Bengt Lodenius EräViikinkien päävalmentajaksi - Kukkolalle kahden vuoden jatkosopimus

Bengt Lodenius seuraa Mika Ahosta EräViikinkien päävalmentajana. Hänen tiimiinsä liittyy myös Joni Hiltunen.

EräViikingit julkisti tulevan päävalmentajansa keskiviikkona YouTuben kautta välitetyssä mediatilaisuudessa. Joukkueen komentoonsa ottaa 2+1 -vuotisella sopimuksella vahvan seurataustan omaava Bengt Lodenius. Samassa julkistettiin myös hieman uusiutunut valmennustiimi sekä seuralle erittäin merkittävä pelaajasopimus, kun Jani Kukkola on allekirjoittanut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen EräViikinkeihin.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava avaa tilannetta hieman kokonaisvaltaisemmin.
– Meillä on nyt kolme vuotta EräViikinkien taivalta takana. Olemme nyt päässeet kunnolla tekemään tilannearviota missä eri sektoreilla mennään ja syksystä lähtien olemme työstäneet seuran uutta strategiaa. Iso asia on ja mikä meidät erottaa muista seuroista, että meillä on kolme pääsarjajoukkuetta seurassa. Se tarkoittaa myös resursointia kolmeen eri joukkueeseen, samalla kun valtaosa seuroista keskittyy yhden pääsarjajoukkueen pyörittämiseen. Tämä on meille strateginen valinta, josta olemme ylpeitä ja jonka kanssa haluamme onnistua. Se asettaa seuralle haasteita, mutta myös mahdollisuuksia, avaa Naava.
Uudessa strategiassa miesten liigajoukkueen osalta on nostettu kolme kärkitekijää, jotka tulevat ohjaamaan urheilullista toimintaa.
– Miesten liigajoukkueen osalta meillä on kolme oleellista asiaa, mitä me haluamme tulevina kausina olla. Ensinnäkin, haluamme olla TOP 4 -joukkue Salibandyliigassa. Toinen asia on se, että haluamme olla huipulla omavaraisesti. Haluamme, että ihmiset todella haluavat edustaa seuraa ja ovat siitä myös ylpeitä. Kolmanneksi, haluamme löytää kilpailuetuja, olla edistyksellisiä sekä pelillisiä suunnannäyttäjiä, kaikkineen meidän pitää olla innovatiivisia, että onnistumme tavoitteissamme. Nämä ovat ne suurimmat asiat, mitä huomioimme uuden päävalmentajamme rekrytointiprosessissa, Naava taustoittaa.

Bengt Lodenius omaa pitkän taustan SSV:stä sekä Tapanilan Erästä. Hän on toiminut uransa varrella pelaajana, juniorivalmentajana, valmennuspäällikkönä sekä EV Akatemian päävalmentajana. Joka tasolla Lodenius on myös menestynyt erittäin hyvin, voittaen useampia Suomen mestaruuksia. Lodenius palaa EräViikinkeihin yhden LASB:ssa vietetyn kauden jälkeen.
– Kartoitimme laajasti erilaisia vaihtoehtoja asettamillamme tavoitteilla. Mietimme, kuka on meille sopiva vaihtoehto, kuka on meidän näköinen valmentaja, joka pystyy viemään meidät kohti tavoitteitamme. Lodenius on todella meidän seuran näköinen valmentaja ja ennen kaikkea hieno ihminen. ”Benkku” on myös erinomainen pelaajien kehittäjä, ymmärtää kokonaisvaltaisesti valmennuksen eri osa-alueet, on taktisesti fiksu, lisäksi hän tuntee entuudestaan valtaosan liigajoukkueemme pelaajista, kertoo Naava.

Bengt Lodenius on luonnollisesti todella innoissaan uudesta haasteestaan.
– Todella hieno päästä mukaan, tai voisi sanoa takaisin seuraan. EräViikingit on hakemassa muutosta, minulla on kiitollinen olo, että pääsen toteuttamaan tätä muutosta. Toisaalta on myös hienoa päästä takaisin tuttuun ympäristöön tekemään töitä tuttujen ihmisten kanssa. Täällä on paljon pelaajia, joiden kanssa pääsen jälleen tekemään töitä. Todella kovalla innolla odotan ensi kautta, tunnelmoi Lodenius.
Lodeniuksella on jo alustava näkemys siitä, millainen EräViikingit tullaan näkemään ensi syksyn liiga-avauksessa.
– Tulemme olemaan aktiivisia. Haluamme pelata ennen kaikkea laadukkaasti sekä sellaista peliä, että meitä halutaan tulla katsomaan paikan päälle. Halutaan olla sellainen joukkue, että kannattajamme voivat olla meistä ylpeitä, kertoo Lodenius.
Kuluneen kauden valmennustiimistä tehtävissään jatkavat valmentaja Tomi Rastas, fysiikkavalmentaja Jukka Lehto ja maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka. Uutena nimenä valmennustiimiin tulee mukaan Joni Hiltunen sekä videovalmentaja, jonka nimi julkistetaan myöhemmin. Seuralegenda Mikael Järvi jättäytyy pois liigajoukkueen valmennustiimistä oman aloitteensa pohjalta ajankäytöllisistä syistä. Hän jatkaa seurassa juniorivalmentajana. Naava käytti mediatilaisuudessa mahdollisuuden kiittää Mika Ahosen lisäksi myös Järveä, jonka Naava uskoo vielä joskus näkevänsä liigajoukkueen valmennuksessa.
– Haluan vielä kiittää Ahosta näistä kahdesta vuodesta. On ollut etuoikeus toimia todellisen ammattilaisen ja yhden suomalaisen salibandyvalmennuksen legendan kanssa tiiviissä yhteistyössä. Mikke jatkaa edelleen seurassa, hän on vahvasti seuran miehiä, josta olemme todella iloisia. Junioripelaajamme pääsevät nauttimaan Miken kokemuksesta ja karismasta, mikä on todella upea asia, kertoo Naava.

Tomi Rastas jatkaa lisäksi EV Akatemian sekä A-poikien edustusjoukkueen päävalmentajana. Lehdolle alkava kausi on toinen EräViikingeissä, Bäcksbacka puolestaan edustaa maalivahtivalmennuksen ehdotonta kärkeä maailmalla.
– Rastas on todella tärkeä lenkki meidän juniori- ja Akatemia-puolelle. Kokonaisuudessaan hän on meidän huippuvaiheen kannalta tärkeä henkilö. Hiltunen on pelannut Viikingeissä ja Erässä sekä on valmentanut pitkään menestyksekkäästi. Viimeksi Hiltunen oli mukana liigassa kaksi vuotta sitten, kun olimme Superfinaalissa ja voitimme Suomen Cupin. Hän on toiminut viime kaudet junioripuolella. Lehto on yksi kovimpia ja kokeneimpia fysiikkavalmentajia Salibandyliigassa ja Bäcksbacka oman alansa ehdoton huippu, luonnehtii Naava.

Joukkueen rakennus on ollut käynnissä jo pidempään ja jatkosopimuksia on julkistettu pitkin kautta. EräViikingit on pyrkinyt selkeästi aikaistamaan joukkueen rakennusta, mikä on toiminut etenkin tulevaan kauteen erinomaisen hyvin.
– Meillä on kasassa tällä hetkellä 23 pelaajasopimusta. Lisäksi neuvotteluita käydään vielä 3-4 pelaajan kanssa. Tavoitteena on ollut leventää liigajoukkueen rinkiä ja vahvistaa nykyistä joukkuetta.

Myös Lodenius myhäilee tyytyväisyydestä, kun sopimustilanne on niin hyvällä mallilla tässä vaiheessa kautta.
– Joukkueen sopimustilanne on todella hyvä. Siitä Joonakselle ja muulle taustaryhmälle iso kiitos, että pääsemme hyvissä ajoissa aloittamaan näin laajalla rintamalla, analysoi Lodenius.

Tässä kohtaa EräViikingit julkisti yhden merkittävän jatkosopimuksen, kun viisinkertainen maailmanmestari, EräViikinkien kapteeni Jani Kukkola solmi seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Uusia sopimuksia julkistetaan lisää lähipäivinä ja -viikkoina.
– Meille erittäin tärkeä jatkosopimus. Tosi hienoa, että Jani halusi jatkaa seurassa. Hän on iso palanen seuraamme. Tavoitteemme ovat korkealla ja Kukkola pystyy johtamaan joukkuetta kohti niitä, kertoo Naava.

Jani Kukkola oli voittamassa neljättä miesten maailman mestaruuttaan joulukuussa ja lähtee tavoittelemaan kokonaisuudessaan kuudetta maailman mestaruuttaan, kun pelaajia tullaan valitsemaan kotikisoihin 2020. EräViikingeissä Kukkola on pelannut kaikki kolme kautta. Niissä hän on viimeistellyt runkosarjan 73 ottelussa yhteensä 55 maalia ja 111 tehopistettä. 25 pudotuspeliottelussa kokenut keskushyökkääjä on nakuttanut 43 pistettä.
– Olen ollut täällä nyt kaikki kolme kautta. On sellainen fiilis, että matka on vielä kesken. On hieno päästä jatkamaan hyvien tyyppien kanssa ja varmasti tulee kehitystä tapahtumaan. Sitä on tapahtunut ja tapahtuu koko ajan, mutta paljon on hommia edessä, että pääsemme eteenpäin. Omasta puolestani haluan toivottaa ”Benkun” myös tervetulleeksi takaisin. Varmasti tulee olemaan todella antoisat kaksi vuotta eteenpäin, kertoo Kukkola.

EräViikinkien kulunut kausi päättyi 1-4-tappioon puolivälierissä SPV:tä vastaan.
– Meillä loppui tämä kausi liian lyhyeen. Tavoite on, että pelit jatkuisivat pidemmälle kevääseen. Siihen tulemme tekemään töitä kovasti ja haluan olla omalta osaltani vahvasti viemässä sitä matkaa eteenpäin, jatkaa Kukkola.

Sara_Oinas-Kukkola.jpg

EräViikinkien tiedotteesta
Kuvat: Sara Oinas

Jaa artikkeli