Tyttöjen tehoryhmään valitaan yli 70 pelaajaa - Omavalmentajat pelaajien tueksi

Tyttöjen Tehoryhmän toiminta alkaa toukokuussa yhteisellä leirillä Eerikkilän urheiluopistolla. Ensimmäisen vuoden pelaajavalinnat ovat käynnissä.

U19-maajoukkuevalmentajat ja ikäluokkavalmentajat ovat valinneet 1995-1999-syntyneistä tyttöpelaajista 64 kenttäpelaajaa ja 8 maalivahtia tyttö- ja naissalibandyn tehostamisohjelmaan.

Valituille pelaajille on lähetetty sähköpostilla tiedote, jossa pelaajaa pyydetään vahvistamaan osallistuminen ja sitoutuminen Tehoryhmään ajanjaksolle toukokuu 2015 – huhtikuu 2016. Ikäluokkien tyttöpelaajia pyydetään tarkistamaan sähköpostit ja tarvittaessa olemaan yhteydessä valmennuskoordinaattori Lasse Erikssoniin, lasse.eriksson(at)floorball.fi

Tehoryhmän pelaajat valitaan vuosittain

Pelaajat valitaan vuosittain mukaan Tehoryhmään ja pelaajat sitoutuvat aina vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisen vuoden aikana pelaajia on ikäluokista 1995-1999. Vuoden päästä keväällä vanhin ikäluokka, 1995-syntyneet jäävät pois ja tilalle valitaan uusi ryhmä 1996-2000-syntyneistä tyttöpelaajista.
 
Pelaajavalinnat tehdään alla olevien Omavalmentajien, ikäluokkavalmentajien ja tyttöjen maajoukkuevalmentajien toimesta. Tyttösalibandyn tehostamisohjelman tavoitteena on tehostaa arkista valmennusta. Tehostamisohjelman valmennusryhmään, eli Tehoryhmään valitaan ne pelaajat, joista Salibandyliiton eri valmentajat näkevät tällä hetkellä kasvavan Naisten Salibandyliigan johtavia pelaajia.

Tehoryhmä ei ole suljettu ryhmä ja valinnat eivät ole pysyviä. Joka vuosi valitaan uusi ryhmä. Tavoitteena on pitää ryhmä mahdollisuuksien mukaan samana. Hyviä pelaajia jää aina pois. Sen pitäisi toimia viestinä, että pelaaja ei ole vielä näyttänyt parastaan ja on aika harjoitella lisää.

Omavalmentaja pelaajan tueksi

Tehoryhmä on Salibandyliiton tukitoimi seuravalmennuksessa tehtävälle kehitystyölle. Jokaiselle valittavalle pelaajalle nimitetään Omavalmentaja.

Omavalmentaja on pelaajan mentori, joka mentoroi tarvittaessa myös seuravalmennusta ja vanhempia pelaajaa koskevissa asioissa. Omavalmentaja seuraa pelaajan harjoittelua ja pelejä kauden aikana ja auttaa arjen harjoittelun suunnittelussa ja tehostamisessa.

Tällä hetkellä seuraavat henkilöt toimivat Tehoryhmän Omavalmentajina: Veli-Matti Hemmo, Atte Juuti, Ari Haapalainen, Kari Saukkonen, Petri Tuominen, Miikka Lamu, Harry Virtanen, Kim Sällström, Kati Suomela (maalivahdit) ja Lasse Eriksson.

Lisäksi tyttöjen maajoukkuevalmentajat Jukka Kouvalainen, Tommi Seikkula, Lasse Kurronen, Jouni Kulmala ja Juho Meuronen ovat mukana Tehoryhmän pelaajaseurannassa.

Tehostamisohjelman tulokset puntarissa 2018 alkaen

Tyttösalibandyn tehostamisohjelman ensimmäiset mittarit ovat nähtävillä tyttöjen MM-kisoissa 2018. Kansainvälinen menestys on vain yksi mittari. Tärkeämpänä tavoitteena on Naisten Salibandyliigan urheilullisen ja pelillisen tason nostaminen. Mitä vaikutusta on arkisen valmennuksen tukemisella ja ohjauksella? Saadaanko pelaajat sitoutumaan harjoitteluun ja siten parantamaan valmiuksiaan pelaajina?

Kuva: Jari Turunen.

Tehoryhmän leirit 2015

22.-24.5.2015 Eerikkilän urheiluopisto
13.-16.8.2015 Eerikkilän urheiluopisto

Tehoryhmän pelaajavalinnat julkaistaan heti, kun pelaajat ovat vahvistaneet osallistumisensa Tehoryhmän toimintaan.

Lisätietoja,

Lasse Eriksson
Valmennuskoordinaattori
0400 529 016
lasse.eriksson(at)floorball.fi

Jaa artikkeli