Aleksi Ahokas ja Jesse Huurrekorpi Joensuusta Kuopioon

Hyökkääjä Aleksi Ahokas ja maalivahti Jesse Huurrekorpi vahvistavat ensi kaudella Welhoja.

Welhojen miesten edustusjoukkue vahvistuu kahdella kovatasoisella pelaajalla, kun Aleksi Ahokas ja Jesse Huurrekorpi siirtyvät Kuopioon Joensuun Josbasta.

Aleksi Ahokas, 22, on rightin puolelta pelaava monipuolinen hyökkääjä, joka on pelannut divaria Top Teamin ja Josban riveissä 106 ottelua tehden tehot 57+55=112. Maalivahtina pelaava Jesse Huurrekorpi, 25, on edustanut Josbaa nuoresta iästä huolimatta jo 170 ottelussa. Josban liigavuosilta Huurrekorven vyöllään on 93 ottelua, joten Welhot saa maalilleen kokeneen torjujan.

Uudet vahvistukset ovat innoissaan siirrostaan Salibandyliigaan ja Kuopioon.

– Todella hyvällä ja odottavaisin mielin olen Kuopioon ja Welhoihin tulossa. Nyt sattui omalle uralle hyvä mahdollisuus vaihtaa maisemaa ja tosi tyytyväinen olen, että Welhojen kanssa päästiin sopimukseen tulevasta kaudesta. Innolla odotellaan jo uutta liigakautta, hienoa päästä muutaman välivuoden jälkeen takaisin pelaamaan Salibandyliigaa. Toivotaan, että tulevasta kaudesta tulee tasainen ja viihdyttävä. Toteaa Huurrekorpi.

Savonlinnan Top Teamin kasvatti Ahokas tulee pelaamaan ensimmäiset liigaottelunsa Welhojen paidassa ja odottaa liigadebyyttiään malttamattomana.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä liityn taikureihin! Paljon hyvää olen Welhoista, sekä Kuopiosta kuullut ja näin ensipuraisulla puheet näyttäisi pitävän paikkansa! Odottavaisin fiiliksin. Siitä asti, kun sain mailan käteen niin olen aina haaveillut pääseväni pelaamaan liigaa ja nyt siihen tuli loistava mahdollisuus. Hieman on samanlainen kutina ja polte kuin silloin pienenä poikana, että tekisi jo mieli päästä jätkien kanssa pelaamaan pisteistä! Kertoo Ahokas.

Aleksi Ahokas, 22, on rightin puolelta pelaava monipuolinen hyökkääjä, joka on pelannut divaria Top Teamin ja Josban riveissä 106 ottelua tehden tehot 57+55=112. Maalivahtina pelaava Jesse Huurrekorpi, 25, on edustanut Josbaa nuoresta iästä huolimatta jo 170 ottelussa. Josban liigavuosilta Huurrekorven vyöllään on 93 ottelua, joten Welhot saa maalilleen kokeneen torjujan.

Päävalmentaja Janne Kainulainen on todella tyytyväinen ensimmäisiin hankintoihin.

– Saimme kaksi loistavaa urheilijaa, jotka panostavat itsensä kehittämiseen päivittäin. Ahokas tuo meille vaarallisuutta vasempaan laitaan ja on osoittanut viime kausilla divarissa olevan sarjan yksi vaarallisimmista rightin laitahyökkääjistä. Huurrekorpi on isokokoinen ja loistava maalivahti, joka on ollut kaksi edellistä kautta divarin parhaita maalivahteja. Molemmilla pelaajalla on parhaat pelivuodet vielä edessä ja uskon, että pojat tulevat lyömään itsensä ensi kaudella ryminällä läpi Salibandyliigassa.

Taikureiden valmennusosasto saa vahvistusta, kun fysiikkapuolen ottaa hoitaakseen raudanluja ammattilainen Samu Koskinen. Maalivahteja valmentamaan saapuu 150 ottelua pääsarjatasolla pelannut Welhojen entinen maalivahti Joonas Kristiansson.

Welhot neuvottelee vielä muutaman vahvistuksen kanssa ja tiedottaa lähiaikoina mahdollisista uusista pelaajasopimuksista.

Viime kauden joukkueesta Welhoissa eivät jatka Jesper Kauhanen, Topias Kokkonen, Jonni Koskinen, Petri Lesch, Juha Rautiainen ja Tuomas Rautiainen.

Welhojen kesärinki. Suluissa viime kauden seura, jos ei Welhot:

Maalivahdit:

Jesse Huurrekorpi (Josba)
Kosti Jolkkonen
Roni Tuononen

Puolustajat:

Akseli Jolkkonen (Welhot B)
Aki Kolari
Iiro Lankinen
Riku Tuononen
Niko Uurtio
Tuukka Varakas
Roni Väänänen

Hyökkääjät:

Aleksi Ahokas (Josba)
Jussi Hiltunen
Kalle Keränen
Tero Korhonen
Elias Niskanen (Welhot B)
Janne Pitkänen
Mika Rissanen
Eetu Sorvali
Olli Taskinen
Viljami Venäläinen
Eero Vepsäläinen
Aleksi Viinikainen

Toimihenkilöt:

Päävalmentaja: Janne Kainulainen
Valmentajat: Pasi Purhonen, Henri Tuhkanen
Fysiikkavalmentaja: Samu Koskinen
MV-valmentaja: Joonas Kristiansson
Huoltajat: Risto Tuononen, Veli Rissanen
Joukkueenjohtaja: Mika Murtorinne
Manageri: Petri Taskinen

Welhojen sivuille
Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli