Josban Juuso Lehtiniemelle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Josban Juuso Lehtiniemen kahden ottelun pelikieltoon käsikontaktista vastustajaan Divarin ottelussa Rangers–Josba 16. tammikuuta.

Rangersin Justus Mustonen karvasi maalin takana takaviistosta Josban Juuso Lehtiniemeä, ja Mustosen ehtiessä Lehtiniemen sivulle tämä heilautti oikeaa käsivarttaan taaksepäin osuen Mustosta kyynärpäällään päähän. Erotuomarit tuomitsivat tilanteesta pelirangaistuksen.

Kurinpitäjä arvioi tilannetta seuraavasti:

Lehtiniemen käden liike on voimakas ja käsi nousee korkealle Lehtiniemen sivulle osuen lähes pystyasennossa ollutta Mustosta päähän. Lehtiniemen olisi pitänyt ymmärtää, että voimakas ja korkea käden liike taaksepäin kohti vartalokontaktissa olevaa pelaajaa, voi aiheuttaa vaarallisen osuman. Katson, että Lehtiniemi on tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan.

Josba katsoi vastineessaan, että vastustaja esti jalallaan Lehtiniemen etenemistä aiheuttaen vartalon kiertymisen sekä käden heilautuksen, ja Josba toivoo erotuomareilta ja kurinpidolta päättäväisempiä toimia polviin ja jalkoihin kohdistuvissa jalalla estämistilanteissa.

Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli