Veera Kauppi johti Suomen voittoon Tshekistä Neuchatelissa

Veera Kauppi pommitti kolme maalia ensimmäisistä neljästä, kun Suomi löi EFT-turnauksessa Tshekin 8-4.

Veera Kauppi heilutti tahtipuikkoa, kun Suomen naisten salibandymaajoukkue nappasi Neuchatelin EFT-turnauksen toisen voittonsa kaatamalla Tshekin 8-4. Kauppi teki maaleista kolme.

Veera Kauppi kieputti avauserän ainoan maalin, ja toisessa hän laukoi lukemiksi vielä 3-1 ja 4-2 Suomelle. Suomi pääsi toiselle tauolle kolmen maalin johdossa puolustaja Laura Mannisen kiskaistua oman nousunsa kruunuksi joukkueen viidennen osuman.

Viime keväänä kotimaan naisten Salibandyliigan Superfinaalissa mestaruusmaalin SB-Prolle laukonut Denisa Ratajova nostatti vielä kolmannessa erässä jännitettä iskemällä vapaalyöntitilanteessa komean kavennuksen, mutta sitten oli jo Suomen vuoro karata. Puolustaja Sanna Risteli liikkui oivasti laukaisupaikkaan, josta seuranneen kakkospallon potki Senni Hietasen kanssa paininut tshekkipuolustaja omaan verkkoon. Jenna Saario pommitti vielä laidasta poikkisyötön näyttävästi takayläkulmaan ja Oona Kauppi puttasi takatolpalta 8-3 ennen Tshekin kavennusta.

Kolme maalia laukoneen Veera Kaupin ohella Suomen tehottarina taituroivat Jenna Saario (2+0), Oona Kauppi (1+1) ja Mia Karjalainen (0+2). Taru Nordmanin hallittu esityö pallonriiston jälkeen Jenna Saarion 2–1-maaliin oli Nordmanin ensimmäinen piste naisten maajoukkuepaidassa.

– Ihan hyvä peli. Ensimmäisessä erässä oltiin vähän hätäisiä pallon kanssa mutta toiseen ja kolmanteen jo parannettiin tosi paljon, Suomen parhaana palkittu Laura Manninen näki.
– Samoin meidän kentällämme: aluksi oli vähän hätäistä mutta sitten parani tosi paljon. Kolmanteen erään tuli vähän muutoksia, ja se toi uutta meidän kaikkien peliin.

Levon jälkeen katseet kääntyvät jo huomenna klo 13 Suomen aikaa odottavaan päätösotteluun Ruotsia vastaan.
– Meidän pitää olla paljon pallossa, olla se pallollinen joukkue ja tehdä paikoistamme maalit. Samalla pitää olla vastustajien iholla eikä antaa niille yhtään liikaa tilaa, Laura Manninen tietää.

Salibandya, Neuchatel, Sveitsi

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Tshekki 8-4 (1-0, 4-2, 3-2)

1. erä: 11.21 Veera Kauppi (My Kippilä) 1-0.
2. erä: 21.20 Martina Repkova (Magdalena Plaskova) 1-1, 21.46 Jenna Saario (Taru Nordman) 2-1, 22.26 Veera Kauppi (Mia Karjalainen) 3-1, 30.46 Michaela Mlejnkova (Matalie Martinakova) 3-2, 31.41 Veera Kauppi (Oona kauppi) 4-2, 35.59 Laura Manninen (Jaana Lirkki) 5-2.
3. erä: 47.35 Denisa Ratajova (Tereza Urbankova) 5-3, 48.18 Oma maali 6-3, 53.04 Saario (Karjalainen) 7-3, 56.02 Oona Kauppi (Milla Nordlund) 8-3, 58.08 Veronika Enenkelova (Vendula Berankova) 8-4.