Aamuottelun voitto Puolasta varmisti U19-naisten MM-välieräpaikan

Suomen U19-naiset varmistivat välieräpaikan ikäluokan MM-turnauksessa Uppsalassa kaatamalla aamuottelussa Puolan 5-1. Vastaan tulee huomenna toisen lohkon voittaja, joka ratkeaa tänään Ruotsin ja Tšekin välisessä ottelussa.

Lohkovoitosta Suomi ei tänää enää pelannut, kun Suomen eilen kaatanut Sveitsi oli aamulla varmistanut ykköspaikan nousemalla lopussa 1–1-tasapeliin Saksaa vastaan. Sanni Uimarihuhta ja Suvi Hämäläinen laukoivat Suomella avauserässä kahden maalin johdon ja Nea Keihäs kiskaisi toisessa tilanteeksi 3-0, mutta Puola ei vielä taipunut vaan kavensi ylivoimalla. Dominika Buczek sijoitti kovan laukauksen varmasti Minnie Heinisen maalin takakulmaan. Päätösjaksolla välieräpaikka kuitenkin varmistui, kun Suomen parhaana palkittu Ulla Valtola laittoi pallon vielä kahdesti Puolan verkkoon.

Kuvia ottelusta

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

U19-naisten MM-turnaus, alkusarjan päätöskierros

Suomi–Puola 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

1. erä: 3.20 Sanni Uimarihuhta (Nea Keihäs) 1-0, 4.27 Suvi Hämäläinen 2-0.
2. erä: 19.46 Keihäs (Elli Kylmäluoma) 3-0, 23.28 Dominika Buczek (Katarzyna Slonina) 3-1 yv.
3. erä: 32.13 Ulla Valtola (Alma Laitila) 4-1, 41.18 Valtola (Iida Mettälä) 5-1.