Webinaari: Fyysisen valmennuksen linjaukset teoriasta käytäntöön

Kesäkuun 21. päivä avataan salibandyssä tehdyn fyysisen lajianalyysin tuloksia ja annetaan suosituksia harjoittelun ohjelmoinnin ja seurannan toteuttamiseksi maksuttomassa webinaarissa.

Salibandyliiton toimesta toteutettiin salibandyn fyysinen lajianalyysityö kaudella 2021–2022 yhteistyössä Eerikkilän ja Varalan urheiluopistojen valmennuskeskusten, Huippu-urheilun instituutti KIHU:n sekä Jyväskylän yliopiston kanssa.

F-liiga- sekä P20- ja P18- SM-sarjajoukkueilta kerätyn datan perusteella havainnoitiin tutkittuun tietoon pohjautuen salibandyn fyysisiä pelivaatimuksia sekä fyysisissä ominaisuuksissa ja kuormituksessa tapahtuvia muutoksia pelikauden aikana.

Tulosten perusteella salibandystä piirtyy kuva korkeaintensiteettisenä ja intervalliluonteisena joukkuepelinä, jossa pelivaatimukset kasvavat pitkällä aikavälillä valintavaiheesta kohti huippuvaihetta ja toisaalta yhden kauden sisällä runkosarjasta pudotuspeleihin mentäessä.

Erityisesti suuri jarrutusten määrä suhteessa kiihdytyksiin asettaa korkeat vaatimukset hermolihasjärjestelmän suorituskyvylle ja kuormituksen hallinnalle verrattuna moneen muuhun joukkuepeliin ajatellen fyysisten ominaisuuksien ylläpitämistä, kehittämistä ja vammojen ehkäisyä.

Tulosten perusteella salibandyn fyysisessä lajianalyysityössä esitetään konkreettisia suosituksia harjoittelun ohjelmoinnin ja seurannan toteuttamiseksi salibandyn valinta- ja huippuvaiheessa osana salibandyn laajempaa valtakunnallista fyysisen valmennuksen linjausta.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen ma 19.6. klo 21.00 mennessä Suomisportin kautta.

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse ti 20.6. ZOOM-linkki webinaariin osallistumiseen.

Webinaari pidetään 21.6. klo 15:00 – 16:30.

Osallistumisoikeus
Webinaari on tarkoitettu kaikille valmentajille, valmennuspäälliköille, junioripäälliköille ja muille salibandyn toiminnassa mukana oleville, jotka ovat asiasta kiinnostuneita.

Webinaari on osallistujille ilmainen.

Kuva: IFF/Fabrice De Gasperis (MM2022-kisat)

Lisätiedot

Miikka Lamu
Pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö
Valmennusosaamisen kehittäminen, valmennuksen osaamisala ja huippuvalmentajakoulutus. Nuoruus- ja valintavaiheen pelaajakehitys MAAJOUKKUETIE-toiminnassa. Yhteispalkkaus Eerikkilän urheiluopisto.

Jaa artikkeli