3v3-konsepti käyntiin: Pienpelejä rennommin tai kilpailuhengessä – SM-tittelit jaossa keväällä 

3v3-salibandy on yksi Salibandyliiton uusista pelimuotokonsepteista. Ensimmäinen 3v3 SM-turnaus järjestettiin elokuussa Lahdessa SM-viikolla. Tällä kaudella tarjontaa laajennetaan. Turnauskalenterit julkaistaan 1. marraskuuta ja ilmoittautuminen aukeaa samalla.

Tasoja on kaksi.

SM-osaturnausten eli kilpasarjan menestyjät eri sarjoissa (miehet, naiset ja sekasarja) pääsevät valtakunnalliseen lopputapahtumaan, jossa kilvoitellaan 3v3 salibandyn SM-arvoista. SM-finaalitapahtuma järjestetään kauppakeskus Triplassa (Helsinki) 6.4.2024.

Alueellisissa turnauksissa teemana on rento pelaaminen ja yhdessä oleminen, eikä valtakunnallisesta SM-arvosta pelata. Sarjoina ovat miehet, naiset, sekasarja, seniorit ja yli 13-vuotiaat juniorit.

SM-osaturnaukset

3v3 SM-osaturnauksia (kilpasarja) järjestetään neljällä alueella (Länsi, Itä, Etelä, Pohjoinen) jaksolla tammikuu-maaliskuun alku. Karsintaturnausten määrä per alue on 2-4. Turnauskalenteri julkaistaan 1.11.2023

Sarjat: miehet, naiset, seka.

Kaikilla alueilla osallistumismaksu on 70-90 €/joukkue. Järjestävä seura vastaa hallikuluista ja erotuomarikuluista. Järjestäjälle kannustimena on luvassa 15 € / osallistuva joukkue.

Alueelliset turnaukset

Alueelliset turnaukset (Länsi, Itä, Etelä, Pohjoinen) järjestetään kilpasarjan (SM-osaturnaukset) kanssa samassa paikassa, jos olosuhteet tämän mahdollistavat. Alueellisissa turnauksissa teemana on rento pelaaminen ja yhdessä oleminen (ei SM-arvoa).

Sarjat: miehet, naiset, seka, seniorit, yli 13-vuotiaat juniorit

Kaikilla alueilla osallistumismaksu on 70-90 €/joukkue. Järjestävä seura vastaa hallikuluista ja erotuomarikuluista. Turnauskalenteri julkaistaan 1.11. Järjestäjälle kannustimena on luvassa 15 € / osallistuva joukkue. Menestyjille tuotepalkintoja.

Syyskuun pihapeliviikolla (2-8.9.2024) pelataan yksittäisten turnausten voitoista. Haku syyskuun pihapeliviikon turnaustapahtumiin aukeaa huhtikuussa 2024.

Katso myös: salibandy.fi/3v3

Kuva: Juha Ollikainen

Lisätietoja:

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli