3200 katsojaa ja finaalipaikka saivat hirviperheen suut hymyyn: “Huikea onnistuminen kaikin puolin”

Hirviteatterin ilta Jyväskylän jäähallissa oli täysosuma.

3221. Jyväskyläläinen salibandy-yleisö ei pettänyt taaskaan. Happeen ja KrP:n kuudetta välierää jäähalliin saapui lauantaina katsomaan yli 3200 katsojaa, ja keväiden 2014 ja 2015 tapaan Hirviteatterin siirtäminen Hippoksen isommalle areenalle onnistui nappiin.

Jonot luikertelivat pitkinä keväisessä auringonpaisteessa jo hyvissä ajoin ennen ottelua, ja vaikka jään tasolla lämpötila oli melko hyinen, katsomossa tunnelma kiehahti odotetun lämpöiseksi. Janne Hoikkasen raivoisan tuuletuksen ja Veli-Matti Hynysen kyyneleet uran viimeisen kotipelin jälkeen muistaa pitkään. Pelaajien ja pikkujunnareiden välitöntä jutustelua niin ennen peliä kuin sen jälkeenkin seurasi ilolla.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilaisesta ei tarvinnut puristaa hymyä ottelun jälkeen. Tapahtuma järjestettiin melko kireällä aikataululla, mutta juuri parempaa lopputulemaa ei olisi voinut kuvitella.

– Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisi voinut tehdä vielä enemmänkin, mutta olihan tämä huikea onnistuminen kaikin puolin. Vähän yli tuhannella katsojalla ylitimme ajatuksen siitä, mitä se lukema voisi edes olla. Perjantain viidennen pelin päätyttyä lipunmyyntiin tuli selkeä piikki heti.

Monnarilla tutussa, joskin aikansa jo jossain määrin eläneessä kotiluolassa yleisömäärät ovat pudotuspeleissä olleet noin 700 ja 900 katsojan välillä. Kotilainen näkee jäähallipelin muistuttaneen jälleen, mikä merkitys olosuhteilla nykyään on.

– Eihän meidän olosuhteet siellä ole parhaat mahdolliset. Tämä tapahtuma kertoi sen, että olosuhteiden kehittämiselle alueella on selkeä tarve. Totta kai pelin panos vaikutti varmasti yleisömäärään myöskin, mutta täällä voimme myydä aitioita ja järjestää oheistoimintaa aivan eri tavalla. Pitkässä juoksussa kehityksen näkisi tietysti sitten, jos tällaisia tapahtumia olisi enemmän.

Happeen talousasiat ovat olleet tapetilla aina silloin tällöin jo yli vuosikymmenen ajan. Kotilainen myöntää, että paikka Superfinaalissa ja onnistunut jäähallitapahtuma näkyvät positiivisesti myös sillä puolella.

– Liitolle kiitos siitä, että he auttoivat tämän tapahtuman kustannuksissa. Lisäksi saimme myös hyvän isännyyden ja sitä kautta kohtalaisen riskittömän tapahtuman. Sanoin katsomossa, että pelissä oli Happeen historian suurin taloudellinen panos, vaikka pääasia on tietenkin urheilullinen menestys.

Jos yli kolmetuhatpäisestä yleisöstä edes osan saa siirrettyä ensi lauantaiksi Hartwall Arenan Superfinaaliin, Ilmalan areenassa nähdään Classicin “Familyn” kannattajien lisäksi myös melkoinen teatterikansa Keski-Suomesta. Kotilainen uskoo, että jyväskyläläiset innostuvat lähtemään “isolle kirkolle”.

– Jos meillä oli yli 100 katsojaa Raholassa viidennessä pelissä, uskoisin että 400-500 ainakin voisi helposti saada Helsinkiin. Ryhdymme tässä heti nyt järjestelemään paketteja sinne, sillä ensi lauantai tulee nopeasti. Pidot paranee ja hallit suurenee. Siirretään Hirviteatteri Hartwall Arenalle.

Itse pelissä isännät olivat parempia 4-1 ja koko ikimuistoisen sarjan Happee vei nokialaisten nenän edestä voitoin 4-2. Ennen kauden alkua Mikko Lehdon suojatteja pidettiin Classicin pahimpana uhkaajana leveän ja laadukkaan materiaalin ansiosta, mutta kausi on ollut kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista matkalla finaaliin. Kotilainen antoi tunnustusta mustakaavuille.

– On tuo meidän ryhmä kova. Joukkueeseen on satsattu paljon, ja ukot ovat tehneet rajusti duunia jo lähes vuoden. Kausi on ollut välillä vaikea, koostumukset ovat eläneet ja esitykset ovat ailahdelleet, mutta ryhmä on ollut iso ja täynnä hyviä pelimiehiä. Asetelma on nyt herkullinen, ja on mielenkiintoista nähdä, miten pystymme haastamaan Classicin, joka on ollut kuitenkin aika suvereeni. Viimeisten pelien esityksellä ja etenkin puolustuspelillä mielestäni meillä on mahdollisuus se finaali myös voittaa.

41455579751_9051a4c697_z.jpg

Teksti: Henri Pitkänen
Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli