Yksi maali ei riittänyt – Suomen salibandymiehille avaustappio Sveitsin EFT-turnauksessa

Suomi aloitti Winterthurin EFT-turnauksen tappiolla, kun Sveitsi käänsi pelin edukseen toisessa erässä ja oli vahvempi lukemin 4-1.

Avauserä jäi kyttäileväksi ja maalittomaksi, vaikka Sveitsi sen alkuun pari vaarallista paikkaa työstikin. Toisen alussa Riku Hakanen riisti pallon ja Justus Kainulainen kiskaisi Suomen laatulaukauksella johtoon, mutta erän loppu oli isäntien. Noel Seilerin kääntölaukauksella upottama tasoitus ei jäänyt ainoaksi, vaan toisen erän lopussa Sveitsi iski kahdesti. Dan Hartmann upotti johto-osuman Yannic Fitzin voitettua suomalaispuolustajan kaksinkamppailussa, ja 3–1-osuman viimeisteli takatolpalta Patrick Mendelin suomalaisten pallonmenetyksen ja vastaiskun kruunuksi.

Aukkoa Sveitsin tiukasti puolustaneesta viisikosta ei kolmannessa erässä löytynyt, vaikka Suomi alkoi neljä ja puoli minuuttia ennen loppua vetää maalivahti Oskari Fäldeniä penkille. Se kostautui, kun Yannic Fitzi siirsi päädystä pompanneesta ohilaukauksesta loppunumerot tyhjiin.

Lopuksi käytiin vielä rangaistuslaukauskisa, jossa Nico Salo nosti Suomen kolmannessa parissa tasoihin ja ratkaisi neljännessä Oskari Fäldenin torjuttua Dan Hartmannin yrityksen. Justus Kainulainen ja Riku Hakanen eivät tänään onnistuneet.

Kerta oli vasta toinen, kun Suomen miehet jäivät Sveitsiä vastaan yhteen maaliin. Viimeksi niin kävi 1993, kun Helsingin Novahallin parketilla päädyttiin lukemiin 1-1.

Sveitsin liiton ottelukuviin

Salibandya, Winterthur, Sveitsi

Miesten EFT-turnaus

Sveitsi–Suomi 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 22.24 Justus Kainulainen (Riku Hakanen) 0-1, 34.27 Noel Seiler (Dylan Hasenbohler) 1-1, 37.59 Dan Hartmann (Yannic Fitzi) 2-1, 38.36 Patrick Mendelin (Manuel Maurer) 3-1.
3. erä: 58.36 Fitzi (Marco Louis) 4-1 tm.