Aki Karjalainen nollasi Tshekin – Suomen nuorille avausvoitto Hämeenlinnassa

Aki Karjalainen torjui kaikki Tshekin 32 laukausta, kun Suomi aloitti U19-poikien EFT-turnauksen 7–0-voitolla Hämeenlinnassa.

Suomen U19-maajoukkue aloitti kolmessa kaupungissa pelattavan neljän maan EFT-turnauksen voitolla, kun ikäluokan hallitseva maailmanmestari Tshekki kaatui Hämeenlinnassa komeasti 7-0. Suomen voiton pohjusti lajissa harvinaisen nollapelin torjunut maalivahti Aki Karjalainen, joka palkittiin myös ottelun parhaana.

– Oli joukkueelta todella vahva näyttö. Varsinkin kolmannessa erässä työmoraali oli korkea ja ylpeys kantaa maajoukkueen logoa lämmitti isosti meikäläisen sydäntä, kertoo Suomen salibandynuorten päävalmentaja Jarmo Härmä.
– Kolmannessa erässä myös pallollinen peli rentoutui ja saatiin puhkottua vastustajan palloton peli aika kivasti.

Ottelu oli Suomen näpeissä hyvin, joten valmennuksen ei tarvinnut sen kummemmin pelaajia ohjeistaa.
– Ei tarvinnut kuin rohkaista poikia. Pelirohkeus on tämän turnauksen iso teema ja lopussa viimeistään saatiin kaivettua se esiin. Sillä mennään myös jatkossa. Pieni oppi tuli kuitenkin siitä, että ei me kahdessa ekassa erässä kolmea maalia parempia oltu.

Huomenna EFT-turnaus jatkuu Tampereella ja silloin vastaan juoksee Sveitsi
– Uskon, että huomenna Tampereella on vielä vähän isommat cembalot ja meillä on paljon tamperelaisia mukana. Tänään näki kuinka paljon tämän päivän ottelu merkitsi esimerkiksi Kauppisen Pyrylle ja hän onnistui hienosti. Mikäpä sen upeampaa.

Hienosti onnistui myös nollapelin pelannut maalivahti Aki Karjalainen.
– Aivan fantastinen peli häneltä. Ei voi enempää vaatia. No olisi hän voinut vielä vaikka maalin tehdä, Härmä veistelee.

Ottelun avauserässä venyi huippuvahdiksi pienikokoinen mutta kärppämäisen ketterä Aki Karjalainen 11 torjuntaan, kun kollega Jakub Zavrel joutui puuttumaan peliin vain kahdesti. Erän ainoan osuman kiskaisi Otto Kilven poikkisyötöstä Juho Repo. Toisessa pommitti kotiyleisönsä edessä pelannut Pyry Kauppinen vahvan nousun päätteeksi Suomen kahden maalin johtoon, ja erän lopulla vielä Riku Hakanen hiipi maalille, jonne Alpo Laitila jatkoi pallon juuri oikealla hetkellä.

Ottelun viimeisellä kympillä numerot sitten repesivät, kun Alpo Laitila, Riku Hakanen, Jesper Silvonen ja Luka Ainoa pommittivat Tshekin verkkoon pallon mieheen. Tshekki, jonka kokoonpanossa toki oli enää kaksi viime kevään maailmanmestaria, painoi viimeiset puolitoista minuuttia ilman maalivahtia muttei kyennyt luomaan enää huippuluokan tekopaikkoja.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

U19-poikien EFT-turnaus

Suomi–Tshekki 7-0 (1-0, 2-0, 4-0)

1. erä: 8.36 Juho Repo (Otto Kilpi) 1-0.
2. erä: 23.53 Pyry Kauppinen (Daniel Kortetmäki) 2-0, 37.58 Riku Hakanen (Alpo Laitila) 3-0.
3. erä: 50.40 Laitila (Kilpi) 4-0, 52.38 Hakanen (Topias Simonen) 5-0, 53.00 Jesper Silvonen (Luka Ainoa) 6-0, 58.34 Ainoa (Aarne Rissanen) 7-0.

Torjunnat:
Aki Karjalainen Suomi 11+9+12=32,
Jakub Zavrel Tshekki 2+10+5=17.

Jäähyt: Suomi 0 min, Tshekki 2×2 min.

Erotuomarit: Sandra Zurbuchen ja Corina Wehinger, Sveitsi.

Yleisöä: 811.

Suomen parhaana palkittiin Aki Karjalainen.

Aki Karjalaisen haastattelu:

Katso Pyry Kauppisen haastattelu:

Ottelun maalikooste:

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli