Ylivoimamaalit pohjustivat Suomen toisen voiton MM-karsinnassa

Avauserän erikoistilannemaalit toivat eron, kun Suomi löi MM-karsinnan toisessa ottelussaan Latvian Valmierassa Viron 7-2. Viro otti avauserään kolme kaksiminuuttista, joista Suomi iski kolme ylivoimamaalia ja vei erän 5-0.

Erikoistilanteesta syntyi myös Viron toisessa erässä alivoimalla tekemä kavennus, ja sekä toinen että kolmas 15-minuuttinen tahkottiin tasalukemiin 1-1. Kolmatta Viro jopa johti pitkään Suomenkin liigasta tutun Roman Passin laidasta takakulmaan sujauttamalla pallolla, mutta häviöerään ei Suomi sentään taipunut. Puolustaja Jere Niemelä kiskaisi kääntölaukauksella loppunumerot ja sai ottaa pallon talteen ensimmäisen maaottelumaalin kunniaksi. Maalin syöttänyt Ville Lastikka oli Suomen pistehai saldollaan 2+1. Parhaana palkittu Albert Koskinen oli päivän toinen kahden maalin mies.

Perjantaina Suomi saa klo 17 vastaansa Alankomaat.

IFF:n ottelukuviin

Salibandya, Valmiera, Latvia

Miesten MM-karsintaa

Viro–Suomi 2-7 (0-5, 1-1, 1-1)

1. erä: 2.10 Joona Rantala (Rasmus Kainulainen) 0-1 yv, 5.02 Ville Lastikka (Justus Kainulainen) 0-2, 10.12 Albert Koskinen (Joonatan Kovanen) 0-3 yv, 10.48 Koskinen (Eemeli Akola) 0-4, 14.50 Ville Lastikka (Jere Niemelä) 0-5 yv.
2. erä: 19.21 Tanel Kasenurm (Kaspar Kallion) 1-5 av, 20.16 Otto Lehkosuo (Joona Rantala) 1-6.
3. erä: 38.41 Roman Pass (Stenver Savi) 2-6, 43.11 Niemelä (Lastikka) 2-7.