katsomaan nyt maailman parhaita pelaajia paikan päälle. Toki toivotaan SPV:lle aina menestystä, ja jos nyt ei aivan finaalipaikkaa tule, niin ainakin lähelle sitä, Kotila povaa nauraen.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuvat: Juha Käenmäki

33786141971_7a1fd4f8a6_z.jpg

Jaa artikkeli