Urheilun Superviikonloppu starttasi salibandyn toiminnanjohtajapäivillä

Lahdessa on käynnissä historian ensimmäinen eri lajiliitot yhteen kokoava Urheilun Superviikonloppu-tapahtuma.

Salibandyliitto kutsui perjantaiksi paikalle jäsenseurojensa toiminnanjohtajat ja päätoimiset seuratyöntekijät viettämään toiminnanjohtajapäivää ja keskustelemaan seurojen työntekijöiden kuulumisista sekä mahdollisista haasteista. Paikalla oli myös Keski-Suomen Liikunnan seurakehittäjä Laura Härkönen, joka toi osallistujille näkemystä urheiluseuran johtamisesta hyvän hallinnon keinoin.
– Näen ihanana asiana, että seuran ammattilaiset pääsevät kohtaamaan muita ammattilaisia ja puhumaan haasteistaan. Oli hienoa kohdata osaavia seuratoimijoita ja seuraavaksi toivonkin pääseväni keskustelemaan heidän esimiesten kanssaan. Luottamushenkilöiden ja toimihenkilöiden yhteispeli on kiehtova aihe.
Vaikka kyseessä oli toiminnanjohtajapäivät, Härkönen näki arvokkaana, että seuroista oli kutsuttu paikalle myös muu henkilöstö.
– Yhteinen tekeminen ja mukaan ottaminen on arvokasta työyhteisölle, hän iloitsee.

Seurakehittäjänä Härkönen on päässyt tapaamaan monenlaisia seuroja ja salibandyseurojen halu kehittää toimintaansa saa häneltä positiivisen maininnan.
– Salibandyseurat ovat aktiivisia. Suhteellisen nuori lajikulttuuri tekee sen, että se herkästi leimaa myös toimijoita. Salibandyssä ei kuitenkaan olla vielä vanhojen tapojen orjia, vaan nuorekas laji ja nuori toimintaympäristö antavat leimaa kehittymishaluun ja freesiyteen, hän toteaa.

Seuraedustajista paikalla oli myös Pirkkalan Pirkkain toiminnanjohtaja Iiro-Pekka Airola, jonka mielestä vastaavanlaisia seuratyöntekijöille suunnattuja tapahtumia ei koskaan ole liikaa.
– Hauskaa, että paikalla on seuratyöntekijöitä ympäri Suomea. Airola on seuransa ainoa päätoiminen työntekijä, joten hän pitää tärkeänä päästä jakamaan kokemuksia muiden ammattilaisten kanssa.
– Ajatustenvaihto ja vapaamuotoisempi yhteistyön virittämien on tärkeää, muutoinkin kuin ainoastaan liiton kautta. Hieno juttu, että liitto tukee seuroja, koska seurat tekevät sen perustyön. Liitto on seuroja varten, eikä seurat liittoa varten, hän muistuttaa.

Toiminnanjohtajapäivien jälkeen on vuorossa kaikkien lajiliittojen yhteistä ohjelmaa ja ajatustenvaihtoa Valon toimesta, joten kauan kaivattua lajien välistä verkostoitumista on varmasti luvassa.

Superviikonloppu jatkuu vielä lauantaina eri lajiliittojen kokouksilla ja salibandyn osalta vuorossa on liiton ylimääräinen kokous klo 13 alkaen.

Lisää Urheilun Superviikonlopun tunnelmia tapahtuman Facebook-sivulta.

Jaa artikkeli