Anna mahdollisuus -kampanja ehkäisee lasten ja nuorten eriarvoisuutta

Kampanja keskittyy liikunnan ilon tuomiseen myös niille, kenelle se ei ole taloudellisesti mahdollista.

Noin joka kahdeksas lapsi ja nuori elää vähävaraisessa perheessä, jossa ei ole mahdollisuutta harrastaa tai hankkia sopivia harrastusvarusteita. Yhteistyössä järjestettävä Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanja keskittyy liikunnan ilon tuomiseen myös niille, kenelle se ei ole taloudellisesti mahdollista. Kampanjassa ovat mukana Salibandyliitto, Vuoden 2020 kotikisojen kumppaniverkosto sekä Hope ry. 

Ensi vuoden joulukuussa Helsingissä pelataan miesten salibandyn MM-kisat. Suomen Salibandyliiton MM-kotikisojen tapahtumajohtajan Hanne Pirkolan mielestä on hienoa, että tulevien kisojen avulla voidaan aktivoida eri tahoja auttamaan tärkeän asian kanssa. 

– Haluamme tehdä kisamatkasta monella tapaa vaikuttavamman kuin sarjan huippupelejä. Sen pohjalta valitsimme kisoille kantavan arvopohjan, joka on liikunnan mahdollistaminen kaikille. Yhteistyötahoksi tähän valikoitui Hope ry. Yhteinen tahtotilamme on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi tasa-arvoinen mahdollisuus harrastaa. Kampanjan kanssamme mahdollistaa iso joukko MM-kisojen yhteistyökumppaneita, Pirkola kertoo.

Myös Suomen miesten salibandymaajoukkue on haastettu mukaan keräykseen. 

”Urheilun mahdollistama suurin hienous on siinä, kuinka paljon hienoja ystäviä olen matkan varrella saanut. Siksi haastankin mukaan kampanjaan ja omia varusteitaan luovuttamaan kaikki vuoden 2018 maailmanmestarit” , kertoo nelinkertainen maailmanmestari Juha Kivilehto. 

Oman viime kauden mailansa keräykseen lahjoitti myös Lauri Kapanen.

”Kaikista hienoin asia on kuitenkin se toisten kanssa tekeminen ja ne ihmiset, jotka olen urheilun kautta saanut elämääni. Vaikka aina halutaankin voittaa ja menestyä, niin kaverit ympärillä ovat se tärkein juttu, jotka jäävät, vaikka ura joskus päättyykin.” 

– Lapset kasvavat nopeasti ulos urheiluvälineistä ja -vaatteista, jotka ovat kunnoltaan vielä täysin käyttökelpoisia. Toisinaan laji saattaa vaihtua nopeastikin, jolloin varusteet jäävät ylimääräisiksi. Ehjiä ja vähän käytettyjä urheiluvälineitä ei kannata heittää pois, vaan lahjoittaa eteenpäin, jolloin niistä on iloa toisille.

Hope-yhdistys täyttää lasten ja nuorten tarpeita ja vie harrastusvälineet perille. Kampanjan tavoitteena on, että, jokainen apuamme tarvitseva lapsi ja nuori saisi hänelle sopivan urheiluvälineen tai -vaatteen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta, kiteyttää Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Jaa artikkeli