Yhdessä kohti salibandyn seuraavaa aikakautta - Salibandyliiton hallituksen ensimmäinen työskentelypäivä

Suomen Salibandyliiton 1.1.2015 aloittaneen hallituksen suunnittelupäivä ja ensimmäinen kokous pidettiin 5.1. Helsingissä. Paikalla oli uusi hallitus kokonaisuudessaan.

Suunnittelupäivän tavoitteena oli perehtyä salibandyn tämän päivän tilanteeseen hallitusnäkökulmasta, jotta työskentelyyn ja päätöksentekoon päästään sujuvasti hyvin ajantasalla olevin tiedoin. Päivän tavoitteena oli myös löytää yhteinen näkemys hallituksen omasta roolista ja niistä tähän aikakauteen kuuluvista asioista, joihin hallituksen tulee kiinnittää huomiota omassa työskentelyssään. Hallitus keskusteli asioista laajasti innostuneella otteella.

Kevätkaudella 2015 erittäin tärkeänä tehtävänä nousee esiin salibandystrategian tekeminen. Strategiassa tullaan määrittelemään vuoteen 2020 saakka ne keskeisimmät tekijät, joiden kautta salibandy ottaa seuraavat askeleensa eteen päin kehittymisen tiellä. Strategia antaa vastaukset kysymyksiin, mihin panostamme ja mikä on tärkeää. Strategiassa tulee näkyä ympärillä olevan yhteiskunnan elämänmenon vaatimukset ja seurojen arjen haasteet ja tarpeet.

Toinen keskeinen asia hallituksen asialistalla tulee olemaan liiton toiminta- ja työskentelymallien kehittäminen. Tarve entistä paremmille ja laadukkaammille palvelujen tuottamiselle, jotka vastaavat seurojen ja muiden salibandyn sidosryhmien vaatimuksia, kasvavat toiminnan kaikilla osa-alueilla. Liiton toiminnan pitää pystyä vastaamaan tähän haasteeseen.

Päivän päätteeksi pidetyssä varsinaisessa kokouksessa Ari Rauhala valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi. Kansaivälisen valiokunnan puheenjohtajaksi valittiin Ismo Haaponiemi. Muutoin valiokunnat jatkavat kilpailukauden loppuun asti samoilla kokoonpanoilla, kuin tähänkin asti. Yhteisen hallitustyöskentelyn lisäksi jokainen hallituksen jäsen tulee keskittymään myös omaan erikoisalueeseensa tuottaaksemme vielä enemmän lisäarvoa toiminnallamme.

Hallituksen kommentit ensimmäisen työskentelypäivän jälkeen

“On hienoa aloittaa hallitustyöskentely osaavan, innokkaan, kunnianhimoisen ja vastuuntuntoisen hallituksen kanssa. Suunnittelupäivän aikana pääsimme hallituksena hyvin samalle kartalle niistä asioista mihin meidän tulee keskittyä tehtävässämme. Kevään aikana tehtävä salibandystrategia tulee ohjaamaan toimintaamme tulevina vuosina.

Lajimme parissa toimivilla ihmisillä on paljon hyvää virtaa, korkeita tavoitteita ja unelmia, joiden eteen olemme hallituksena valmiita tekemään kovasti töitä.”
Ismo Haaponiemi

”Odotan rakentavaa vuoropuhelua salibandyväen kanssa siten, että osaisimme tarttua hallituksena niihin asioihin, jotka tällä hetkellä kaipaavat eniten huomiota. On hienoa lähteä uuteen kauteen, rakentamaan parempaa Salibandya, kun perusasiat lajillamme on kunnossa.”
Tuulikki Kangasluoma

”Heissun koko salibandyväki! Nyt on uusi hallituskausi potkaistu käyntiin. Olemme innoissamme viemässä salibandyä yhdessä seuraväen kanssa uudelle aikakaudelle. Kevään aikana luodaan uusi salibandystrategia, joka antaa meille hienon mahdollisuuden käydä yhteistä keskustelua siitä, mitä salibandy tulevaisuudessa on.

Tulevalta hallituskaudelta toivon kaikilta salibandyihmisiltä rohkeutta olla luomassa uusia toimintatapoja sekä käymässä aktiivista ja positiivista vuoropuhelua koko lajin edistämiseksi. Eli rohkeasti yhteyttä, jos on ajatuksia siitä, kuinka yhteistä salibandyä voidaan kehittää ja viedä eteenpäin. Upeaa ja idearikasta vuotta 2015 kaikille!”
Arja Kilpeläinen

“Minulle on syntynyt hyvä ja luottavainen tunnelma hallitusryhmää kohden. Jo näin ensimmäisen kokouksen jälkeen voin huomata, että osaamisemme tukee toinen toistaan. Olemme tärkeässä kunnia-asemassa, joka vaatii meiltä keskittymistä ja huolellisuutta oikeisiin asioihin. Töitä on paljon ja onneksi kova työnteko on meille suomalaisessa salibandyssä tuttua.”
Mikko Kohonen

“Mukava nähdä, että koossa on jälleen erittäin aktiivinen hallitus. Osaamista löytyy useasta näkökulmasta ja halukkuutta työn tekemiseen on paljon. Ensimmäinen konkreettinen tehtävämme on keväällä synnytettävä strategia ja sitä tukevien tavoitteiden määrittäminen. Ne antavat toiminnallemme ns. punaisen langan. 

Onnistuaksemme meidän tulee täydentää toisiamme ja toimia avoimessa vuorovaikutuksessa hallituksen ja muiden lajitoimijoiden kanssa. Yhdessä ja yhteistyöllä pystymme hyödyntämään positiivista pöhinää ja tukemaan salibandyn kehittymistä!”
Valtteri Mikkola

”Paluu Salibandyliiton hallitustyöskentelyyn 16 vuoden jälkeen tuntuu innostavalta. Salibandy on vuosien saatossa kasvanut merkittäväksi suomalaisten liikuttajaksi ja noussut huippu-urheilukategoriaan. Uudella hallituksella on vastuullinen rooli linjata ja ohjata salibandyn tulevaisuuden kehitystä siten, että se palvelee entistä paremmin lajin harrastajien ja taustavaikuttajien tarpeita.

Uuteen hallitukseen jäsenseurat ovat valinneet laaja-alaista näkemystä ja kokemusta itse salibandystä ja sitä ympäröivästä yhteiskunnasta. Hallitustyöskentelyn aloituskokous antoi vakuuttavan näytön avoimuudesta, vuorovaikutteisuudesta, yhteistyöstä, vastuunkannosta ja sitoutumisesta. Toivon, että samanlainen tunnetila syntyy myös kaikkien salibandytoimijoiden kesken, sillä parempi huominen syntyy yhdessä tekemällä.”
Kimmo Nurminen

”Kiitos vielä luottamuksesta. Uuden ja aktiivisen hallituksen kanssa tiivis, kriittinenkin päivä takana. Tuloksena analysoiva startti nykytoimintaan ja samalla katsausta tulevaan ml. uuden strategian 2020 suunnittelun ensi askelmerkkeihin. Sitä työstämme kaikki yhdessä kevään aikana.

Seurojen tukena pitää olla liiton toimiva ja ammattitaitoinen palveluorganisaatio. Sekään ei synnyt ilman jatkuvaa vuoropuhelua: Tarvitaan keskustelua, jotta lajimme ja toimintamme kehittyy entisestään. Muistetaan tehdä se yhdessä keskittyen lajin vahvuuksien vahvistamiseen ja samalla haasteiden taklaamiseen. Aina ei ole helppoa nähdä arkea pidemmälle, mutta yhdessä se onnistuu. Olen vakuuttunut siitä, että uusi hallitus antaumuksella, ammattitaidolla ja sitoutumisellaan tekee oman osansa näihin. Haastakaa aktiivisesti myös meitä.
Milan Rantakari

”Luottavainen tunne lähteä yhdessä työstämään uutta strategiaa ja sitä kautta entistä vahvempaa salibandya. Citius, altius, fortius”
Ari Rauhala

”Hieno tilanne lähteä hallitustaipaleelle. Koossa on hyvä ryhmä monipuolisella kokemuksella. Edessä monia tärkeitä ja mielenkiintoisia haasteita, mm. uusi salibandyn strategia.”
Marko Sompa

Kuva: Peter Forsgård.

Jaa artikkeli