Viron vuoro jäädä Suomen jyrän alle MM-karsinnassa

Suomen MM-karsinta jatkui tänään Viron kohtaamisella. Loppuluvut olivat jopa hurjemmat kuin eilisessä Alankomaat-ottelussa.

Etukäteen arvioituna Viron piti pystyä parempaan esitykseen Suomea vastaan kuin Alankomaat, mutta toisin kävi. Eilisen 20-1-voiton jatkoksi Suomi pöllytti Viroa luvuin 21-1.

Viron puolustus aukeni jo ottelun kolmannella minuutilla Suomen kolmoskentän mallikkaan syöttöpelin jälkeen. Avausosuman maalin edestä viimeiseli Juuso Ahola. Pelin painopiste pysyi jatkossakin Viron kenttäpuoliskolla, mutta seuraavaa maalia saatiin odotella reilut kymmenen minuuttia ja vastustaja pääsi muutamaan otteeseen testaamaan Markus Laakson torjuntavalmiutta.

Erän jälkipuoliskolla maaleja ryöpsähti sitten kunnolla. Ensin Nico Jonaeson Markus Salmen poikittaissyötöstä, sitten Oskari Heikkilä läheltä, seuraavaksi Eemeli Akola laukoi puolustajan tontilta ja ennen eräsummeria Jonaeson toistamiseen Rasmus Kainulaisen tarjoilusta.

Voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, mutta Suomi ei antanut armoa. Toisen erän alkuminuuteilla Viron verkko heilui alle minuutin välein ja erä sinivalkoisille 8-1. Itseluottamuksensa viimeisetkin rippeet kadottanut Viro ei päässyt Suomen paineen alta pois ja kolmannessakin nähtiin vielä kahdeksan maalia.

Oskari Heikkilä, Justus Kainulainen ja Juuso Ahola viettivät kukin kolmen maalin iltaa ja Mikko Laakso ahnehti 1+4. Suomen parhaana palkittiin maalivahti Markus Laakso.

Huomenna Suomi kohtaa Ranskan klo 16.

MM-karsinta, miehet
EUR1, Liepaja, Latvia
1.2.2024 Viro-Suomi 1-21 (0-5,1-8,0-8)
1. erä: 2.11 Juuso Ahola (Waltteri Vesterinen) 0-1, 13.39 Nico Jonaeson (Markus Salmi) 0-2, 13.56 Oskari Heikkilä (Mikko Laakso) 0-3, 14.23 Eemeli Akola (Joona Rantala) 0-4, 19.22 Jonaeson (Rasmus Kainulainen) 0-5.

2. erä: 20.59 Heikkilä (Mi. Laakso) 0-6, 21.47 Vesterinen (Akola) 0-7, 22.04 Justus Kainulainen (Jonaeson) 0-8, 23.09 Egert Unga (Rome Andro Moora) 1-8, 23.30 Ahola (Rantala) 1-9, 24.19 Rantala (Jonaeson) 1-10 yv, 25.56 Nico Salo (Mi. Laakso) 1-11, 26.13 Ahola (Samuli Junnila) 1-12, 33.35 J. Kainulainen (Rantala) 1-13 yv.

3.erä: 44.27 Konsta Tykkyläinen (Mi Laakso) 1-14, 45.23 Vesterinen (Akola) 1-15, 45.27 Jasper Auvinen (J. Kainulainen) 1-16, 49.29 Mi. Laakso (Heikkilä) 1-17 sr, 51.16 J. Kainulainen (Luukas Hyvärinen) 1-18, 51.36 Heikkilä (Joonatan Kovanen) 1-19, 54.46 Kovanen 1-20, 59.13 oma maali 1-21.

Suomen parhaana palkittiin maalivahti Markus Laakso.

Torjunnat: Daniel Vaigur ja Karl-Erik Kruusmaa, Viro 14+6+12=32, Markus Laakso, Suomi 7+4+9=20

Jäähyt: Viro 2×2 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Steffen Leholk ja Tobias Pauli Schmidt, Tanska.