Valtteri Sainio Kooveen päävalmentajaksi

Kooveessa  pitkän  pelaajauran tehnyt ja tällä kaudella valmennustiimissä toiminut Valtteri Sainio siirtyy miesten edustusjoukkueen  päävalmentajaksi seuraavaksi kahdeksi kaudeksi. Sopimukseen kuuluu myös  optiovuosi, jonka käyttämisestä päätetään kauden 2017‐18 aikana.    
Päävalmentajan valinta on seuralle merkittävä päätös, ja Koovee päätyi tulevia  kausia koskevassa ratkaisussaan siihen, että  Hannu Santasen  kolmivuotinen  pesti ei saa tällä erää jatkoa, vaan miesten edustusjoukkueen valmennusvastuu  siirtyy uudelle päävalmentajalle. Kun lopullinen päätös vaihtamisesta  oli  saatu seurassa tehtyä, niin päätös jatkajasta oli melko  helppo tehdä, sillä  Valtteri Sainio on ollut mukana joukkueen valmennuksessa jo jonkin aikaa ja  hänen valmentajauralleen tämä oli luonteva jatko.  

”Pohdittuamme asiaa eri näkökulmista päädyimme siihen, että jatkon kannalta  järkevintä oli tehdä kahden‐kolmen vuoden sopimus uuden valmentajan kanssa”,  taustoittaa päätöstä Koovee Ry:n toiminnanjohtaja Esa Koivisto ja jatkaa:  ”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Hannuun, toki tuloksellisesti tämä kausi on  meille pettymys, kun emme selvinneet pudotuspeleihin. Päätös perustuu pääasiassa luonnolliseen tarpeeseen muuttaa valmennusta aika ajoin ja sitä kautta viedä joukkuetta ja pelaajistoa eteenpäin.”  

Hannu Santasen kolmivuotisen pestin aikana joukkue yllätti positiivisesti kaudella  2014‐15 usean runkopelaajan menetyksen jälkeen ja oli jo silloin hilkulla päästä pudotuspeleihin. Viime kaudella kohtaloksi tuli putoaminen  puolivälierissä tulevalle mestarille SPV:lle. Tällä kaudella  joukkueen tavoitteena oli parantaa sijoitusta edelleen, mutta pudotuspeleistä jäätiin  muutaman pisteen päähän ja lopullinen runkosarjasijoitus oli kymmenes.  

Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho: ”Tällä kaudella ei aivan  ylletty siihen, mitä kauden alkaessa lähdettiin hakemaan, se on sääli. Hannu  ja valmennustiimissä mukana ollut Jouni Kulmala toivottavasti jatkavat meillä uusissa rooleissa, siitä keskustellaan par’aikaa ja kerromme enemmän, kun asiat varmistuvat. Joka tapauksessa suuret kiitokset Hannulle ja Jounille menneistä  kolmesta vuodesta. Molemmat olivat keskeisessä roolissa rakentamassa nykyistä  pohjaa, vaikka lähtökohdat eivät olleet kovin helpot.”  

Tulevina kausina joukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa taso pudotuspelijoukkueena ja kehittää joukkueen kohtuullisen nuorta ja kokematonta runkoa edelleen. Valtteri Sainio näkee tämän positiivisena haasteena: ”Meillä on hyvä perusrunko pelaajia, joilla parhaat pelivuodet ovat vasta edessäpäin. Oma  tavoitteeni on auttaa ja kehittää näitä pelaajia eteenpäin omalla urallaan.”   

Koovee on viimeisen kolmen vuoden ajan rakentanut joukkuetta omiin kasvatteihin ja täsmähankintoihin perustuen eikä tässä peruslinjassa ole tarkoitus tehdä merkittäviä muutoksia. Valtteri Sainio: ”Omissa junioreissa on paljon potentiaalia mutta toki meillä on kiinnostus täydentää joukkuetta sopivasti  ulkopuolisillakin pelaajilla. Enemmän haemme oikeanlaisia tyyppejä ja heidän haluaan olla mukana kehittyvässä joukkueessa.”  

Kauden nyt päätyttyä runkosarjaan joukkue lepää hetken ja palaa harjoittelemaan huhti‐toukokuun vaihteessa. Valmennustiimistä ja pelaajistosta tiedotetaan tarkemmin kevään ja kesän aikana.

Teksti ja kuva: Koovee

Jaa artikkeli