Alkujännitys ahdisti MM-avausta - lopulta Puola kaatui 7-0

Suomi aloitti U19-tyttöjen MM-turnauksen kaatamalla Puolan 7-0.

Suomi aloitti U19-tyttöjen salibandyn MM-turnauksen Sveitsin St. Gallenissa voitolla, kun Puola taipui lopulta maalein 7-0. Tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä vielä toisen erän lopulla väännettiin tasalukemissa 0-0.

Ensimmäiset kaksi erää olivat Suomelle todella vaikeita, kun alkujännitys sai pallon pomppimaan ja erittäin latautunut Puola iski aina paikan saatuaan terävästi vastaan. Maalivahti Elsi Kangasharju piti kuitenkin rauhallisilla torjunnoillaan Suomen pelissä. Lähimpänä takaisku oli toisessa erässä, kun erotuomarit vahvistivat vasta videotarkistuksen jälkeen, ettei Suomen maaliviivalla pomppinut pallo käynyt sen väärällä puolen. Suomen toista erää tummensivat myös loukkaantumiset, kun hyökkääjien Noora Rantasen ja Taru Nordmanin ottelu katkesi loukkaantumisiin ja molemmat jouduttiin auttamaan tuskissaan kaukalosta.

Elli Kylmäluoma kevensi toisen erän lopun kahdella maalillaan paineita, ja Iina Latvalan 3–0-osuman jälkeen Puola taipui. Jannike Grönroos, Maura Paajanen, Elina Hautojärvi ja Jenni Torkki ehtivät vielä iskeä MM-avausmaalinsa ennen loppusummeria.

– Alku oli ehkä vähän vaikea, kun kaikkia jännitti ja hommia oli, mutta parannettiin ja loppu pelattiin jo hyvin, Suomen maalin puhtaana pitänyt Elsi Kangasharju myhäili.
– Videotarkistustilanteessa pallo tuli kulmasta ja pomppi jalkani kautta maaliviivalle, josta kauhoin sen pois. Ei ollut maali, ja siinä Puolan onnistuminen oli tänään varmaan lähimpänä.

– Eka erä vaati vähän kärsivällisyyttä, kun siinä hökellettiin eikä ollut pakka kasassa, Suomen päävalmentaja Tiina Röning mietti.
– Ehkä varmasti jännitystä ja pelituntuman puutetta, mutta Puola tuli myös pirteästi, jolloin tila ja aika olivat vähissä. Silloin ajatus ei heti riittänyt kaikkeen siihen, mitä pelaaminen vaatii. Kahden maalin johdossa varmasti putosi apinaa harteilta ja alkoi myös tulla tilaa hengittää pallon kanssa.
Kolme loukkaantumista kahdessa päivässä veti päävalmentajan vakavaksi.
– Lattia on tosi haastava ja tahmea, ja jos joka kerta putoaa pelaaja tai kaksi niin jossain vaiheessa loppuvat pelaajat. Tosi valitettavia ja haastavat joukkuetta, kun on pitkään rakennettu viisikoita. Toivotaan kuitenkin, että loukkaantumiset olisivat nyt tässä, Tiina Röning sanoi.

Torstaina Suomi kohtaa Sveitsin.

Puola – Suomi 0-7 (0-0, 0-2, 0-5)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 36.22 Elli Kylmäluoma (Juulianna Sotala) 0-1, 38.30 Kylmäluoma (Jasmiina Järvinen) 0-2.
3. erä: 42.44 Iina Latvala (Annu Selinummi) 0-3, 46.37 Jannike Grönroos (Selinummi) 0-4, 48.25 Maura Paajanen (Milja Saarikoski) 0-5, 49.21 Elina Hautojärvi (Jenna Taivaloja) 0-6, 53.57 Jenni Torkki (Paajanen) 0-7.

Torjunnat:
Patrycja Bernacka Puola 4+5+(0)=9 ja Magdalena Michaliszyn Puola (0)+(0)+4=4,
Elsi Kangasharju Suomi 6+2+3=11.

Jäähyt: Puola 3×2 min, Suomi 2×2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tshekki.

Yleisöä: 421.

Suomen parhaana palkittiin Jasmiina Järvinen.

Jaa artikkeli