ÅIF:n Roope Fromille kahden ottelun pelikielto vaarallisesta jalkakontaktista

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt ÅIF:n Roope Fromille kahden ottelun pelikiellon.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt ÅIF:n Roope Fromille kahden ottelun pelikiellon tämän vastustajaan kohdistuneesta rikkeestä Salibandyliigan ottelussa ÅIF–Tiikerit 28. syyskuuta.

Asia tuli vireille Tiikerien tekemän videotutkintapyynnön johdosta.

Kurinpitäjä toteaa päätöksessään, että epäonnistuttuaan syötön katkaisemisessa Roope From asetti välittömästi vasemman jalkansa kovassa juoksuvauhdissa olleen vastapelaajan juoksulinjalle, jolloin vastustaja törmäsi Fromin jalkaan kaatuen holtittomasti maahan. Kurinpitäjä katsoo, että From on tarkoituksellisesti kohdistanut kontaktinsa vastustajan jalkoihin ja täten syyllistynyt pelisääntöjen 617/4 kohdan pelirangaistus 3:n mukaiseen väkivaltaiseen käytökseen. Polven seudulle kohdistuvat taklaukset voivat aiheuttaa vakavan, jopa peliuran päättävän vamman. Aikaisemmissa vastaavissa tapauksissa polveen kohdistuvista taklauksista on annettu yhden ottelun pelirangaistus. Kurinpitäjä katsoo että tässä tapauksessa ankaroittavina seikkoina ovat rikotun pelaajan kova vauhti sekä hänen olematon mahdollisuutensa reagoida tulevaan törmäykseen.

ÅIF katsoi vastineessaan, että Roope Fromilla oli tilanteessa tarkoitus jatkaa pallon tavoittelua eikä vahingoittaa vastustajaa, ja erotuomarien tuomitsema viiden minuutin rangaistus oli oikeutettu ja riittävä. ÅIF korosti, ettei missään tapauksessa hyväksy vastustajan tahallista vahingoittamista.

ÅIF:n seuraavat kaksi ottelua ovat 4.10. kotona TPS:aa ja 13.10. vieraissa Welhoja vastaan.

Video tilanteesta:

Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Jaa artikkeli