Aino, Naomi ja Enni kommentoivat kesätreenaamista, motivaatiota ja koronakevään vaikutuksia joukkueeseen - Katso video

Aino, Naomi ja Enni treenaavat TPS-salibandyjoukkueen kanssa läpi kesän. Harjoitusten ohella juteltiin muun muassa kesätreenaamisesta, motivaatiosta ja koronakeväästä.

Heinäkuinen perjantai-ilta ja joukko D/E -ikäisiä TPS-junioreita on kokoontunut Kuuvuorenkentälle salibandyharjoituksiin. Harjoitukset alkavat alkulämmittelyillä, jossa muun muassa hyppynaruosio on yksi osa valmistautumista.

Joukkueen valmentaja Matti Kaunela vetää harjoitukset. Kannustus kuuluu kauas, kun tytöt spurttaavat hiekkakentän läpi. Ikäryhmien yhdistäminen tekee harjoittelujoukosta monipuolisen, sillä mukana on nuorempaa ja vanhempaa pelaajaa. Kaunela kuvaa ryhmää todella positiiviseksi. Kukaan ei katsele nenänvartta pitkin, vaan kaikki otetaan hyvällä mielellä ja isolla hymyllä vastaan. Se lienee myös joukkueen yksi suurin voimavara, sillä joukkueen hyvä sisäinen henki toistuu useaan otteeseen haastatteluissa. Se näkyy myös ulkopuolelle – kannustus ja nauru kuuluu läpi harjoitusten.

Kesätreenit on kivan erilaisia, kun vertaa kauden aikasiin harjoituksiin.”

– Kesätreenit on kivan erilaisia, kun vertaa kauden aikasiin harjoituksiin,  kuvailee Aino harjoittelua.

Aino kuvailee joukkueen harjoittelusisältöä monipuoliseksi, sillä se sisältää myös kaikkea muuta kuin salibandyharjoittelua. Hyppynarulla hyppimistä, eri pallopelejä, fysiikkaa sekä juoksuharjoituksia.

Haastatteluissa paneuduttiin myös motivaatiotekijöihin. Kaverit, hauskuus ja oman kehittymisen huomaaminen toistuivat vastauksissa ja ne koettiin keskeisiksi motivaatiotekijöiksi. Näin asiaa kommentoi myös joukkueen 11-vuotias pelaaja Enni.

– Mä haluan pelata salibandya, koska kaverit on siellä ja sit mä huomaan ite, et mä oon kehittinyt tosi paljon. Salibandy on mun lempipuuhaa vapaa-ajalla.

Maailmanlaajuinen koronapandemia riepotteli salibandyseuroja ja joukkueita kovalla otteella. Uusia toimintatapoja ja keinoja oli keksittävä. Monen muun tavoin myös tämä joukkue siirtyi etäharjoittelun pariin. Joukkue tapasi pariin otteeseen videoyhteyden avulla ja harjoitteli kotoa käsin omatoimisesti. Omatoimitreeneihin kuului juoksu- ja lihaskuntoharjoittelu. Naomi kuvaili kevään tilannetta todella erilaiseksi,

– Yleensä mulla on joku kaveri seurana, kun mä heittelen palloa tai jotain. Yksin etänä treenaaminen oli tosi yksinäistä ja hirveetä.

Joukkue jatkaa harjoituksia läpi kesän ja valmistautuu ensi kauteen jo innolla. Kesän aikana mukaan on tullut pari uutta pelaajaa, jotka ovat sujahtaneet joukkueeseen hyvin mukaan.

Teksti, kuva ja video: Vilma Pekkala

Katso alta videokooste TPS-tyttöjunioreiden kesäharjoituksista.

Jaa artikkeli