Arto Riihimäki palaa Suomeen ja Kooveeseen

Arto Riihimäki palaa Sveitsistä Suomeen ja Tampereelle Kooveen päävalmentajaksi.

Koovee tiedotti aiemmin pelaajapolkunsa kehittämisestä ja siihen liittyvistä järjestelyistä. Ensi kaudella miesten edustusjoukkue tulee pelaamaa Divaria, joten kauden päättymisen jälkeen on ollut peiliin katsomisen ja jatkon pohtimisen paikka. Tämän tuloksena Koovee on tehnyt sopimuksen Arto Riihimäen kanssa tulevan kauden valmennuspestistä.

Sopimus sisältää myös option toisesta vuodesta ja sisältää edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävän lisäksi merkittävän roolin poikajuniorien valmennuksessa. Erityisesti fokuksessa on seuran nuorempien valmentajien kehittäminen ja auttaminen sekä A-juniorien nostaminen takaisin SM-sarjaan.

Kooveen miesten edustusjoukkueen kausi oli monellakin tavalla haastava ja kilpailullisesti ei päästy sille tasolle, että paikka Salibandyliigassa olisi pystytty säilyttämään. Lopputulos oli pettymys niin pelaajille, valmentajille ja seurajohdolle kuin myös kannattajille. Kauden jälkeen on ollut aika tehdä johtopäätöksiä tuloksista ja miettiä seuraavia askelia ja mahdollisia muutoksia. Edustusjoukkueiden menestys on toki oleellinen asia seuran toimintaa, mutta ei kuitenkaan ainoa asia. Oma junioripolku ja pelaajien kasvattaminen on erittäin tärkeää ja siihen liittyen jo aiemmin kauden aikana julkistettiin muutoksia.

Yhtenä osana noiden muutosten toteuttamista Koovee on tehnyt Arto Riihimäen kanssa 1+1-muotoisen sopimuksen, joka pitää sisällään miesten edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävät sekä sen lisäksi juniorivalmennukseen niin sanottuun akatemiavaiheeseen liittyvää valmentamista, sen kehitystä ja koordinointia yhdessä juniorijoukkueiden valmennustiimien kanssa.

Koovee salibandyn johtokunnan puheenjohtaja Jaakko Aho:
– Olemme pohtineet pelaajapolkuun liittyviä asioita jo pitemmän aikaa ja haku siihen liittyviin tehtäviin on ollut käynnissä. Edustusjoukkueen kauden päätyttyä putoamiseen jouduimme pohtimaan myös sen jatkoa valmennuksen osalta ja keskusteluiden jälkeen purimme Ilja Pantzarin sopimuksen ensi kauden osalta. Tähän päädyttiin yhteisymmärryksessä valmennuksen kanssa ja sen jälkeen aloitimme uuden päävalmentajan haun.

Aho jatkaa:
– Kävimme keskusteluja mahdollisten kandidaattien kanssa sekä seuran sisältä että ulkopuolelta. Arto Riihimäen kanssa yhteydenotto johti melko nopeasti konkreettisiin keskusteluihin ja löysimme yhteisymmärryksen roolista ja muista ehdoista.

Arto Riihimäki on valmentanut Kooveeta aiemmin ja oli päävalmentajana Kooveen voittaessa tähän mennessä ainoan miesten Salibandyliigan mitalin kauden 2011-12 lopuksi. Riihimäki siirtyi kauden 2012-2013 jälkeen Ruotsin pääsarjan kautta Sveitsiin, jossa valmensi ensin NLB-liigassa Zug Unitedin joukkuetta ja sitten NLA-liigan Kloten-Bulach Jetsiä.

Kooveessa Arto Riihimäki ottaa vastuulleen miesten edustusjoukkueen valmennuksen ja aloittaa siinä tehtävässä 1.6.2019 palatessaan Suomeen. Tämän lisäksi Riihimäki on mukana erityisesti vanhempien juniorien valmennuksessa, toimii Kooveen akatemiavaiheen valmentajien mentorina ja kouluttajana sekä osallistuu valmennuksen ja pelitavan kehittämiseen. Riihimäki osallistuu luonnollisesti tulevan kauden miesten edustusjoukkueen kokoamiseen jo ennen kesäkuun alkua Sveitsistä käsin ja jatkaa myös pestissään Latvian maajoukkueen päävalmentajana.

Salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho:
– Eivät nämä päätökset meille helppoja olleet, vaikka kausi pettymys meille olikin. Varmasti lopputulos johtuu osaltaan myös seurajohdosta, haimme muun muuassa vahvistuksia joukkueeseen kauden aikana mutta emme niitä onnistuneet hankkimaan, joten itsetutkiskelua on harrastettu. Halusimme kuitenkin antaa valmennukselle työrauhan kauden aikana, mutta nyt oli aika johtopäätöksille.

Koovee kiittää Ilja Pantzaria työstä miesten edustusjoukkueessa ja muissa joukkueissa jo useamman vuoden ajalta ja panoksesta päävalmentajana edellisen kauden aikana. Ilja Pantzar on tehnyt erittäin hyvää työtä pitkään Kooveessa ja on ollut valmentamassa Kooveen B-junioreja SM-kultaan viime kaudella ja C-poikia pronssille muutama vuosi sitten.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli