100 päivää nuorten MM-kotikisoihin - tässä kaikki toukokuun kisoista

U19-naisten MM-kisat pelataan 8.-12. toukokuuta Lahdessa. Tähän artikkeliin on koottu päivittyvät tiedot turnauksesta.

U19-naisten MM-kilpailut järjestetään Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa. Lahden MM-kisat ovat kolmas kerta, kun ikäluokkamaajoukkueet pelaavat maailmanmestaruudesta Suomessa. Tänä vuonna tulee 20 vuotta kuluneeksi siitä, kun U19-naisten MM-kisatraditio alkoi. Ensimmäinen maailmanmestari ratkaistiin 2004 Tampereella. Vuonna 2009 U19-miehet kisasivat Turussa ja Raisiossa. Liput Lahden 2024 MM-kotikisoihin täältä.

MM-turnaus ja lohkojako

MM-lopputurnauksen osallistuu kaikkiaan 16 maata ja ottelut pelataan neljässä lohkossa. Lohkoarvonta pidettiin lokakuussa 2023 Vantaalla Nordic Challenge -salibandytapahtumassa. Lohkoissa pelataan MM-turnauksen alkusarjaottelut.

Ryhmä A: Sveitsi, Tshekki, Latvia ja Slovakia

Ryhmä B: Ruotsi, Suomi, Norja ja Puola

Ryhmä C: Saksa, Uusi-Seelanti, Singapore ja Australia

Ryhmä D: Tanska, Unkari, Italia ja Kanada

Otteluohjelma

Liput

Maailmanmestaruuskisoja pääsee seuraamaan päivä-, turnaus- tai VIP-lipuilla. Samalla lipulla pääsee seuraamaan koko päivän sekä A-, että B-areenoiden pelejä, jotka molemmat löytyvät samasta paikasta Lahden Urheilu- ja Messukeskuksesta. MM-pelien ohessa tapahtuma tarjoaa iloista kansainvälistä tunnelmaa sekä tekemistä, uusia tarinoita ja aktiviteetteja koko perheelle.

Suomen ottelut ja joukkue

Suomi pelaa alkusarjalohko B:ssä ja vastassa ovat Ruotsi, Norja ja Puola. Suomi ottelee kaikki alkusarjataistonsa Areena A:lla Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa.

Suomen alkusarjaotteluiden aikataulu:

  • Ke 8.5. klo 19:00 Puola – Suomi
  • To 9.5. klo 16:00 Ruotsi – Suomi
  • Pe 10.5. klo 19:00 Suomi – Norja

Välierät:

Kaikki välieräottelut pelataan lauantaina. Playoff -ottelut areena A:lla klo 10:00 ja klo 19:00. Muut sijoitukset otellaan areena B:llä klo 10:30-19:30.

  • La 11.5. klo 13:00 1. lohko A – 2. lohko B
  • La 11.5. klo 16:00 1. lohko B – 2. lohko A*

Mitalipelit:

Mitalipelit pelataan areena A:lla. Päivän aikana ratkotaan myös muita sijoituksia klo 10 ja klo 10:30 (areena B).

  • Su 12.5. klo 13:00 Pronssiottelu
  • Su 12.5. klo 16:00 Finaaliottelu

*Suomen otteluaika – TV-lähetykset saattavat vaikuttaa ohjelmaan.

Suomen U19-naisten maajoukkue pelaa viimeiset maaottelunsa ennen toukokuun Lahden MM-kotikisoja helmikuun alussa Puolassa. Turnaukseen matkaa 22 pelaajan suuruinen joukkue. Lue turnauksesta ja joukkueesta lisää täältä.

Kisakaupunki ja areenat

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Talviurheilukaupunkina mainetta niittänyt Lahti tunnetaan kansainvälisesti myös ympäristö- ja muotoiluosaamisesta sekä korkeatasoisista kulttuuripalveluista. Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Lue lisää kisakaupungista täältä.

Lahden Urheilu- ja Messukeskus tarjoaa kaikki U19 MM-ottelut saman katon alta eli niin areena A kuin B löytyvät samoista tiloista. Lahden Urheilu- ja Messukeskus sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Lahden keskeinen sijainti mahdollistaa saapumisen niin valtion rautateitä pitkin, muulla julkisella liikenteellä tai autoillen. Nopein junamatka Helsingistä Lahteen kestää vain 49 minuuttia ja Helsinki-Vantaan kansainväliselle lentokentälle pääsee Lahdesta tunnissa.

Lähetykset ja kisasisällöt

Kansainvälinen Salibandyliitto lähettää kaikki MM-ottelut omalla lähetysalustallaan IFF Media App. MM-kisojen viralliset sisällöt löytyvät nettisivuilta ja sosisaalisen median kanavilta:

Instagram, Facebook, X, TikTok (IFF) ja Nettisivut

Lisätiedot

Tapahtumapäällikkö
Hanne Nyrönen
hanne.nyronen@salibandy.fi

Tapahtumakoordinaattori
Joukkueyhteydet
Topi Jokikokko
topi.jokikokko@salibandy.fi

Vapaaehtoiset
Tea Naskali
volunteers@salibandy.fi

Lipunmyynti
tickets@salibandy.fi

Markkinointi ja kumppanuudet
Timo Toivonen
timo.toivonen@salibandy.fi

 

Jaa artikkeli