TPS odotetusti Suomen Cupin finaaliin – ”Nyt olisi revanssin paikka”

Kun TPS sai koneensa käyntiin, kyyti oli kylmää Kooveelle Suomen Cupin jälkimmäisessä välierässä. Hallitseva F-liigan ja Suomen Cupin mestari takoi taululle tylyt 3-15-lukemat.

– Henkisen latautumisen kanssa on ollut haasteita, mutta tänään oli eri näköinen joukkue. Vastaiskujen hyödyntäminen oli tänään parasta antia meiltä, kertasi päävalmentaja Aki Vilander suojattiensa esitystä.

– Tästä on hyvä jatkaa loppukautta ja huomista finaalia ajatellen. Uskon, että pokaalista pelaaminen ja Classic vastassa tuo vielä pienen ekstran tekemiseen. Nyt olisi revanssin paikka, kun syksyllä hävittiin liigassa heille, hän jatkoi.

Vahvana ennakkosuosikkina hallitseva mestari TPS aloitti ottelun odotetusti pallonhallinnalla, Kooveen päästessä ajoittaisiin vastahyökkäyksiin. Maalihanan aukaisi Meri-Helmi Höynälä maalillaan kauniin syöttökuvion päätteeksi ajassa 16.51.

Toinen erä jatkui samaan tapaa ja paikkoja oli molemmissa päissä. Cira Virta viimeisteli erän ensimmäisen maalin ajassa 28.00 ja pian myös Jasmin Saario iski pallon Kooveen verkkoon. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla siinä kuitenkaan onnistumatta. Kooveen verkko repesi, kun ensin Veera Kuosmanen ja Olivia Pietilä paukuttivat peräkkäin maalit, sen jälkeen pallo kimposi Kooveen pelaajasta omaan verkkoon. Erän viimeisillä sekunneilla Kooveenkin hyökkäykset tuottivat tulosta ja Henriikka Hirvi kavensi lukemiksi 1-6.

Kolmannessa erässä TPS kiihdytti menoaan ja iski erän alkupuoliskolle kolme maalia Olivia Pietilän, Jenna Saarion ja Veera Kuosmasen onnistuessa. Erän toinen puolisko oli vielä maalirikkaampi. Siinä TPS laittoi pallon kuusi kertaa Kooveen verkkoon Seraina Fitzin, Henrika Maikolan, Olivia Pietilän ja Veera Kuosmasen toimesta. Kooveen maaleista vastasivat Senni Hietanen ja Emmiina Hapuoja.

Peräti 13 TPS-pelaajaa pääsi pisteiden makuun. Tehokkaimpina hurjastelivat Olivia Pietilä (4+1), Kuosmanen (3+1) ja Fitzi (2+2).

Classic on voittanut Suomen Cupin vuosien saatossa kahdeksan kertaa. TPS:llä kiinnityksiä on kaksi ja se on kolmantena vuotena peräkkäin loppuottelussa.

Naisten Suomen Cupin finaali Classic-TPS pelataan sunnuntaina klo 17.

Katso Henri Keräsen ottelukuvat.

Koovee – TPS 3-15 (0-1, 1-5, 2-9)
1. erä: 16.51 Meri-Helmi Höynälä (Eerika Koski) 0-1.

2. erä: 28.00 Cira Virta (Sofia Leino) 0-2, 30.31 Jasmin Saario (Seraina Fitzi) 0-3, 37.32 Veera Kuosmanen (Fitzi) 0-4, 37.49 Olivia Pietilä (Meri-Helmi Höynälä) 0-5, 0-6 om, 39.54 Henriikka Järvi (Zane Darša) 1-6.

3. erä: 45.25 O. Pietilä (Laura Rantanen) 1-7, 47.51 Jenna Saario (Melisa Aydemir) 1-8, 48.18 Kuosmanen 1-9, 50.35 O. Pietilä (Höynälä) 1-10, 51.40 Fitzi (Kuosmanen) 1-11, 54.10 O. Pietilä (Emilia Pietilä) 1-12, 54.59 Kuosmanen (Saario) 13-1, 55.36 Senni Hietanen (Elisa Männistö) 2-13, 58.06 Henrika Maikola (O. Pietilä) 2-14, 58.38 Emmiina Hapuoja (Leila Meriläinen) 3-14, 58.49 Fitzi 3-15.