Janne Mälkiä jääkiekon puolelta SaiPa Salibandyn päävalmentajaksi

Divaria pelaava SaiPa Salibandyn miesten edustusjoukkue saa vähintäänkin mielenkiintoisen päävalmentajan, kun pitkän valmentajauran jääkiekon puolella tehnyt Janne Mälkiä, 43, hyppää nyt salibandyn puolella penkin taakse pääkäskijäksi.

Lappeenrantalaisen Mälkiän meriittilista on pitkä, sillä menestystä on tullut myös arvokisoissa asti. Mälkiä sattuu nimittäin olemaan jääkiekon maailmanmestari vuosimallia 2011, jolloin Mälkiä toimi videovalmentajana Jukka Jalosen valmennusryhmässä. Mälkiä on toiminut myös videovalmentajana Leijonien olympiajoukkueessa vuoden 2006 Torinon sekä vuoden 2010 Vancouverin kisoissa, joista tuomisinaan hänellä on Torinosta olympiahopeaa ja Vancouverista olympiapronssia. Tämän lisäksi takataskusta löytyy U20-Leijonien maailmanmestaruus vuodelta 2016 apuvalmentajana.

Päävalmentajana Mälkiä on toiminut SaiPan A- ja B-junioreissa. Lisäksi Mälkiä on toiminut niin SaiPan kuin Imatran Ketterän valmennuspäällikkönä.

–Ensimmäisestä kontaktista lähtien haaste tuntui mielenkiintoiselta ja lähden innolla sekä sopivalla jännityksellä tekemään töitä yhdessä pelaajien ja organisaation kanssa, toteaa Mälkiä.

–Olemme äärimmäisen onnellisia ja tyytyväisiä että saimme ”Mällin” päävalmentajaksemme. Uskomme että Mälkiä on täydellinen henkilö tuomaan niin kulttuurin kuin toimintatapojenkin muutosta ja päivittämistä SaiPa Salibandyn miesten edustusjoukkueeseen. Meillä on lajina erinomaisia kokemuksia ja tuloksia muista lajeista tulleista valmentajista, joka antoi meille myös selkeää kuvaa niistä palloilulajien ja ryhmän johtamisen lainalaisuuksista, jotka ovat universaaleja ja joissa Mälkiä on kiistatta erinomainen. Tulevalla kaudella joukkueemme on nuori ja olenkin niin nuorten kuin jo kokeneempienkin pelaajien kannalta äärimmäisen iloinen, että he pääsevät Mälkiän valmennukseen ja pystyvät ammentamaan Mälkiän osaamista ja kokemusta sekä kehittymään tätä kautta niin pelaajina, urheilijoina kuin ihmisinäkin, päättää urheilutoimenjohtaja Otto Moilanen.

SaiPa Salibandyn sivuille

SaiPa Salibandyn tiedotteesta
Kuva: SaiPa Salibandy

Jaa artikkeli